Een VA

 

Matching Ondernemer
& Virtuele Assistent

 Voor ondernemers die graag met een goede VA willen samenwerken
>> Ik match jou gratis aan een goeie <<

Wij gaan samen in gesprek zodat ik kan bemiddelen. Vervolgens match ik jou aan een van de VA’s uit mijn netwerk. Dit kost jou alleen je tijd, de match zelf kost je niets. Het levert je een goeie VA op en mocht het onverhoopt toch niet zo goed klikken, dan meld je dat en match ik je met iemand anders uit mijn netwerk.

De VA in kwestie betaalt mij gedurende een tijd een fee over deze match, kan o.a. op mijn kennis rekenen als er twijfels zijn en heeft ook elke maand een mastermind met mij en de andere VA’s uit mijn team.

Zo, nu weet je meteen hoe het zit :-).

Ondernemen kan zoveel makkelijker

Ik ging met een VA werken, omdat ik niet toe kwam aan een aantal belangrijke taken voor de verdere groei van mijn bedrijf. Omdat ik al ervaring had met Mira en zij mij kent, wist ik dat ze een goede keuze zou maken.

Vooraf twijfelde ik of ik voldoende taken zou blijven hebben om de VA aan te houden. Maar dat was achteraf niet nodig. De VA die Mira met mij matchte is een stabiele factor waar ik op terug kan vallen. Taken die bij mij continue worden doorgeschoven worden nu wel opgepakt en afgerond.

Zowel het gesprek met Mira als de matching met de VA heb ik als prettig ervaren. De VA is bij mij thuis geweest om even kennis te maken en kan zich goed inleven in mijn eigen gedachtegang.

Als je ook op zoek bent naar een goede VA, zou ik zeggen: Meteen doen. (Dus Mira laten matchen). Het is belangrijk dat er een match is in de persoonlijkheid van de VA en van de ondernemer. Dan kun je met gerust hart taken delegeren. Bij mijn VA is deze match volledig aanwezig. Ze pakt zelfs proactief taken op waar ik heel blij mee ben.

Marcel Borst

hypnotherapeut | Ikstopwel.nl

Als ondernemer doe je veel, zo niet alles, zelf. Je hebt waarschijnlijk wel een webbouwer en een boekhouder, maar de rest pak je zelf op. Je vindt niet alles even leuk om te doen, ook al ben je er goed in. Je merkt dat je er soms gewoon geen zin meer in hebt, dat je liever meer tijd aan je gezin besteedt. Of meer tijd met klanten doorbrengt in plaats van je social media uitingen te verzinnen en klaar te zetten. Soms schaam je je wel een beetje dat je niet alles even leuk vindt. En dat je sommige dingen niet zo goed kunt.

Als je om je heen kijkt zie je dat veel ondernemers keihard werken en maar door blijven gaan en op de een of ander manier lijkt alles bij hen te lukken. Bij jou niet. Je wordt soms moe van je eigen bedrijf, maar dat durf je niet hardop te zeggen. Ze zien je aankomen, je bent toch immers zelf voor jezelf begonnen? Hoezo klaag je? Jij hebt toch heel veel vrije tijd en je verdient toch x-aantal euro per uur?! Je hoort het je vriendenkring al zeggen…

Weet dat je niet de enige bent die soms worstelt met die eindeloze to do lijst. Die soms zuchtend de laptop opent en niet weet waar te beginnen. Je bent niet alleen als je piekert over wat je nu weer op social media moet zetten. Met jou vele andere ondernemers. Maar niet iedereen durft het hardop te zeggen. Dat ze zich alleen voelen. Eenzaam. Soms ook onbegrepen. Dat ze het zat zijn om elk weekend de inbox leeg te harken.

Weet dat je niet de enige ondernemer bent die hier doorheen is gegaan. Je bent ook niet de enige die het nog steeds alleen doet, die nog steeds te lang en te hard werkt. Wiens gezin klaagt.

Je kunt dan zelf op zoek gaan naar een VA, of via via informeren bij andere ondernemers. Dit levert alleen helaas niet altijd het gewenste resultaat op. Dat heb ik gezien bij veel van mijn klanten. Er zijn intussen ontzettend veel VA’s met allemaal goede bedoelingen maar helaas betekent dat niet direct een goed resultaat of een fijne samenwerking.

Misschien heb jij dezelfde ervaring en heb je de moed opgegeven. Dat kan ik heel goed begrijpen! Heb je eindelijk iemand je bedrijf toevertrouwd, wordt er geprutst en kost het je meer tijd, geld en energie dan toen je het zelf deed…

Ik zie vaak dat ondernemers de eerste de beste VA aannemen en vervolgens ermee door blijven gaan, al werkt het niet zo prettig. Omdat ze het idee hebben dat er geen andere te vinden is of het gewoon een enorm gedoe vinden om weer iemand te vertrouwen en in te werken in hun bedrijf.

Ik zag dit al in 2012 en heb toen besloten dat ik zelf VA’s door een strenge selectieprocedure laat gaan en ze daarna koppel aan ondernemers zoals jij.

Ik heb gezien wat voor ellende ‘slechte’ matches opleveren en daarom heb ik een netwerk gevormd van VA’s die ik persoonlijk heb uitgezocht.

Zo krijg je de fijne samenwerking die je wilt

Ik maak dus graag de match tussen jou en jouw toekomstige VA zodat jij daar in elk geval niet meer over hoeft na te denken. Mocht je er nog niet zo bekend mee zijn, neem ik je graag even mee in wat dat nou precies zijn, die Virtuele Assistenten. Dat zijn ondernemers die er hun vak van hebben gemaakt om jou te supporten. Om de dingen van jouw actielijst te halen die jou tijd en energie kosten. Om met jou mee te denken over social media of jouw blogs na te kijken of wat je dan ook graag minder of helemaal niet meer zelf wilt doen. Een Virtuele Assistent wordt afgekort ook vaak een VA genoemd en je hebt ze in alle soorten en maten. Je kunt zo iemand al voor 2 uur per week inhuren en eigenlijk is zo’n beetje alles wat er te doen is in je bedrijf uit te besteden.

Omdat ik weet dat het vaak lastig is om je er iets bij voor te stellen welke taken een VA kan oppakken, heb ik een lijst gemaakt met daarop alles wat je zo’n beetje zou kunnen uitbesteden. Er staan ook wat vragen op over jou als ondernemer. Je kunt ‘m hier online invullen.

Als je de lijst hebt geprint en hebt ingevuld, krijg je een beeld bij wat je zou kunnen uitbesteden. Misschien begint het al naar meer te smaken, heb je zin om eens met een VA aan de slag te gaan. Een maandje op proef, of misschien heb je een leuk project liggen. Ik help je er graag bij!

Ik had teveel werk waar ik in verzoop, omdat ik alles alleen probeerde te doen. Daarom wilde ik met een VA gaan werken. Via iemand anders had ik gehoord dat je een goede VA voor haar had geregeld, dus diezelfde middag hadden jij en ik al contact.

Vooraf had ik zeker mijn twijfels: Is een VA wel wat voor mij? Levert het me wel echt tijd op? Ben ik niet continu ‘klusjes’ aan het verzinnen om de VA maar aan het werk te houden, waardoor het me meer tijd kost?

Ik heb de matching als zeer positief ervaren. Het contact was snel gelegd, Mira stelde de juiste vragen en wist mijn twijfels zo om te zetten dat ik een stap naar een VA durfde te maken. Binnen 3 weken had ik al mijn eerste gesprek met de VA en binnen een maand was ze al voor mij aan het werk!

Mijn VA heeft in korte tijd veel losse eindjes opgelost. Soms zelfs zaken die al meer dan 5 jaar op mijn todo lijst stonden. Ze houdt mij in actie en door mijn gesprekken met haar, merk ik dat ik minder de neiging heb om zaken op de lange baan te schuiven. Ik ga nu eerder kijken of ik, in samenwerking met haar, sneller een volgende stap kan zetten. Ze levert mij niet alleen tijd op, door mij dingen uit handen te nemen, maar ook een stuk professionalisering.

Tegen elke ondernemer die ook op zoek is naar een goede VA zou ik zeggen: Mira bellen!

Rolinda Veldkamp

www.doumee.nl

Voel je het kriebelen? In de praktijk werkt het zo: ik krijg jouw ingevulde lijst, we gaan daarover samen in gesprek en ik match je vervolgens aan een van de VA’s uit mijn netwerk. Nogmaals: dit kost jou alleen je tijd.

Ik kijk tijdens het matchen niet perse naar skills of ervaring met bepaalde tools. Mijn filosofie is dat er een persoonlijke klik moet zijn tussen de ondernemer en de VA. Je laat zo iemand immers toe in je bedrijf, aan de achterkant én aan de voorkant. Heel spannend vaak en daarom ga ik voor de persoonlijke match, voor de klik. Alle benodigde tools zijn aan te leren, die klik niet.

Als je met iemand samenwerkt met wie je die klik hebt, voelt het eerder vertrouwd. Durf je eerder dingen uit handen te geven en zal de VA in kwestie ook echt met je bedrijf en jou kunnen meegroeien, hoe cool is dat?!

Dus vul de lijst in en mail ‘m daarna naar mij via mira [a] mirasaia.nl. Praten we samen verder. Ik match je graag aan een van de toppers uit mijn team!

Ik wilde meer structuur in m’n werk, werk wat ik door iemand anders wilde laten doen. Ik kende jou al en ik wilde jou! Jij overtuigde me dat je iemand zou vinden die werkt zoals jij. Vooraf twijfelde ik of dat wel zou lukken, iemand vinden zoals jij…

De matching zelf was erg fijn. Evelien (mijn VA) heeft dezelfde aanpak energie als jij en heeft aan een half woord genoeg. Het kennismakingsgesprek was al snel vertrouwd, heel fijn!

De matching leverde me meer structuur op, iemand die planningen uitwerkt en telkens meedenkt, al voor ik de vraag stel. Ze ontlast enorm!

Als je ook op zoek bent naar een goede VA, zou ik zeggen: Via Mira doen! Haar standaard helpt je aan een echt goede VA! En dat is precies wat je nodig hebt.

Marijke Hoekstra

www.flinkbc.nl

Ik ging op zoek naar een andere VA omdat die van mij ander werk ging doen. Omdat ik al met Mira samenwerkte vond ik het fijn dat ze op zoek ging naar een ander, ik had daar geen twijfel over.

De matching zelf ging zeer zorgvuldig. Ik heb het met veel vertrouwen overgegeven. De eerste match bleek niet helemaal goed. Mira hield zeer actief de vinger aan de pols en regelde een tweede VA.

Die werkt letterlijk en figuurlijk goed: het is ontzorging van mijn praktische werk en daarbij zorgt ze voor de technische ondersteuning van mijn online trainingen.

Als je ook op zoek bent naar een VA zou ik zeggen doen. Je blijft met een VA niet op praktisch regelgedoe en technisch geworstel hangen, zodat jij als ondernemer echt meer de dingen kunt doen die jij moet doen in je bedrijf.

Yvonne van Iersel

www.stresslooswerken.nl

Wil je nog meer weten? Of wil je weten of een VA überhaupt iets voor je is? Neem even contact met me op. Ik ben het best bereikbaar via mail: mira [a] mirasaia.nl of via de app: (+31) 06 48 44 33 01.

Veelgestelde vragen

ONZICHTBAAR

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Ik ben een startende ondernemer, is het dan ook iets voor mij?

Of je nou starter bent of al jarenlang ondernemer bent, een VA kan jou altijd werk en zorg uit handen nemen. In de tijd dat jouw VA bijvoorbeeld je inbox afhandelt, kan jij heerlijk aan je nieuwe aanbod werken. Je doet zelden of nooit meer die k-klusjes die nou eenmaal bij je bedrijf horen, die besteed je uit aan iemand die er wel blij van wordt.

Ik heb al met VA’s gewerkt, het werkte niet!

Dat is pijnlijk en jammer te horen. Ik heb het vaak zien misgaan in de samenwerking tussen ondernemers en VA’s. Ik hoop dat je toch het vertrouwen voelt en een vleugje zin om het nog een keer uit te testen. Omdat ik een netwerk van VA’s hebt, kun je snel een andere VA aan je bedrijf koppelen, mocht mijn match ondanks mijn inzet niet de juiste zijn. Het voordeel van een VA uit mijn team is dat ze onderling en met mij veel contact hebben, waardoor er altijd de nodige kennis en support is.

Ik ben heel chaotisch, kan dat dan wel goed gaan?

Je VA kan je helpen bij dingen meer structureren en in systemen hangen. Mocht je echt een grote chaos in je bedrijf/hoofd/leven ervaren, zal ik je aanraden eerst met mij te werken, zodat je daarna fris en fruitig met een VA van start kan. Bel me even, dan bespreken we dit.

Ik ging op zoek naar een VA omdat ik wilde me kunnen focussen op mijn core business en ik miste technische kennis. Ik had al zelf online gezocht, maar merkte dat ik er niet uit kwam. Veel aanbieders, maar hoe weet je of iemand geschikt is? Toen kwam ik bij Mira terecht.

Het was prettig om keuze te hebben uit 2 VA’s, en zeker te weten dat deze beiden geschikt waren voor mijn bedrijf. De matching zelf leverde me rust op. En natuurlijk ook dat ik nu makkelijker bepaalde technische dingen kan inzetten waar ik zelf de kennis niet voor heb.

Als je als ondernemer op zoek bent naar een goede VA, is het belangrijk dat je tevreden bent en goed bij elkaar past. Je gaat immers met elkaar samenwerken. Daar kan Mira bij helpen.

Maaike van Steenis

www.succesvolondernemenalscreatief.nl

Omdat ik meer werk wilde uitbesteden en meer continuïteit wilde creëren ging ik met een VA werken. Jij (Mira) en ik hadden een goede strategiedag gehad en ik vertrouw jou in de kennis en kunde die een VA moet hebben.

De matching zelf ging prima en het heeft me een VA opgeleverd die me echt al het neuzelwerk uit handen neemt. Hierdoor is er continuïteit in mijn markering gekomen. Ik heb overzicht in mijn klanten gekregen en mijn relatiemanagement is veel beter op orde. Ik zou dus tegen elke ondernemer zeggen, die op zoek is naar een VA: Doen!

Wat ik nog wil benadrukken: Ik waardeer het enorm dat mijn VA kundig is op meerdere domeinen (social media, website, contact met klanten, ordening, teksten etc) daardoor heb ik echt een assistent i.p.v. alleen een uitvoerder. Heel fijn!

Natasja Hoex

www.deteamcoach.nl

Zal ik met je meedenken?

Ontvang elke week een mailtje van mij waarin ik met je meedenk. Je kunt je er supermakkelijk voor afmelden, dus probeer het gewoon een keer uit ;-).

dit veld niet invullen s.v.p.

Natuurlijk ga ik zorgvuldig om met je gegevens. Meer info? Bekijk mijn privacybeleid hier.