Complimenten van klanten

Voorbeelden van wat ik voor je kan doen
De balans tussen ondersteunen en uitdagen was fijn. Mira nodigde telkens uit tot een volgende, haalbare stap. Ze levert echt maatwerk.

Ik kreeg het alsmaar drukker tot op het punt dat het gewoon niet leuk meer was. Ik realiseerde me dat ik daar zelf iets in te veranderen had, maar wist niet goed hoe! Tijdens het samenwerken met Mira in het Bouw aan je Ondernemersfundament programma vond ik het heel prettig dat ze mijn blinde vlekken van een kilometer afstand zag. Ze wist me daar op vriendelijk wijze van bewust te maken. De balans tussen ondersteunen en uitdagen was fijn. Ze nodigde telkens uit tot een volgende, haalbare stap. En het mooiste: Mira levert echt maatwerk.

Het programma heeft me opgeleverd dat ik mijn avonden en weekenden weer grotendeels terug heb. Ik laat beter los en doe minder zelf.

Tegen andere ondernemers die heel druk zijn wil ik zeggen: Gun jezelf dit, want als je aan blijft modderen betaal je uiteindelijk met je gezondheid en/of de relatie met je dierbaren. Die zijn nu eenmaal onbetaalbaar en soms is de schade onherstelbaar!

Wat ik nog wil toevoegen: Het is wonderlijk hoe veel er veranderd is, terwijl dat toch heel geleidelijk ging. Ergens had ik een soort aardverschuiving verwacht, maar het waren eerder heel veel kleine stapjes in een hele goede richting. Kortom: heel erg bedankt, ook namens mijn gezin en gezondheid… 🙂

Sergio van der Pluijm

Auteur, trainer en oprichter Bewezeneffect.nl: https://www.bewezeneffect.nl/

Mira is een ideale sparringpartner op het gebied van online marketing: lekker praktisch en concreet.

Ik wilde hulp bij het snel en goed realiseren van mijn doelen: vooral van denken naar doen. Mira is mijn ideale sparringpartner. Snel, to-the-point en ook leuk!

Arjan ter Linden

Directeur en teamcoach: www.keyquest.nl

Als je op zoek bent naar een Virtuele Assistent, raad ik je aan met Mira te gaan praten, want zo vind je snel de VA met de capaciteiten die bij jou passen.

Door een zware hersenschudding kon ik minder tijd voor mijn pc doorbrengen. Daarom zocht ik naar een Virtuele Assistent. Ik wilde graag een goede VA, die echt met mij matchte en daarom deed ik het via Mira.

Het intakegesprek met haar was zeer positief, net als de kennismaking met de VA. Sinds ik met haar werk, kan ik veel meer doen in minder tijd. Het heeft me ook onrechtstreeks de illustrator bezorgd die ik al lang zocht. Want door mijn VA heb ik sociale media terug kunnen activeren.

Bo Vickery (of Vicky Boerjan)

Schrijfster en blogger: www.blogschrijver.be

Het samenwerken met Mira heeft me veel opgeleverd: Rust, overzicht, een prachtig nieuw programma met nieuwe klanten.

Ik zat in een vicieuze cirkel van meer coachklanten, meer trainingen geven, harder werken, minder vrije tijd, minder tijd voor leuke dingen doen enzovoorts. Ik had geen zicht op hoe ik het anders moest doen. Ik had een betrouwbare sparringpartner nodig, iemand die op praktisch niveau meedenkt. Iemand die nuchter en realistisch is. Vooral niet iemand die mij één of andere vage magische formule belooft met als resultaat een omzet met zes nullen.

Het samenwerken met Mira tijdens het Bouwen aan je Ondernemersfundament programma heb ik ervaren als een feestje! Het leuke was als ik iets deed dat niet handig was (lees: iets dat mij onnodig veel tijd kostte), dat ik Mira dat in mijn hoofd bij wijze van spreken hoorde zeggen. Op een vriendelijk manier, dat wel. Want ze is altijd aardig en zegt de dingen weloverwogen en met respect. Ik kwam er achter dat als ik dan weerstand voelde, dat ik op de juiste weg was. Ze hielp mij naar de weerstand toe te bewegen en dat om te zetten in iets positiefs, in plaats van er van weg te gaan.

Het samenwerken met Mira heeft me veel opgeleverd: Rust, overzicht, een prachtig nieuw programma met nieuwe klanten. Nieuwe inzichten, zoals bijvoorbeeld dat ik berichten van drie jaar geleden makkelijk nog een keer opnieuw kan plaatsen op sociale media.

Wat ik tegen andere ondernemers wil zeggen is dit: Ga nu meteen naar Mira! Je moet daar als ondernemer jaarlijks geld en tijd voor reserveren. Je denkt dat het je energie kost, maar het levert je uiteindelijk energie op. Dank je wel Mira, dat je me door en langs de weerstand meenam.

Eveline Roux

ADHD-coach voor vrouwen: https://adhdbijvrouwen.nl/

Mira heeft een enorme bak ervaring en maakt die ook dienstbaar aan jou.

De grootste winst van mijn sessie met Mira is dat ik nu weet: ‘Daar moet ik gewoon even geen tijd aan besteden.’ En dat ik ook echt weet waarom dan niet.

Alle lange termijn acties hebben een plek gekregen, terwijl dat eerst in me bleef zingen. Daarnaast heb ik ook de keuze wél met een VA te gaan werken gemaakt. Dankzij Mira’s input heb ik bovendien ingezien hoe ik kan gaan uitbreiden, ze gaf me praktische handvatten in plaats van alleen inspiratie.

Mira heeft een enorme bak met ervaring en maakt die ook dienstbaar aan jouw keuzes als klant. En niet omdat dat de regels zijn, maar gewoon omdat ze het heeft geprobeerd en heeft ervaren wat werkt en wat niet.

Natasja Hoex

Teamcoach: www.deteamcoach.nl

Ondernemen is hard werken, maar het is leuker en effectiever met Mira erbij.

De aanleiding om met Mira te gaan werken was dat ik mezelf verder wilde ontwikkelen in mijn ondernemerschap.

En vooral in de transformatie van vraaggericht werken naar meer aanbodgericht werken.

Ik wilde iemand die een complex werkveld zou begrijpen, die vertrouwelijk met mijn vragen om zou gaan en die zelf een persoonlijke levenswijsheid heeft ontwikkeld. Met Mira zat ik helemaal goed.

Ook omdat ze zowel duidelijk als actiegericht is, maar niks zomaar van me overnam. Daarbij was het extra fijn om een klankbord te hebben.

Tegen andere ondernemers die zich verder willen ontwikkelen zou ik zeggen: Ondernemen is hard werken, maar het is leuker en effectiever met Mira erbij.

Annebregt Dijkman

Sherazade Advies – www.sherazade.nl

Mira is een lekker helder, eerlijk en praktisch mens

Ik zocht een Virtuele Assistent maar al pratende tijdens het online kennismakingsgesprek ontdekten Mira en ik dat de basis van mijn bedrijf om met een VA te gaan werken nog onvoldoende stond. Dus daarom zijn we eerst samen aan de slag gegaan en hebben we mijn Ondernemersfundament helder neergezet.

Ik werk snel, concreet en doelgericht. Mira ook… dus dat knettert lekker onderling! Het heeft me binnen 2,5 maand een goed fundament opgeleverd om direct goed aan de slag te kunnen met mijn VA.

Wat ik tegen ondernemers wil zeggen die worstelen met actielijsten of die een VA zoeken: Zorg dat je de juiste ondersteuning vindt bij Mira die jou de juiste stappen kan laten maken.

Jorien Termond

Krachtgericht Beeldcoach voor onderwijsprofessionals en teams: www.samenmetjorien.nl

Door Mira heb ik nu veel meer ruimte in mijn hoofd

Mira is no-nonsense en to-the-point. Er ligt nu – aan het einde van het Bouw een stevig ondernemersfundament-programma – een praktische planning.

Doordat we elke week even contact hadden bleef ik gefocust op de afspraken die ik met mezelf had gemaakt en lukte het mij om in een paar maanden veel stappen te zetten. Ik kreeg ook duidelijkheid over waar de blinde vlekken in mijn bedrijf zaten op het gebied van mijn Ondernemersfundament. En nu dat helder is, heb ik ook veel ruimte in mijn hoofd.

Rolinda Veldkamp

Hoogbegaafdheidsspecialist – www.doumee.nl

Samenwerken met Mira leverde me niet alleen een stevig ondernemersfundament op, ook heb ik nu een goed verdienmodel en passend aanbod ontwikkeld.

Gedurende een aantal jaren van ondernemerschap groeide mijn bedrijf zodanig, dat ik het nodig vond om mijn bedrijfsprocessen er op aan te passen. De eerste jaren kon ik prima werken met de door mij zelf bedachte lijstjes en overzichten. Alles wat ik wilde (of moest) onthouden – zoals mijn financiën, mogelijke leads, nog uit te voeren taken, half affe artikelen voor LinkedIn etc. – stond in verschillende Excel en Word-documenten of op een kladblok.

Echter, naarmate ik het drukker kreeg, en dus ook meer informatie te verwerken kreeg, was ik ervan overtuigd dat het handiger en efficiënter kon, alleen wist ik niet hoe. In eerste instantie heb ik aan andere ondernemers gevraagd hoe zij het aanpakken. Dat leverde veel informatie op, maar maakte het niet per se overzichtelijker. En al helemaal niet makkelijk om te bepalen welke manier van werken dan goed bij mij en mijn bedrijf past. Zodoende besloot ik op zoek te gaan naar een professional. En dat werd Mira!

Vooraf had ik geen twijfels, juist het tegenovergestelde; goede hoop dat Mira was wat ik nodig had. Dat komt omdat zij zich richt op een stevig ondernemersfundament en ik was op zoek naar een stevige basis onder mijn bedrijf. Dat Mira mijn behoefte bijna op dezelfde manier had verwoord, maakte dat ik met groot vertrouwen bij haar startte.

De samenwerking heb ik als prettig, constructief en concreet ervaren. In het begin vond ik dat Mira mij teveel volgde. Terwijl ik juist iemand nodig had die mij even aan de hand meenam. Maar nadat we dat besproken hadden, bleek dat Mira heel veelzijdig is :-). Tot slot vond ik het prettig dat we altijd afsloten met een heldere afspraak over wat ons te doen stond tot het volgende contactmoment.

Het met Mira samen werken aan mijn ondernemersfundament heeft me veel opgeleverd! We hebben veel meer gedaan dan ik van tevoren had bedacht. Want hoewel ik bij haar kwam omdat ik mijn bedrijfsprocessen efficiënter wilde organiseren, bespraken we ook al snel hoe ik mijn verdienmodel en mijn aanbod kon aanpassen aan de fase waar ik nu in zit. En daar zit voor mij de grootste meerwaarde van onze samenwerking, want nu heb ik niet alleen een stevige basis, maar kan ik ook weer doorgroeien.

Daarom zeg ik tegen andere ondernemers: Ga naar Mira! Gun jezelf die investering!

Ilva van Elk

Critical friend voor ambitieuze leiders: www.deontwikkelpraktijk.nl

Mira triggert je op een andere manier naar dingen te kijken.

Het is zo goed om even uit je dagelijkse wereldje te stappen en aan de slag te gaan met Mira. Jezelf de tijd te gunnen om over je eigen bedrijf na te denken. Mira triggert je om op een andere manier naar dingen te kijken en stelt blanco vragen die je aan het denken zetten. Wat ik daarbij fijn vind is dat ze heel direct communiceert. Tijdens onze sessie hebben we o.a. handige systemen ingericht en besloten welke keuzes we willen gaan maken met onze social media uitingen.

Patricia Henderson

(Online) training en coaching voor Retail en Hospitality bedrijven: www.challengesupport.nl

Tegen ondernemers met eindeloze actielijsten en een vol ondernemershoofd zeg ik: Laat Mira met je mee kijken.

Je zit er – zeker bij een eigen bedrijf – zo anders in, dat je het praktische, maar ook het reële gemakkelijk uit het oog verliest.

Het is even slikken als iemand de gordijnen open trekt in je rommelkamertje… maar het levert ook wat op! Mira checkt dit soort dingen: Is dat wat je allemaal op je lijstje hebt staan, wat je zelf ook wilt? Of omdat je denkt dat het ‘zo hoort’? Doe je de dingen omdat anderen zeggen dat het een goed idee is en jij dus dat dan ook maar doet? En brengt het je daar waar je naartoe wilt?

Doordat ik besloot om het monster ‘in de ogen te kijken’ (in plaats van alleen maar te blijven voeden met to-do-lijstjes en heel veel moetens) en omdat Mira erbij zat ben ik keuzes en beslissingen gaan nemen die mij verder brengen. Omdat ik met Mira ‘naast mij’ niet in mijn vaste patronen of valkuilen stapte.

Renie Bahlmann

Psycholoog

Het samen met Mira bouwen aan mijn Ondernemersfundament bood orde in de creatieve chaos.

Toen ik voor mezelf wilde beginnen – naast mijn baan in loondienst –  had ik moeite met het omschrijven/beschrijven wat ik kan en aanbied. Ik had honderden papiertjes, aantekeningen, tekstjes maar de verbinding met een concreet aanbod was nog niet helder.

Mira is precies wat ik nodig had: snelle denker, snelle doener, kort krachtig en intelligent. Daarnaast biedt ze als ‘outsider’ wat ik hierin voor mezelf mis: kwaliteit tot ordenen en organiseren van de creatieve explosie die mijn hoofd vaak is.

Het samen bouwen aan mijn Ondernemersfundament bood orde in de creatieve chaos. Helderheid in wat ik doe en aanbied. Mira bood me naast het Ondernemersfundament ook praktische tools zoals het direct gaan voor een knalgoede accountant, stoppen met het volgen van allerhande trainingen om feitelijk alleen maar te gaan kijken hoe een ander het doet.

Tegen elke andere ondernemer die start – of die al een tijdje bezig is – wil ik zeggen: zoek iemand die past bij jou en kan wat Mira doet. Wie weet is dat Mira wel. Het is een ongelooflijk fijn en lief mens.

Malanca Schut

www.metmalanca.nl

Mira helpt je daadwerkelijk verder met de volgende stappen in je bedrijf.

Ik wilde het fundament van mijn bedrijf omvormen, wat consequenties had voor mijn aanpak, marketing en structuur. Daarom ging ik met haar samenwerken. Ze heeft op een constructieve manier met mij meegedacht en weer structuur in de chaos gebracht. Ook heb ik een geschikte VA door Mira’s matching gevonden waardoor ik veel van mijn werkzaamheden kan uitbesteden.

Mira biedt altijd ruimte en denkt mee en stelt ook positief kritische vragen waardoor je dieper komt. Het hele Bouw een Ondernemersfundament programma zorgde voor ruimte in mijn hoofd en flow in mijn werkzaamheden.

Tegen andere ondernemers wil ik zeggen: Mira helpt je daadwerkelijk verder met de volgende stappen in je bedrijf, of je nu aan het begin staat of al een ervaren ondernemer bent.

Patricia Braat

www.bteken.nl

Als je als ondernemer op zoek bent naar een goede VA, is het belangrijk dat je tevreden bent en goed bij elkaar past. Je gaat immers nauw met elkaar samenwerken. Daar kan Mira bij helpen.

Ik ging op zoek naar een VA omdat ik wilde me kunnen focussen op mijn core business en ik miste technische kennis. Ik had al zelf online gezocht, maar merkte dat ik er niet uit kwam. Veel aanbieders, maar hoe weet je of iemand geschikt is? Toen kwam ik bij Mira terecht.

De matching zelf leverde me rust op. En natuurlijk ook dat ik nu makkelijker bepaalde technische dingen kan inzetten waar ik zelf de kennis niet voor heb.

Maaike van Steenis

Businesscoach voor kunstenaars en creatieve ondernemers: www.succesvolondernemenalscreatief.nl

We stonden af en toe perplex van de eenvoud van de oplossingen waar Mira mee kwam.

 

Het was fijn dat Mira – zonder kennis van onze bedrijven – de diepte in kon gaan en aangaf dat het slim was om even pas op de plaats maken. Dat ze zei: “Kijk naar wat je al hebt, wat daar beter kan en waar je kunt doorpakken/doorzetten”.

Mira liet ons inzien dat we af en toe ook zijwegen kunnen nemen, dat er soms kortere wegen zijn naar ons doel. Een eye-opener voor ons. We stonden af en toe perplex van de eenvoud van de oplossingen waar Mira mee kwam.

Waar wij in ons bedrijf gewoon besluiten en dan doordenderen, heeft Mira ons scherp gehouden. We draafden letterlijk en figuurlijk door. Hoe fijn om erachter te komen dat het dus ook sneller en makkelijker kan.

Ik raad iedereen een sessie met Mira aan, want het is heel erg fijn met Mira in de rol van strategisch partner.

Marcel Borst

Helpt mensen in één keer succesvol stoppen met roken: www.ikstopwel.nl

Laat Mira je helpen om een actielijst te maken! Zo krijg je inzicht en kun je prioriteiten stellen.

Er lag al heel lang een plan om mijn nieuwe/tweede bedrijf op te gaan zetten, maar door drukte en problemen met mijn gezondheid schoof ik het steeds vooruit. Ik had een stok achter de deur nodig en de hulp van iemand die voor mij het traject in stukjes hakte en mij hielp met de planning. Zo kwam ik bij Mira terecht.

Omdat ik haar al kende vanuit de samenwerking met onze telefonische antwoordservice, zowel voor haar eigen bedrijf als voor diverse klanten van haar, was er geen twijfel over de samenwerking. Ik ken Mira als een doortastende dame waarvan ik verwachtte dat ik een goede discussiepartner zou hebben.

De samenwerking was heel prettig. Haar input was erg waardevol en hielp mij om kritisch naar het proces te kijken. Door onze samenwerking is het gelukt om mijn tweede bedrijf te lanceren op 1 januari 2022, de website was op tijd klaar en onze klanten waren geïnformeerd.

Tegen andere ondernemers die continue (te)veel te doen hebben of bijvoorbeeld ook nog een bedrijf willen starten wil ik zeggen: Laat Mira je helpen om naar je lijstjes te kijken of om een lijst te maken! Zo krijg je inzicht en kun je prioriteiten stellen.

Wat ik graag nog wil toevoegen is dat ik moeite had moeite met het vaststellen van (hogere) tarieven voor mijn nieuwe onderneming. Dat is vast herkenbaar voor andere ondernemers Samen met Mira is het gelukt om goede tarieven te bepalen en heb ik geen moeite om deze uit te leggen waar nodig: ik sta er volkomen achter.

Ineke Hovius

Eigenaar van Solident Mondzorgpartners – www.solident.nl

Mira kijkt elke keer weer naar wat bij mij en mijn klanten past.

Voordat ik met Mira ging samenwerken was ik echt aan het ploeteren in mijn bedrijf en liep ik vast.

Wat Mira uniek maakt is dat ze zowel technisch sterk is, als sterk in het sparren om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Mira is kritisch en eerlijk – ze zegt het als je dingen wilt ondernemen die niet handig zijn of als er dingen zijn die je juist wél moet doen.

Dankzij Mira heb ik de liquiditeit in mijn bedrijf op orde. Daarnaast staat mijn aanbod nu echt goed en heb ik mijn team uitgebouwd.

Aike Borghuis

Oudste dochter expert: www.aikeborghuis.nl

Met Mira kreeg ik een sparringpartner, een die echt met me meedacht.

Mira gaf me concrete tips over mijn nieuwsbrief, adviezen over hoe ik me kon profileren, stuurde me voorbeelden van free give aways, maakte en passant een account voor me in een handig boekhoudsysteem en sprak me streng toe over hoe waardevol mijn producten zijn en wat ik ervoor zou kunnen vragen.

Oftewel: Mira hielp me om concreet dingen toe te passen waartoe ik werd geïnspireerd door mijn marketingjuffen. Het was precies wat ik nodig had en ik heb door en met Mira stappen kunnen zetten waar ik al lang aan toe was en eerder niet aan toekwam. Daarbij ervaarde ik haar dienstverlening als: betrokken, consciëntieus, erg ondersteunend en praktisch. Mira is je maatje in je bedrijfsvoering, niet bang om je liefdevol op je kop te geven, zich met van alles te bemoeien en van van alles wat te vinden zonder je te betuttelen. Het was verrukkelijk en het heeft me enorm geïnspireerd.

Yvonne van Iersel

Stressloos werken-expert: www.stresslooswerken.nl