Ervaringen van klanten

Neem gerust contact met iemand op om meer te weten te komen.

Sergio van der Pluijm

Auteur, trainer en oprichter Bewezen Effect

bewezeneffect.nl

De balans tussen ondersteunen en uitdagen was fijn. Mira nodigde telkens uit tot een volgende, haalbare stap. Ze levert echt maatwerk.

Ik kreeg het alsmaar drukker tot op het punt dat het gewoon niet leuk meer was. Ik realiseerde me dat ik daar zelf iets in te veranderen had, maar wist niet goed hoe! Tijdens het samenwerken met Mira vond ik het heel prettig dat ze mijn blinde vlekken van een kilometer afstand zag. Ze wist me daar op vriendelijk wijze van bewust te maken. De balans tussen ondersteunen en uitdagen was fijn. Ze nodigde telkens uit tot een volgende, haalbare stap. En het mooiste: Mira levert echt maatwerk.

Het traject heeft me opgeleverd dat ik mijn avonden en weekenden weer grotendeels terug heb. Ik laat beter los en doe minder zelf.

Tegen andere ondernemers die heel druk zijn wil ik zeggen: Gun jezelf dit, want als je aan blijft modderen betaal je uiteindelijk met je gezondheid en/of de relatie met je dierbaren. Die zijn nu eenmaal onbetaalbaar en soms is de schade onherstelbaar!

Wat ik nog wil toevoegen: Het is wonderlijk hoe veel er veranderd is, terwijl dat toch heel geleidelijk ging. Ergens had ik een soort aardverschuiving verwacht, maar het waren eerder heel veel kleine stapjes in een hele goede richting. Kortom: heel erg bedankt, ook namens mijn gezin en gezondheid… 🙂

Mijke Zeegers

Lichaamsgericht psychotherapeut

praktijk42.nl

Het kan makkelijker en Mira weet hoe.

In 2023 startte ik mijn praktijk voor lichaamsgerichte therapie en ik had veel weerstand op het online zoeken naar cliënten. Omdat Mira op mijn opleiding les had gegeven over het opstarten van je eigen bedrijf, wilde ik met haar zoeken naar mogelijkheden om mijn praktijk te laten groeien, zonder dat ik bijzonder actief moest zijn op Facebook, Insta of LinkedIn.

Ik wist dat Mira mij zou begrijpen, omdat ze al eerder met therapeuten heeft gewerkt en ik wist al dat ik haar een fijn mens vond. Mijn eyeopener was dat je niet alleen werkt IN je bedrijf maar ook AAN je bedrijf.

Samen online werken met Mira via Zoom, het contact met haar andere klanten tijdens de online bouwochtenden, de opdrachten die ik moest doen én de vele tips en trucs hebben me meer rust en vertrouwen gebracht!

Tegen elke ondernemer die soms gedoe ervaart in zijn of haar praktijk of bedrijf, wil ik zeggen: Het kan makkelijker en Mira weet hoe.

Yvonne van Iersel

Mindfulness trainer en coach

stresslooswerken.nl

Het belangrijkste: de eerste drie deelnemers hebben zich aangemeld voor de training.

Wat geweldig is: Mira denkt mee op alle niveaus. En speciaal voor mij: ik kan dubben over van alles. In 1 gesprek met haar hakten we verschillende knopen door, waar ik anders nog een paar weken/maanden over heen en weer had kunnen twijfelen. En na die knoop (bijvoorbeeld over titel, marketingmanieren, doelgroep) hoefde ik er ook helemaal niet meer over na te denken, hup het was besloten en goed.

Mira heeft verstand van ondernemen, marketing, klanten, werving, systemen, teksten, structuur, en spreekt je als nodig ook nog eens liefdevol toe. Ze zegt regelmatig: nee Yvonne, dat lijkt me geen goed idee, zou ik niet doen. Nu geen podcast, nu geen boek. Heerlijk, dat heb ik nodig.

En ze heeft specialisten VA’s die iets kunnen oplossen of korte praktisch klussen kunnen overnemen, daar heb ik ook gebruik van gemaakt!

Nu, aan het eind van dit traject, staat de opzet van de jaargroep in de steigers, het marketingplan is in uitvoering, tussen neus en lippen door website doorgenomen, afsprakensysteem geïntegreerd, over naar een digitale agenda, marketingteksten zijn gecheckt, filmpjes opgenomen en gefeedbackt, een grote digitale opruimactie gedaan, LinkedIn gecheckt, en zo kan ik nog even doorgaan.

Tegen andere ondernemers die liggen te dubben zou ik zeggen: Werk met Mira samen.

Arjan ter Linden

Directeur en teamcoach

keyquest.nl

Mira is een ideale sparringpartner: lekker praktisch en concreet.

Ik ging met Mira werken om mijn online marketing structureel op te pakken voor mijn bedrijf. Ik wilde hulp bij het zo slim mogelijk realiseren van mijn ideeën en doelen. Van denken naar doen. En dan vooral zo min mogelijk zelf doen. Ik wilde echt handig opzetten en effectief delegeren/uitbesteden.

Mira kan heel snel en to-the-point schakelen om mijn ideeën concreet te vertalen naar efficiënte en effectieve acties.

Ze was een ideale sparringpartner voor mij op het gebied van online marketing en lekker praktisch en concreet.

Snel en to-the-point ook. En leuk ook!

Derya Dirker

Online Business Manager

www.deryadirker.nl

Mira hielp me mijn eigen marketingsaus te maken.

Omdat ik de OBM-opleiding volgde bij Mira en die opleiding heel praktisch was, besloot ik met haar ook mijn marketing onder de loep te nemen.

Vanaf de start van het traject was de werkwijze erg praktisch en dat hielp mij enorm om mijn eigen marketingsausje te maken.

Ik heb nu echt een methode gevonden die werkt voor mij en die ik voor lange tijd kan gebruiken. Mira heeft mij geleerd dat de methode van een ander niet perse de mijne is.

Tegen andere ondernemers zou ik dus willen zeggen: schakel Mira in als je merkt dat je hoofd te vol zit of als je ook zoekende bent in je marketing.

Vaak zit je zo verweven in je eigen denkwijze, dat je de simpele oplossing, die meestal voor de hand ligt, niet ziet.

Jos van Boxtel

Trainer Ericksoniaanse Hypnotherapie, Hypnotherapeut

mindspringtraining.nl

Mira vond de VA die ik nodig had.

Ik heb een therapiepraktijk en trainingsbureau. Bij mijn trainingen komt de nodige administratie, organisatie en marketing kijken. Dit wilde ik zoveel mogelijk uit handen geven zodat ik me kan richten op het ontwikkelen en geven van trainingen.

Omdat de eerdere samenwerking met een VA af liep, ging ik met Mira in gesprek. Hieruit kwam naar voren dat ik meer nodig had dan een VA en daarom ging ik ook het traject Bouw een stevig ondernemersfundament volgen bij haar.

Na een paar maanden bouwen aan mijn fundament was ik klaar voor een nieuwe VA. In de matching was Mira heel open, helder en to-the-point. Ze zocht samen met mij wat ik precies nodig had en wie dat voor mij kon doen. De eerste match bleek niet de juiste te zijn. De tweede was een schot in de roos. Mira zit er bovenop om zeker te zijn dat het klopt.

De matching heeft een prettige en succesvolle samenwerking opgeleverd. Ik heb naast een gewone VA ook via Mira een tech-VA. Zij lost de technische problemen op, zodat ik daar geen tijd en energie aan kwijt ben. Ik kan me door mijn beide VA’s richten op de inhoud mijn vak.

Ben je ook op zoek naar een VA als ondernemer, dan raad ik je aan met Mira contact op te nemen. Het zal je snel duidelijk worden wat zij en haar team van VA’s voor je kan betekenen.

Donna Feldman

Ambulant Begeleider + Toegepast Psycholoog

https://www.seichosuru.nl/

De samenwerking met Mira is direct en proactief, ik heb veel ontwikkeld in 3 maanden.

Vooraf twijfelde ik over het financiële plaatje. Zodra ik die drempel over was kwam alles heel organisch op gang.

Het praktische online samenwerken met Mira, bood me heel veel inzichten. Alles kreeg door middel van deze sessies echt vorm. Marketing was een groot onderdeel van mijn traject en daarin heb ik echt persoonlijke stappen kunnen zetten. Hetzelfde geldt voor selfcare. Ik heb geleerd dat de afspraken met mezelf net zo belangrijk zijn (zo niet belangrijker) dan de afspraken met bijvoorbeeld mijn cliënten.

Het traject heeft me een verdieping in wie ik ben, mijn persoonlijke kwaliteiten én mijn bedrijf gegeven.

Ik heb de samenwerking met Mira als heel prettig ervaren, omdat ze feilloos weet in te spelen op waar ik als ondernemer sta en wat passend is.

Wat ik ook heel prettig vond, is hoe direct en proactief de samenwerking met Mira is. Ik heb veel kunnen ontwikkelen in de periode van 3 maanden!

Tegen andere ondernemers zeg ik: Een paar extra ogen kan heel helpend zijn. Durf in jezelf te investeren!

Vrolijke vrouw met rood overhemd en oorringen.

Kimberley Hamilton

Ondernemerscoach en Moneybird Specialist

www.houseofhamilton.nl

Het werken met mijn VA gaf me direct lucht en voldoening.

Mij door Mira laten matchen is veel makkelijker dan zelf een oproep uitzetten waar je meer dan 40 reacties op krijgt. Ik had dan ook geen twijfels om het haar te laten doen.

De matching ging heel soepel. Door de vragenlijst vooraf in te vullen wist Mira precies wat ik nodig had en kon ze gericht een VA zoeken die bij mij past. Het gesprek met de VA zelf ging ook heel soepel. We hadden meteen een goede klik.

Het werken met mijn VA gaf me direct lucht en voldoening. Vooral omdat zij zaken oppakte waarop ik leegliep. Heerlijk, om iemand te hebben die je helpt met alle to do’s. 

Tegen andere ondernemers wil ik zeggen: neem contact op met Mira! Zij matcht je perfect aan iemand die bij jou past en ook kundig is.

Annebregt Dijkman

Auteur + Professionalisering van werken met extremisme & inclusie

sherazade.nl

De samenwerking met Mira heb ik als ondersteunend ervaren. Omdat ze zowel duidelijk als actiegericht is, maar niks zomaar van me overnam.

Ik ging met Mira werken omdat ik mezelf verder wilde ontwikkelen in mijn ondernemerschap. En vooral in de transformatie van vraaggericht werken naar meer aanbodgericht werken. Ik besloot op basis van een kennismakingsgesprek met Mira mijn intuïtie te volgen en ik zat helemaal goed.

De samenwerking met haar heb ik als ondersteunend ervaren. Omdat Mira zowel duidelijk als actiegericht is, maar niks zomaar van me overnam. Concreet heeft het werken met haar me opgeleverd dat ik extra support had in een spannend jaar. Ik moest mijn ambities bijstellen en daarbij was het extra fijn om een klankbord te hebben.

Tegen andere ondernemers die zich verder willen ontwikkelen zou ik zeggen: ga een kennismakingsgesprek aan met Mira. Na dat gesprek haal je opgelucht adem en heb je weer zin in je werk. Ondernemen is hard werken, maar het is leuker en effectiever met haar erbij!

Aartjan van Erkel

Marketing & sales expert

schrijvenvoorinternet.nl

Mijn bedrijf is pas gaan lopen toen ik met Mira ging werken.

In 2009 startte onze samenwerking. Ik was toen een andere ondernemer – ik durfde mijn inbox nog niet eens over te dragen en ik had bij bijna alles een reden waarom ik het zelf moest doen. Mira heeft me daarin opgevoed. En dat is maar goed ook – ik beantwoord e-mail soms pas na drie maanden.

Je wordt een betere ondernemer van werken met Mira. Voor jezelf, maar ook naar klanten toe. Je slaat gewoon een pleefiguur als je mails niet beantwoordt en als je dingen lang laat liggen. Zo heb ik lang geopereerd hoor, maar nu weet ik dat het anders kan. Mijn unique ability als ondernemer raakt nu niet meer ondergesneeuwd door werk waar ik een hekel aan heb.

Ook plan ik bewust meer vrije tijd in en dat kan ook echt, omdat ik niet alles meer zelf doe. Ik hoef die rotklussen niet meer voor me uit te schuiven en houd daardoor zomaar een dag over die ik kan gebruiken om leuke dingen te doen.

Het grote verschil tussen Mira en andere Online Business Managers is dat ze heel veel ervaring heeft en dus niet snel in de war te brengen is. Ze heeft goede voelsprieten en pikt op wat er bij mij en in het team speelt. Vervolgens gaat Mira het gesprek aan. Ze confronteert, maar op een ontwapenende en liefdevolle manier. Dat is een waardevolle karaktertrek – zeker als je op afstand werkt. Zonder Mira zou dat veel lastiger zijn. Ze houdt de boel bij elkaar en ziet wanneer er dingen niet werken.

Werken met Mira is voor mij een no-brainer. Ze is de beste in haar vak met haar samenwerken levert zoveel tijd op die ik vervolgens kan steken in werk dat per uur meer oplevert. Heel veel ondernemers doen net alsof hun eigen uren niks kosten, maar als je gewoon een realistisch uurtarief voor jezelf gaat rekenen, dan wordt duidelijk hoe waardevol het is.

Ga dingen doen die geld opleveren. Mira doet de rest.

Eveline Roux

ADHD-coach voor vrouwen

adhdbijvrouwen.nl

Het samenwerken met Mira heeft me veel opgeleverd: Rust, overzicht, een prachtig nieuw programma met nieuwe klanten.

Ik zat in een vicieuze cirkel van meer coachklanten, meer trainingen geven, harder werken, minder vrije tijd, minder tijd voor leuke dingen doen enzovoorts. Ik had geen zicht op hoe ik het anders moest doen. Ik had een betrouwbare sparringpartner nodig, iemand die op praktisch niveau meedenkt. Iemand die nuchter en realistisch is. Vooral niet iemand die mij één of andere vage magische formule belooft met als resultaat een omzet met zes nullen.

Het samenwerken met Mira heb ik ervaren als een feestje! Het leuke was als ik iets deed dat niet handig was (lees: iets dat mij onnodig veel tijd kostte), dat ik Mira dat in mijn hoofd bij wijze van spreken hoorde zeggen. Op een vriendelijk manier, dat wel. Want ze is altijd aardig en zegt de dingen weloverwogen en met respect. Ik kwam er achter dat als ik dan weerstand voelde, dat ik op de juiste weg was. Ze hielp mij naar de weerstand toe te bewegen en dat om te zetten in iets positiefs, in plaats van er van weg te gaan.

Het samenwerken met Mira heeft me veel opgeleverd: Rust, overzicht, een prachtig nieuw programma met nieuwe klanten. Nieuwe inzichten, zoals bijvoorbeeld dat ik berichten van drie jaar geleden makkelijk nog een keer opnieuw kan plaatsen op sociale media.

Wat ik tegen andere ondernemers wil zeggen is dit: Ga nu meteen naar Mira! Je moet daar als ondernemer jaarlijks geld en tijd voor reserveren. Je denkt dat het je energie kost, maar het levert je uiteindelijk energie op.

Tom Compaijen

Crisismanagement & Communicatie

compaijen.com 

Mira dacht echt mee tijdens het matchingsproces.

Dat ik ontzettend druk was en naar mijn gevoel veel taken had die uitbesteed konden worden, was voor mij de aanleiding om met een VA te gaan werken. Mira is op zoek gegaan naar de juiste VA voor mij. Het matchings-proces heb ik als fijn ervaren. Zo vond ik het heel prettig dat Mira echt meedacht.

Ook was het fijn om te horen welke opties er allemaal zijn. Ik besteed nu een groot gedeelte van de taken uit aan mijn VA waardoor ik eindelijk weer tijd heb voor andere zaken!

Jaleesa Wetzels

Virtuele Assistent

LI-profiel

Het werken met Mira heeft me opgeleverd dat ik veel minder streng voor mezelf ben.

Ik had last van een vol ondernemershoofd doordat ik parttime onderneem en parttime in loondienst werk. Hierdoor moet ik in een week veel schakelen van het een naar het ander. Daarbij was ik vrij onervaren op het gebied van ondernemen, waardoor ik erg onzeker was en veel negatieve gedachten over mezelf had (imposter syndroom bijvoorbeeld). Ik had dus dringend hulp nodig om wat meer rust in mijn hoofd en bedrijf te krijgen.

Mira heeft een fijne stem en brengt de boodschap duidelijk over. Ze weet hoe ze direct kan zijn, met een vleugje humor, zodat de boodschap duidelijk is zonder dat het ik dat als kritiek ervaarde of dat het vervelend over komt. Dat is precies wat ik zo prettig vind aan haar als sparringpartner (en als persoon).

Ik heb onze samenwerking als heel prettig ervaren. Ik vond het fijn dat ze snel in de gaten had waar het niet helemaal lekker loopt in mijn ondernemersfundament. Ze zegt waar het op staat, op een tactische manier met humor, wat ik heel fijn vond. Geen doekjes eromheen winden, maar meteen duidelijk.

Dat zorgde er bij mij voor dat ik meteen voelde dat ik bepaalde dingen weer veel te moeilijk voor mezelf aan het maken was, terwijl het meestal helemaal niet zo ingewikkeld is.

Het traject heeft me opgeleverd dat ik in de eerste plaats veel minder streng voor mezelf ben. De focus lag vooral op selfcare en op alle negatieve gedachtes die ik over mezelf had en alles wat ik mezelf oplegde. Ik weet nu dat heel veel ondernemers hiermee worstelen.

In de tweede plaats weet ik nu hoe ik meer de focus kan leggen op de dingen die wel goed gaan. En zie ik ook beter dat ik al veel goed doe. Ik kan het beter laten gaan als ik bijvoorbeeld niet aan alles op mijn planning toe kom, zonder me dan slecht te voelen over mezelf.

Ook heb ik nu goed in de gaten hoe mijn week realistisch ingedeeld kan worden. De combinatie loondienst/ondernemen is soms veel en ik heb geleerd hoe ik dit beter in balans krijg in mijn weekplanning.

Tegen andere ondernemers zou ik zeggen: Weet dat je niet de enige bent en weet ook dat er echt een oplossing voor is. Mira kan je uitstekend helpen bij het op orde krijgen van de chaos in je drukke ondernemershoofd. Door stap voor stap bepaalde dingen aan te pakken en structuur aan te brengen, komt er vanzelf meer rust en weet je ook hoe je dit vast moet blijven houden.