Complimenten van klanten

Voorbeelden van wat ik voor je kan doen
Mira is een ideale sparringpartner voor mij op het gebied van online marketing en lekker praktisch en concreet.

Ik ging met Mira werken om mijn online marketing structureel op te pakken voor mijn bedrijf KeyQuest B.V. Ik wilde hulp bij het zo slim en snel mogelijk realiseren van mijn ideeën en doelen. Vooral van denken naar doen. En dan vooral zo min mogelijk zelf doen. Maar echt handig opzetten en effectief delegeren / uitbesteden.

Mira leerde ik kende toen ik een online marketingtraining volgde en zij nog Aartjan van Erkels rechterhand was. Ik merkte dat Mira heel snel en to-the-point kan schakelen om mijn ideeën concreet te vertalen naar efficiënte en effectieve acties.

Vooraf had ik geen twijfels, maar ik had er wel behoefte aan om haar in het werk te leren kennen om zo te kunnen bepalen waar we elkaar maximaal versterken. En dat heeft heel positief uitgepakt.

Mira is een ideale sparringpartner voor mij op het gebied van online marketing en lekker praktisch en concreet. Snel en to-the-point ook. En leuk ook!

 

Arjan ter Linden

Directeur en teamcoach: www.keyquest.nl

Tegen elke andere ondernemer wil ik zeggen: Mira is elke euro meer dan waard.

Omdat ik mijn bedrijf graag verder wilde ontwikkelen en professionaliseren zocht ik een sparringpartner en Aike Borghuis heeft Mira aanbevolen.

Vooraf twijfelde ik of het werken met Mira zou gaan helpen, omdat ik niet zo’n beeld had van hoe en waarmee ze mij kon helpen. Maar dat veranderde in ons eerste gesprek. Het afgelopen jaar samen sparren heb ik verlengd, omdat ik het super vind om met haar samen te werken.

Ze is mijn stok achter de deur in de zin van: dat ik voor mezelf en voor mijn bedrijf mag gaan staan. Zonder Mira zou mijn bedrijf minder professioneel in elkaar steken en zou ik langer aanmodderen of zelf blijven prutsen met mijn marketing bijvoorbeeld.

Tegen elke andere ondernemer wil ik zeggen: Mira is elke euro meer dan waard. Je verdient het altijd terug.

Daarnaast werd het tijd voor een VA. En heeft Mira mij buitengewoon soepel en snel gematcht. Mijn VA was ook duidelijk gewend aan het maken van de zakelijke afspraken, zodat ik daar weinig werk van had.

Ingrid Kramer

Eigenaarschap in je werk: www.innerstrenghts.nl

Mira ontzorgt.

De aanleiding voor het doen van een 1-op-1 coachingsessie was dat we ons realiseerden: als we een stap willen maken, dan moeten we het anders gaan doen en onze marketing op orde krijgen. Daar voor lieten we ons erg consumeren door de gekte van de dag, door operationele zaken. Terwijl dat niet onze core business is en het ons dus minder energie geeft.

Het is zo goed om even uit je dagelijkse wereldje te stappen en aan de slag te gaan met Mira. Jezelf de tijd te gunnen om over je eigen bedrijf na te denken. Dat is iets dat je als ondernemer makkelijk opzij zet, maar het is zó waardevol. Mira triggert je om op een andere manier naar dingen te kijken en stelt blanco vragen die je aan het denken zetten. Wat ik daarbij fijn vind is dat Mira heel direct communiceert. Tijdens de sessie hebben we ook handige systemen ingericht en besloten welke keuzes we willen gaan maken met onze social media uitingen.

Ik zou een coachsessie met Mira absoluut aanraden. Sterker nog, dat heb ik al gedaan 😉

Patricia Henderson

(Online) training en coaching voor Retail en Hospitality bedrijven: www.challengesupport.nl

Mijn 1-op-1 sessie met Mira heeft ervoor gezorgd dat ik me bewust ben van dat wat ik het liefste doe.

Ik ging sessie in met een vraagstelling, geen problematiek. Dat vond ik wel spannend, gewoon zo’n vraag in de ether gooien. Maar tot op de dag van vandaag weet ik dat ik een goede beslissing heb gemaakt.

Deze 1-op-1 sessie heeft ervoor gezorgd dat ik me bewust ben van dat wat ik het liefste doe. Dat waren toen nog niet de dingen die ik het meeste deed. Ik hoopte vooral dat ik ze kon gaan doen bij nieuwe klanten, maar vóór de dag met Mira bracht ik nog niet naar buiten wat ik écht wilde. Dat is mijn grootste les geweest – cut the crap en ga het werk doen dat je het leukste vindt.

Je zit heel dicht met je neus op je eigen onderneming en je eigen vraagstellingen. Door met Mira te werken zette ik een stap terug en kreeg ik helder wat er speelde en wat er bijgestuurd kon worden. Het is fijn om de mening van iemand anders te horen en het heeft veel dingen duidelijker gemaakt in mijn hoofd. Dat alleen al is fijn, bijzonder en geruststellend om te ervaren.

Ook was het prettig om eindelijk eens met iemand samen te zitten en naar mijn bedrijf te kijken. In een losse, gemoedelijke sfeer. Het is niet alsof je ondernemer wordt en meteen alles weet. Of soms weet je het wel, maar ben je je er niet bewust van. Met de coaching van Mira roep je als het ware een hulplijn in en dat is heel fijn. Ik vind het een gat in de markt.

De besluiten die we op de dag gemaakt hebben draag ik nog altijd met me mee. En de resultaten zijn er.

Viella Krieckemans

Office support op afstand voor trainers en coaches: www.viconcept.be

Er is echt een gevoel van samen.

Ik ben met Mira gaan samenwerken op aanraden van een collega-ondernemer omdat ik de volgende stap wilde maken in mijn bedrijf. Ik wilde minder uurtje-factuurtje en meer naar een online bedrijf. Niet meer 70 uur per week met mijn poten in de modder staan. Ik werkte al lang alleen en was dat zat. In Mira heb ik een sparringpartner op niveau gevonden!

Het belangrijkste gevolg van mijn samenwerking met Mira is dat ik mezelf serieuzer neem als ondernemer. Ik blok bedrijfstijd in mijn agenda en zie dat ook echt als werk. Samen met Mira zet ik de ideeën in mijn hoofd om naar een strategie. Ik hoef niet meer te trekken en te duwen – het stroomt in mijn bedrijf.

Mira stuurt me in mijn tijd en zorgt dat taken die ik niet zelf hoef te doen bij mijn VA terecht komen, waardoor ik meer aan mijn core business kan doen. Dat is echt Mira’s talent.

In het begin van onze samenwerking twijfelde ik soms aan mezelf: was ik wel groot of bijzonder genoeg om samen te werken met iemand die zó goed was als Mira? Nu niet meer. Echt een mind-shift.

Het fijnste van mijn samenwerking met Mira vind ik dat we samen op weg gaan. Ze ondersteunt me, maar er is echt een gevoel van ‘samen’. Mira denkt op niveau mee en dat is super fijn voor mij als zelfstandig ondernemer. We hebben een fijne klik en ik weet dat we alles tegen elkaar kunnen zeggen. Mira neemt initiatief op een intuïtieve manier – ze weet wat ze kan doen en doet dat op een manier die goed bij onze samenwerking past.

Als je me zou vragen of ik feedback heb voor Mira, dan zou ik het dus ook zo snel niet weten. We sparren heel goed samen en bespreken het direct als er iets beter kan. Mira werkt alleen met mensen die super goed bij haar passen en dus is onze samenwerking heel open.

Soms werken we een hele dag samen op locatie of op Mira’s kantoor en dat is onwijs fijn. Dat geeft me echt een boost. Je kan meteen aan de actiepunten werken. Op zo’n dag is er totaal geen afleiding en kunnen we een mooie strategie uitzetten, er een tijdspad aan hangen én ermee beginnen.

Ik ben zó blij met Mira. Ik zou haar dan ook aan iedereen aanbevelen!

Emmy van der Knaap

Voor managers in de zorg: www.werkenmetemmy.nl

Ik gun iedereen een Mira!

Mira neemt dingen bij me weg, denkt vooruit en denkt mee. Ze kaart dingen aan voordat ik het überhaupt heb bedacht, waardoor ze me echt ontzorgt. Ik weet dat Mira naast me staat in mijn bedrijf.

De investering in Mira vond ik best spannend, maar het heeft me zoveel opgeleverd. Meer omzet, meer rust, meer overzicht en meer structuur. Ik weet nu dat mijn bedrijf doorloopt ook al gebeuren er dingen in mijn privéleven.

Af en toe doen Mira en ik een online samenwerkdag en dat is heerlijk. Ik voel me altijd heel lui op zo’n dag omdat ze alles heeft voorbereid. Van tevoren bedenkt ze van alles, of het nu een marketingplan is of iets heel praktisch dat we kunnen uitvoeren. Zo’n dag is echt perfect. Zó waardevol. Het is niet dat ik het zelf moet verzinnen en Mira het uitvoert – Mira komt echt met iets aan tafel.

Dat is ook logisch, ze heeft zoveel ervaring met allerlei ondernemers. Van al haar klanten heeft Mira iets geleerd. Nu weet ze precies wat werkt en al die kennis neemt ze mee.

Janneke de Kler

Trouwambtenaar: www.volgdeliefde.nl

Als je als ondernemer op zoek bent naar een goede VA, is het belangrijk dat je tevreden bent en goed bij elkaar past. Je gaat immers met elkaar samenwerken. Daar kan Mira bij helpen.

Ik ging op zoek naar een VA omdat ik wilde me kunnen focussen op mijn core business en ik miste technische kennis. Ik had al zelf online gezocht, maar merkte dat ik er niet uit kwam. Veel aanbieders, maar hoe weet je of iemand geschikt is? Toen kwam ik bij Mira terecht.

Het was prettig om keuze te hebben uit 2 VA’s, en zeker te weten dat deze beiden geschikt waren voor mijn bedrijf. De matching zelf leverde me rust op. En natuurlijk ook dat ik nu makkelijker bepaalde technische dingen kan inzetten waar ik zelf de kennis niet voor heb.

Maaike van Steenis

Businesscoach voor kunstenaars en creatieve ondernemers: www.succesvolondernemenalscreatief.nl

We stonden af en toe perplex van de eenvoud van oplossingen waar Mira mee kwam.

Via een training van Aartjan van Erkel heb ik Mira ooit leren kennen. We hadden meteen een klik. Mijn hoofd liep over, het leek alsof ik vast bleef zitten in taken die niets opleverden. Daarom zocht ik op advies van anderen recent weer contact met haar.

Mira heeft mij en een collega-ondernemer geholpen met een 1-op-1 strategiedag (coaching). De informele sfeer vond ik heel fijn en ook het samen sparren. Mira ziet als buitenstaander heel snel wat wel en niet handig is en stelde terecht regelmatig de vraag: Waar zijn jullie mee bezig?

Het was fijn dat Mira – zonder kennis van onze bedrijven – de diepte in kon gaan en aangaf dat het slim was om even pas op de plaats maken. Dat ze zei: “Kijk naar wat je al hebt, wat daar beter kan en waar je kunt doorpakken/doorzetten”.

Mira liet ons inzien dat we af en toe ook zijwegen kunt nemen, dat er soms kortere wegen zijn naar ons doel. Een eye-opener voor ons. We stonden af en toe perplex van de eenvoud van oplossingen waar Mira mee kwam.

Waar wij in ons bedrijf gewoon besluiten en dan doordenderen, heeft Mira ons scherp gehouden. We draafden letterlijk en figuurlijk door. Hoe fijn om erachter te komen dat het dus ook sneller en makkelijker kan.

Mira gaf ons focus tijdens deze dag én leverde ons ook een fijne VA aan door ons te matchen. Door de inzet van onze VA zijn wij nu al veel meer aanwezig in de publiciteit. Ik kan ook belangrijke taken waar ik zelf niet aan toekom bij haar neerleggen, waardoor er een last van mijn schouders is gevallen. Onze VA is net als Mira meedenkend en proactief. Heerlijk om mee samen te werken.

Ik raad iedereen een sessie met Mira aan, want het is heel erg fijn met Mira in de rol van strategisch partner.

Marcel Borst

Helpt mensen in één keer succesvol stoppen met roken: www.ikstopwel.nl

Met Mira heb je gewoon een extra hoofd om mee te denken.

Ik kwam bij Mira terecht via LinkedIn toen ik op zoek was naar een Virtueel Assistent. Eigenlijk wilde ik haar als VA, maar dat werk doet Mira niet meer in die hoedanigheid. Toen ze zei dat ze me kon koppelen aan een Mira lookalike dacht ik: “Yeah, right”, maar dat is precies wat ze gedaan heeft. Ik werk nu met een fijne VA die net als Mira snel schakelt en dingen echt aanpakt.

Tijdens mijn 1-op-1 dag was Mira heel pragmatisch. We bespraken dingen die ik misschien wel had kunnen weten of had kunnen doen, maar niet wist en deed. Ik voelde me gesteund en de dag gaf me focus en handvaten voor dingen die ik moest gaan aanpakken.

We zijn ook meteen actie gaan ondernemen. Op de dag zelf heb ik een mail verstuurd die me meteen nieuwe leads en doorverwijzingen heeft opgeleverd. Zonder Mira had ik dat niet gedaan omdat het best spannend was, maar het bleek erg waardevol. Dat resultaat gaf me heel veel energie en flow.

De 1-op-1 sessie heeft me ook focus opgeleverd en heeft er voor gezorgd dat ik stappen ben gaan zetten. Wat ik heb geleerd op die dag waren dingen die ik niet zelf had kunnen bedenken. Wat mij betreft had de dag wel wat langer gemogen ;-).

Dat wat me het meeste aanspreekt aan de samenwerking met Mira is dat ik gewoon een extra hoofd heb om met me mee te denken. Mira geeft aan als ik te snel ga en geeft aanwijzingen voor welke kant ik het beste op kan gaan. Het hebben van een sparringpartner om mee van gedachten te wisselen is zó prettig.

Wat ik ook erg waardeer aan Mira is dat ze niet zegt: “Als je mijn manier niet gebruikt, doe je het verkeerd.” Ze laat jou als ondernemer vrij in je keuzes zodat je echt kunt werken op een manier die bij je past.

Mira geeft energie, ze praat makkelijk en zegt wat ze denkt. En die dingen snijden ook hout. Mira denkt mee en weet door haar grote hoeveelheid ervaring precies wat je wel of juist niet moet doen, of wat je nog even moet parkeren.

Er moet wel iets tegenover staan als je investeert in je zakelijke ontwikkeling vind ik. Bij Mira is dat écht zo. Besluiten om met haar te werken zorgt ervoor dat je hoofd leger wordt en je stappen gaat zetten. In je eentje moet je het maar alleen bedenken. Werken met Mira geeft het vertrouwen dat je ook daadwerkelijk de goede stappen zet.

Marijke Hoekstra

Helpt organisaties en professionals met het verbeteren van resultaten door Zacht Werken: www.flinkbc.nl

Mira heeft een enorme bak ervaring en maakt die ook dienstbaar aan jou als klant.

Voordat ik met Mira een 1-op-1 sessie deed ik veel uren kwijt aan werk dat ik eigenlijk helemaal niet wilde doen, waardoor ik bepaalde onderdelen van het ondernemerschap ook echt minder leuk begon te vinden. De grootste winst van de dag is dat ik nu weet: ‘Daar moet ik gewoon even geen tijd aan besteden.’ En dat ik ook echt weet waarom dan niet.

Alle lange termijn acties hebben een plek gekregen, terwijl dat eerst in me bleef zingen. Daarnaast heb ik ook de keuze wél met een VA te gaan werken gemaakt. Die stap heb ik meteen gezet in plaats van erover na te blijven denken. Dankzij Mira’s advies heb ik bovendien ingezien hoe ik kan gaan uitbreiden.

Eerder heb ik al weleens een strategiedag gedaan met iemand over funnels en dat was een totaal andere ervaring. Dat was inspirerend, maar ik had na die dag geen handvaten om te beginnen. Dat was met Mira zó anders. Na onze dag was het duidelijk welke stappen ik kon zetten.

Wat ik heel waardevol vond (en nog steeds vind), is dat je Mira echt met je mee voelt denken. Dat gaat verder dan een paar uurtjes – ze stuurt nog even een appje, vraagt hoe het gaat.

Mira heeft daarnaast een enorme bak met ervaring en maakt haar eigen ervaringen ook dienstbaar aan jouw keuzes als klant. En niet omdat dat de regels zijn, maar gewoon omdat ze het heeft geprobeerd en heeft ervaren wat werkt en wat niet.

Mira schroomt niet om feedback te geven en ze pakt precies het juiste sparringniveau. En ze is gewoon een heel leuk mens!

Natasja Hoex

Teamcoach: www.deteamcoach.nl

Dankzij Mira kon ik voor het eerst in 20 jaar relaxt op vakantie.

Ik kwam bij Mira terecht omdat ik teveel op mijn bord had, gestrest was en wilde uitbesteden maar niet goed wist wat dan. Eerst dacht ik dat ik alleen iemand nodig had voor de mail, maar al snel bleek dat het meer was dan dat. Mira stuurde me een checklist die ik moest invullen en toen wist ik: zij begrijpt mij gewoon. Ik heb praktisch alles ingevuld op die checklist ;-).

Ik geloof zelf heel erg in “If you pay peanuts, you get monkeys”. Ik geloofde meteen al in haar en heb daarom de investering gedaan, zo snel had Mira me een gevoel van vertrouwen gegeven. Ik wist gewoon: dit is het.

Doordat Mira zo goed is in haar vak, werkt ze ook met goede mensen samen. Daardoor wordt ze nóg beter. Dat is voor mij heel prettig. Mijn lat ligt heel hoog. Bij mezelf maar ook bij anderen. Ik heb zelf veel ervaring, maar niet in het specifieke stukje van online ondernemen. Daarom is het zo fijn dat ik Mira ken.

Mira ontzorgt echt. Ze denkt met me mee, komt met opties en brengt zelf ideeën in. Ook is ze niet bang om te confronteren als het nodig is. Ik word heel rustig van Mira. Van mezelf ben ik best druk in mijn hoofd, maar dat is minder geworden door haar. Zo fijn.

Vlak nadat onze samenwerking startte ging ik op een lange reis met mijn gezin en voor het eerst in 20 jaar kon ik gewoon relaxt weg. Ik heb echt twee weken helemaal niets gedaan. Dat kwam door Mira.

Ik wil Mira bijna niet aanbevelen bij andere ondernemers omdat ik haar voor mezelf wil houden hahaha.  Maar een samenwerking of coaching door Mira zou ik aan iedereen aanraden. Zeker als je vastloopt. Het is heel fijn als iemand anders met je meekijkt, want je ziet bepaalde dingen gewoon niet in je eigen onderneming. Soms heb je even geen zin om de leider te zijn en dat doet Mira.

Maartje Blijleven

Queen of Communities: www.welovecommunities.nl

Mira helpt je met sparren om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Voordat ik met Mira ging samenwerken was ik echt nog aan het ploeteren in mijn bedrijf en liep ik vast. Toen kwam Mira op mijn pad. Meteen voelde ik me gedragen in mijn bedrijf.

Wat Mira uniek maakt is dat ze zowel technische sterk is, als sterk in het sparren om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Met name het meedenken op de strategie en hoe ze focus houdt vind ik fijn aan het samenwerken met Mira. Al is het allerfijnste misschien nog wel dat ik voel dat ik het niet meer alleen hoef te doen.

Door Mira kan ik mijn waarde meer laten zien als ondernemer, want ik richt me nu op de dingen waarmee ik echt een verschil maak voor mijn klanten. Steeds helpt Mira me om te focussen op wat ik echt zelf moet doen. Daarin is ze kritisch en eerlijk – ze zegt het als je dingen wilt ondernemen die niet handig zijn of als er dingen zijn die je juist wél moet doen.

Dankzij Mira heb ik de liquiditeit in mijn bedrijf op orde. Door die financiële rust kan ik vrij ondernemen; in gesprek met potentiële klanten vanuit de intentie om ze te helpen. Zonder stemmetje in mijn achterhoofd dat me vertelt dat ik geld moet verdienen. Daarnaast is mijn aanbod smaller maar staat het gewoon écht goed en heb ik mijn team uitgebouwd. Mira’s praktische advies heeft me hierbij geholpen. Ik wist meteen wat er concreet nodig was om een bepaalde stap te zetten.

Onze samenwerking verloopt heel organisch. Door scherpe vragen te stellen zorgt Mira er bovendien voor dat ik in verbinding blijf met mezelf. Het is alsof ze in mijn hoofd kan kijken en daardoor helpt ze me terug te komen bij wat bij mij past als ondernemer. Maar ook bij dat wat bij mijn klanten past.

Ik vond het best spannend om de investering te doen om met Mira te gaan werken, maar ik merk dat het me zoveel rust heeft gegeven. Kortom: ik ben gewoon heel erg blij met Mira!

Aike Borghuis

Oudste dochter expert: www.aikeborghuis.nl

Mira maakt ondernemen leuker voor haar opdrachtgevers.

Als je haar de ruimte geeft, neemt ze dingen weg waarvan je niet eens door had dat het je in de weg zit bij de ontwikkeling van je bedrijf.

Met haar enorme ervaring op het gebied  van marketing- en salesactiviteiten wordt jouw werk niet alleen makkelijker, maar ook rendabeler.

Neem gerust contact met me op voor een meer specifieke referentie want deze beschrijving omvat slechts een deel van Mira’s talenten. Ik voel me bevoorrecht dat ze jarenlang voor me gewerkt heeft als PA en Virtueel Business Manager.

Linda Spaanbroek

3 Principles Facilitator, www.shiftacademy.nl

Met Mira kreeg ik een sparringpartner, een die echt met me meedacht.

Mira gaf me concrete tips over mijn nieuwsbrief, adviezen over hoe ik me kon profileren, stuurde me voorbeelden van free give aways, maakte en passant een account voor me in een handig boekhoudsysteem en sprak me streng toe over hoe waardevol mijn producten zijn en wat ik ervoor zou kunnen vragen.

Oftewel: Mira hielp me om concreet dingen toe te passen waartoe ik werd geïnspireerd door mijn marketingjuffen. Het was precies wat ik nodig had en ik heb door en met Mira stappen kunnen zetten waar ik al lang aan toe was en eerder niet aan toekwam. Daarbij ervaarde ik haar dienstverlening als: betrokken, consciëntieus, erg ondersteunend en praktisch. Mira is je maatje in je bedrijfsvoering, niet bang om je liefdevol op je kop te geven, zich met van alles te bemoeien en van van alles wat te vinden zonder je te betuttelen. Het was verrukkelijk en het heeft me enorm geïnspireerd.

Yvonne van Iersel

Stressloos werken-expert: www.stresslooswerken.nl