Leestijd: < 1

Veel te veel te doen

Veel ondernemers hebben continue het gevoel dat ze meer te doen hebben dan in een uur, dag, week past. Als je bent zoals de meeste ondernemers die ik ken, heb je standaard het gevoel dat JIJ alles moet doen. Ik hoor ondernemers ook vaak zeggen: “Maar niemand kan het zo goed als ik – dus ik moet degene zijn die het doet”.

Zo lang jij denkt dat dat waar is, zal je dus inderdaad altijd de enige zijn die alles doet. Jij bent waarschijnlijk ook echt de beste in jouw vak (trainer, coach, adviseur, whatever) maar er is zoveel rondom jouw corebusiness waar jij niet de enige en zeker niet de juiste persoon voor bent. There, I’ve said it 😉

Als een ondernemer met mij gaat bouwen aan zijn of haar ondernemersfundament (dus als we alles rondom de corebusiness in kaart gaan brengen), is een van de eerste dingen die ik doe alles uit hun brein ‘downloaden’. We zetten het om naar processen en makkelijk overdraagbare taken. Zodat je ziet wat er zoal gedelegeerd kan worden. Dat is heel inzichtelijk.

Wat kan helpen is jouw ellenlange takenlijst door te lopen en jezelf af te vragen: kan iemand anders dit voor mij doen? Grote kans dat je dan denkt: “Nou ja, iemand anders zóu dit voor mij kunnen doen, maar ik ben de enige hier, dus ik ben degene die het doet.”

Als je op dit moment niemand hebt aan wie je – wat voor soort werk ook – kunt delegeren kan dit ‘waar’ zijn. Maar je kunt dit elk moment van de dag veranderen, je hoeft het niet alleen te blijven doen! Wil je hier meer over weten, wil je af van het ‘veel-te-veel-te-doen’ gevoel? Neem gerust contact met me op.

Wil je weten hoe ik jou kan helpen?
Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

De beste manier om erachter te komen of en hoe ik je kan helpen is door samen in gesprek te gaan.
Dat doe ik bij voorkeur via Zoom omdat we elkaar dan ook even aan kunnen kijken. Omdat ik vaak voor of met een klant aan het werk ben, is het fijn als we een afspraak inplannen.

Je kunt je gegevens via het formulier hier achterlaten. Of je appt me op (+31 (0)6 48 44 33 01) of mailt naar mira@mirasaia.nl. Ik reageer meestal binnen 2 werkdagen. Graag tot snel!

Jouw contactgegevens gebruik ik alleen om contact met je op te nemen. Meer info? Bekijk mijn privacybeleid hier.