Leestijd: 2 minuten

Een VA = geen marketingcoach

In het gratis VA-match-gesprek met Heleen (niet haar echte naam) zie ik aan haar intakeformulier dat ze denkt met een VA een marketingexpert te krijgen. Ze zoekt iemand die alle social media voor haar gaat oppakken en ook haar websiteteksten gaat aanpassen. 

“Mira vroeg tijdens het gesprek heel erg door over waarom ik mijn social media wilde uitbesteden. Omdat ik amper zichtbaar was op LinkedIn en zij aangaf dat een VA geen heilig middel is die voor heel veel zichtbaarheid gaat zorgen. Ze was nogal confronterend, maar daardoor snapte ik wel goed dat ik last heb van ‘zichtbaarheidsangst’ en dat geen enkele VA me daarmee gaat helpen. Mira vroeg voorzichtig of ze me mocht vertellen over waarmee zij mij zou kunnen helpen en dat wilde ik graag horen.” 

Ik vertelde Heleen over wat een Ondernemersfundament is en dat een VA valt onder de S van Support. De andere S’en zijn: Systemen, Selfcare, Structuur en Sales&Marketing. Over de laatste S vertelde ik dat ik erin geloof dat – als je je eigen ‘marketingstem’ hebt gevonden – het makkelijker uitbesteden is. Maar je weet pas wat je wilt delen via social media en op je website, als je jezelf durft te laten zien. Als je die zichtbaarheidsangst ziet voor wat het is. 

“Ik snapte wat Mira bedoelde en dus startte ik met haar maatwerkprogramma Bouw een stevig ondernemersfundament. Ik kreeg voor onze eerste online sessie een uitgebreide opdracht rondom marketing en mijn bedrijfsdoelen. Ook namen we onder de loep wat die gedachten rondom zichtbaarheid nou eigenlijk zijn. Dat was enorm helpend om aan de slag te gaan met het schrijven van mijn eerste blogs.” 

Heleen zit op dit moment in het programma en experimenteert met blogs en columns. Elke keer als we elkaar spreken, bekijk ik haar laatste schrijfsels.  

“Heel fijn dat Mira mijn meekijker, cheerleader en kritische sparringpartner is. De schrijfsels deel ik in onze gezamenlijke Dropbox en via Zoom bekijken we ze samen, zodat ik meteen zie waar ik wat kan aanscherpen. Mijn eerste update leverde veel likes op, maar, nog leuker: een gesprek met een potentiële klant!” 

Heleen herschreef ook samen met mij haar websiteteksten. En toen kon ik haar matchen aan een VA uit mijn team die de teksten voor haar online zette en ook meteen met de vormgeving van haar site aan de slag ging.  

“Laatst lag ik tijdens een van die warme dagen heerlijk aan een plas te lezen en te slapen. Terwijl letterlijk op dat moment mijn VA mijn website aan het op pimpen was. Magisch gevoel!” 

Heb jij ook last van zichtbaarheidsangst? Of geen idee waar je überhaupt over moet schrijven of een combinatie? Ik help je er graag bij.

Wil je dat ik met jou contact opneem?

Laat dan hieronder je contactgegevens achter en ik neem binnen twee werkdagen contact met je op. Heb je alleen een (korte) vraag? Ook die kun je hier aan mij stellen, schrijf ‘m op bij Bericht.

Jouw contactgegevens gebruik ik alleen om contact met je op te nemen. Meer info? Bekijk mijn privacybeleid hier.