Mira in de media

Mijn biografie 

Mira Saia (juli 1973) is ondernemerscoach en matcht ondernemers gratis aan de juiste Virtuele Assistent of Online Business Manager. Ze startte haar carrière in de zorg waarna de switch naar secretaresse-werk kwam. In 2006 gestart met twee bedrijven: Coaching voor Hooggevoelige mensen en Online Secretariële Dienstverlening. Na een paar jaar verschoof haar focus naar het online secretaresse-deel. Inmiddels was de term Virtuele Assistent (VA) vanuit de USA ook naar Nederland overgewaaid in 2011.

In 2013 werd Mira zo veel gevraagd als VA dat ze mensen in dienst nam om ze op te leiden als Virtueel Assistent. Op deze manier koppelde ze ondernemers aan de mensen uit haar team. Managen vond ze niet het leukste, dus stopte ze als werkgever en ging ze door als Online Business Manager.

Sinds 2020 is Mira gericht aan het werk als ondernemerscoach met haar model ‘Het Ondernemersfundament’. Intussen heeft ze meer dan 75 ondernemers mogen matchen aan de ideale Virtuele Assistent of Online Business Manager en meer dan 100 ondernemers gecoacht.

Op Mira’s vlog zijn intussen 105 video’s te vinden. Op haar blog 123 artikelen van haar hand en daar wordt wekelijks meer aan toegevoegd.

LinkedIn-profiel van Mira Saia

Instagram-profiel van Mira Saia

Publicaties

De klant is koning, maar de ondernemer is altijd keizer

De telegraaf interviewde me voor hun rubriek ‘De gouden tip’. Hier lees je wat mijn gouden tip is voor ondernemers.

Steeds meer vraag naar online business managers

Sinds 2021 is online business management aan een opmars bezig. Daarover meer in dit artikel.

Geld & Geluk

Een interview voor de Mezza (bijlage van het AD) over geld & geluk. Mijn man en ik vertellen over hoe die twee voor ons samenhangen. Je leest het interview hier.

Werk vinden met een 'apart' uiterlijk

Een interview voor het AD over hoe het is om een ondernemer te zijn met zichtbare tatoeages en gemillimeterd haar. Je leest artikel het hier.

Beautygeheim

Laatst vroeg een journaliste: “Heb je een beautygeheim?” En ja, dat heb ik: Dingen doen waar je blij van wordt! Voor het hele interview en mijn levensles klik je hier.

Nooit meer in de grote stad wonen

In deze wekelijkse rubriek van RTL Nieuws vertellen mensen over iets dat zij nooit meer willen meemaken, nooit meer willen doen of juist nooit meer willen laten. Je leest hier waarom ik nooit meer in de grote stad wil wonen.

Hoe doet ze dat toch?

Door Ilona Visker werd ik geïnterviewd voor het vakblad ‘Organize!’. Hier lees je het interview.

Floreren dankzij de crisis

Een interview uit de oude doos met het Financieel Dagblad over hoe mijn bedrijf floreerde in de financiële crisis in 2008. Je kunt het hier lezen.

Podcast interviews

Succesvol zijn en toch ontspannen je bedrijf runnen

Een interview met Mirelle Petit voor haar podcast ‘Follow Mi!’. Je kunt het gesprek hier beluisteren.

Relaxt leven zonder mediteren

Een interview met Bianca Hessen voor de ‘Stralend Werken’ podcast. Benieuwd? Je beluistert de podcast hier.

Met dit ondernemersfundament rust in je hoofd

Een interview met Erno Hannink voor de ‘Erno Hannink Show’. Je beluistert het interview hier.

Met Aike Borghuis in gesprek

In deze podcast vertel ik o.a. over hoe een aantal keerpunten in mijn leven bepalend waren voor de keuzes die ik maakte.

Afbeeldingen

De meeste foto’s op mijn website zijn gemaakt door Sonja Koning.

Wil je dat ik met jou contact opneem?

Laat dan hieronder je contactgegevens achter en ik neem binnen twee werkdagen contact met je op. Heb je alleen een (korte) vraag? Ook die kun je hier aan mij stellen, schrijf ‘m op bij Bericht.

* Jouw contactgegevens gebruik ik alleen om contact met je op te nemen. Zie ook mijn privacyverklaring.

Wie weet tot snel!