Je zoekt een Virtuele Assistent

Je zoekt een goede Virtuele Assistent >> Ik match jou graag en gratis aan een van de mensen uit mijn team!

Zoek je een goede Virtuele Assistent? Iemand die jou en je bedrijf én jouw klanten begrijpt? Ik match je graag – geheel kosteloos – aan een VA die met jouw persoonlijkheid matcht.

Jij en ik gaan samen in gesprek zodat ik jou leer kennen en daarna goed kan bemiddelen. Vervolgens match ik jou aan een van de VA’s uit mijn netwerk. Dit kost jou alleen je tijd, de match zelf kost je dus niets. Het levert je een goeie VA op en mocht het onverhoopt toch niet zo goed klikken, dan meld je dat en match ik je met iemand anders uit mijn netwerk.

De VA in kwestie betaalt mij gedurende een tijd een fee over deze match, kan op mijn kennis rekenen als er iets is en heeft ook elke maand een mastermind met mij en de andere VA’s uit mijn team.

Zo, nu weet je meteen hoe het zit.

Ondernemen kan zoveel makkelijker

De zoektocht naar een goede assistent

Het valt niet mee om de juiste Virtuele Assistent te vinden. Een oproep op social media levert – voor je het weet – een bulk aan e-mails in je inbox op en hoe vis je daar nou de juiste uit?

Zodra je de juiste VA hebt gevonden, zal je merken dat alles makkelijker gaat, lichter wordt. Alleen kan de weg er naar toe nogal hobbelig voelen.

Daarom help ik jou graag bij het vinden van de VA die bij jou en je bedrijf past. Ik match echt op persoonlijkheid, niet perse op skills. Alle tools die nodig zijn, de juiste tone of voice bij het beantwoorden van je mails enzovoorts: dat kun je iemand allemaal (aan)leren. De klik niet. Die is er of die is er niet.

Omdat ik zelf jarenlang als VA heb gewerkt, een tijdlang VA’s in dienst heb gehad én veel mensenkennis heb, weet ik ondernemers meestal in 1x feilloos aan de juiste VA te matchen.

En mocht het toch niet de match zijn die we zoeken, dan is er altijd een andere VA uit mijn team die het wel is.

“Heel veel ondernemers doen net alsof hun eigen uren niks kosten, maar als je gewoon een realistisch uurtarief voor jezelf gaat rekenen, dan wordt duidelijk hoe waardevol het is. Ga dingen doen die geld opleveren. Mira doet de rest.”

aartjan-van-erkel-500x500

Aartjan van Erkel schrijvenvoorinternet.nl

“Mijn gesprek met Mira was fijn: ze vraagt goed door, is transparant in wat er wel/niet mogelijk is en ze denkt mee.

Ik vind het heerlijk om nu dingen uit te kunnen besteden. Het levert me veel tijd en rust op.”

Irene-Cecile-2

Irene Cecile 
irenececile.com

Het matchings-proces heb ik als fijn ervaren. Zo vond ik het heel prettig dat Mira echt meedacht.

Ik besteed nu het meeste van de taken uit aan mijn VA waardoor ik eindelijk weer tijd heb voor andere zaken!”

tom-compaijen-400x400

Tom Compaijen compaijen.com

Zo krijg je de fijne samenwerking die je wilt

Hoe gaat het matchen precies in zijn werk?

Kijk zeker even deze video die ik heb opgenomen over hoe ik dat nou toch doe, dat matchen. 

Ik heb een team van Virtuele Assistenten om mij heen. Die allemaal door mijn strenge online procedure zijn gekomen. Mensen waar ik stuk voor stuk mijn handen voor in het vuur steek. We treffen elkaar elke maand online om de laatste nieuwtjes op ons vakgebied te delen en ook hebben ze altijd toegang tot mij en elkaar. Zodat de ondersteuning no matter what altijd doorgaat. En de nieuwste kennis altijd paraat is en gedeeld wordt.

Elk match-team-member betaalt mij een vaste fee over de match die ik heb gemaakt. Daar zit voor mij het verdienmodel in, so to speak. De ondernemer in kwestie, jij dus, betaalt niets. Het kost je alleen tijd om de match-lijst in te vullen en met mij in gesprek te gaan.

Zodra ik jouw antwoorden zie en je website heb bekeken, weet ik meestal al wie het beste bij jou past. Dat is een van mijn talenten, ik kan het niet goed in woorden uitleggen. Uiteraard toets ik tijdens het gesprek of mijn idee klopt en wijst het zich natuurlijk in de praktijk vanzelf verder uit.

Als wij het gesprek hebben gehad, neem ik even contact op met de VA om jouw lijst te laten zien en haar te vragen of ze ook met jou wil werken.

Vervolgens plant zij met jou een kennismakingsgesprek in. En jullie bepalen samen ook het aantal uren werk en het tarief. Uiteraard denk ik graag met jullie mee waar het nodig is, maar jullie maken als ondernemers onder elkaar de afspraken.

Vervolgens krijg ik elke maand een kopie van de factuur aan jou en daarover dus de fee.

Wil je dat ik je match?

Goed idee, we gaan aan de slag 🙂

Je start met het invullen van de lijst. Die lees ik rustig door en daarna plan ik een Zoom-sessie in, bespreken je wensen en match ik aan een van de mensen in mijn team.

En heb je daar vragen over of wil je eerst nog iets weten? Mail dan naar mira@mirasaia.nl of stuur een whatsappberichtje via 06 48 44 33 01.

Veelgestelde vragen

Ik heb behoefte aan meer dan een VA

Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat alleen goeie Support (een van de 5 S’en van een stevig Ondernemersfundament) niet genoeg is. Dan ga ik graag met je in gesprek hoe we een goed fundament samen kunnen bouwen onder jouw bedrijf.

Je vindt alle info over hoe dat gaat op mijn pagina over het ondernemersfundament

Ik ben een startende ondernemer, is het dan ook iets voor mij?

Of je nou starter bent of al jarenlang ondernemer bent, een VA kan jou altijd werk en zorg uit handen nemen. In de tijd dat jouw VA bijvoorbeeld je inbox afhandelt, kan jij heerlijk aan je nieuwe aanbod werken. Je doet zelden of nooit meer die k-klusjes die nou eenmaal bij je bedrijf horen, die besteed je uit aan iemand die er wel blij van wordt.

Waarom is het handiger/beter om jou te laten matchen?

Omdat één van mijn talenten is dat ik snel en goed kan inschatten of mensen bij elkaar passen. Daarbij hou ik vinger aan de pols ná de matching. Zo weet ik zeker dat jij als ondernemer écht de juiste VA hebt. Daarbij kan de VA in kwestie altijd bij mij terecht als ze vragen heeft. En heeft het hele match-team elke maand een Mastermind met mij, waarin ze elkaar op weg helpen en waarover ik uiteraard de bezielende leiding heb :-).

Gaat de VA in haar eigen tijd al mijn systemen leren?

Als het systemen en tools zijn die regelmatig ook door andere ondernemers worden gebruikt, vind ik het een goed idee om de tijd 50/50 te verdelen. Dus de VA leert voor de helft in haar tijd, de andere helft factureert ze.

Als het een zodanig unieke tool is, dat de VA die echt speciaal voor jou moet leren, is het geheel in jouw tijd, dus zal ze die in rekening brengen.

Kan ik mijn match nog wat toetsen afnemen?

Je gaat altijd een proeftijd in met je VA, dus wat mij betreft zijn (gratis) proefopdrachten of toetsmomenten nicht im Frage. Je gaat er samen voor en je kunt altijd stoppen met een samenwerking, dat is zo prettig aan werken met een freelancer.

Wat is het uurtarief van een VA?

Het uurtarief wisselt per VA, vanwege de ervaring. Hou rekening met een bedrag tussen de 52,50 en 60 euro per uur (excl. btw). Als uit ons gesprek blijkt dat je net iets meer dan een VA nodig hebt (een VA+) ligt het uurtarief tussen 60 en 75 euro (excl. btw).

Ik wil graag dat de VA eerst wat (persoonlijkheids)testen doet, kan dat?

Stel, je wil de resultaten van de Kolbe A index en de Clifton Strenghts verwerken in de beslissing om met iemand samen te werken, ik noem maar wat. Dan raad ik je aan zelf iemand te zoeken en is het niet nodig dat je het intakeformulier invult. 

Voordat iemand in mijn match-team komt, moet hij/zij een langdurig aannameproces door (met o.a. een uitgebreide vragenlijst en skillslijst én een gesprek), voordat ze mogen aansluiten. 

Als ik iemand in mijn match-team vind voor jou, jullie gaan kennismaken en er is een klik, dan is er uiteraard een proefperiode die hoort bij de samenwerking.

Maar ik doe niet aan “eerst matchen, dan kennismaken, dan testen en dan een definitieve samenwerking.”

Ook werk ik niet op basis van Human Design profielen. Ik heb er intussen wel wat kennis over, maar dit is waarop ik match. Vind je dit heel belangrijk, dan raad ik je aan zelf te zoeken naar de juiste supporter met het passende profiel.

Ik heb al met VA’s gewerkt, het werkte niet!

Dat is pijnlijk en jammer te horen. Ik heb het vaak zien misgaan in de samenwerking tussen ondernemers en VA’s. Ik hoop dat je toch het vertrouwen voelt en zin om het nog een keer uit te testen. 

Omdat ik een netwerk van VA’s hebt, kun je snel een andere VA aan je bedrijf koppelen, mocht mijn match ondanks mijn inzet niet de juiste zijn. Het voordeel van een VA uit mijn team is dat ze onderling en met mij veel contact hebben, waardoor er altijd de nodige kennis en support is.

Ik ben heel chaotisch, kan dat dan wel goed gaan?

Je VA kan je helpen bij dingen meer structureren en in systemen hangen. Mocht je echt een grote chaos in je bedrijf/hoofd/leven ervaren, zal ik je aanraden eerst met mij te werken, zodat je daarna fris en fruitig met een VA van start kan. Bel me even, dan bespreken we dit.

Als mijn VA ziek is of lang op vakantie gaat, wat dan?

Het grote voordeel van mijn match-team is dat er altijd wel iemand is om jouw VA bij (lange) afwezigheid op te vangen of te vervangen. Dit komt gelukkig niet vaak voor in de praktijk, maar als het nodig is, staan er altijd diverse mensen klaar als back-up. Dit is niet iets wat jij hoeft te regelen. Als je graag een vervanger wilt, regelen we dat intern in ons match-team. Alles ook weer om jou helemaal te ontzorgen!

Ik ging op zoek naar een technische VA omdat ik wilde me kunnen focussen op mijn corebusiness. Ik had al zelf online gezocht, maar merkte dat ik er niet uit kwam. Veel aanbieders, maar hoe weet je of iemand geschikt is? De matching zelf leverde me rust op. En natuurlijk ook dat ik nu makkelijker bepaalde technische dingen kan inzetten waar ik zelf de kennis niet voor heb.

maaike-van-steenis-200x200

Maaike van Steenis

Bedrijfssite

“Vooraf twijfelde ik of ik voldoende taken zou blijven hebben om de VA aan te houden. Maar dat was achteraf niet nodig. De VA die Mira met mij matchte is een stabiele factor waar ik op terug kan vallen. Taken die bij mij continue worden doorgeschoven worden nu wel opgepakt en afgerond.

Laat Mira je matchen!”

Marcel

Marcel Borst

https://ikstopwel.nl/

“Mira is een fijne en leuke vrouw om over een VA te sparren. Ik ben heel blij met haar service. Mijn eerste VA was een hele goede match. Ook toen mijn VA aangaf andere plannen te hebben, is mijn huidige VA door Mira binnen een halve dag aan mij voorgesteld en ook is een goede match. Superfijn die snelheid en professionaliteit!”

Carolien-Latijnhouwers-257x300

Carolien Latijnhouwers gewooncaat.nl

Wil je een voorproefje van hoe ik met jou meedenk in de praktijk? Hoe ik je help bij jouw ondernemers­fundament?

Ik help je er graag bij! In de vorm van elke week een licht verteerbare praktische tip voor ondernemers met een vol hoofd met de nieuwste podcast erbij en soms iets anders interessant om jou meer te laten ontspannen.

Vul je naam en mailadres in, dan krijg je – nadat je je mailadres hebt bevestigd – een tot twee keer per maand een mailtje in je inbox.

"*" geeft vereiste velden aan

Natuurlijk ga ik zorgvuldig om met je gegevens. Meer info? Bekijk mijn privacybeleid hier.