“Help! Ik heb het te druk en er moet iets veranderen!” Dat hoor ik vaak van ondernemers om me heen. En ik begrijp dat druk-gevoel. Te druk is echt niet cool, dat hijgende achter-je-eigen-feiten-aanlopen-gezeik. Het goede nieuws vandaag? Het kan anders. Want je gaat nu kritisch kijken naar je to do’s. Dus pak die er bij. Allemaal. Zeker als ze verspreid zijn over je bureau en op je laptop en/of smartphone staan 😉

De meeste ondernemers hebben dingen op hun actielijstje staan die gewoon ideeën zijn. Mijmeringen voor ‘leuk, misschien later een keer doen’. Als het op je to do lijst blijft staan, denkt jouw brein elke keer: Actie.

Kijk dus écht kritisch naar je lijst. En zet alle ideetjes/wensen/verlangens op een ‘doen ooit lijst’. Of idee-lijst. Of hoe jij ‘m ook noemt. Die plannetjes hebben niets op je actielijst te zoeken.

Zo gaan ze niet verloren, staan ze lekker op 1 plek bij elkaar. En kun jij – als de tijd rijp is – die mijmeringen/wensen/vage plannen er op een dag bij pakken.

Als een klant met mij start in een 1-op-1-traject begin ik altijd met het kijken naar de to do lijst. Om te zien wat een wens/plan/verlangen/misschien-ooit-idee is versus wat er echt moet gebeuren. Want het kan nogal stressy voelen dat alles ‘nu!’ moet gebeuren. Het is gewoon lekkerder werken zonder dat gestress. Dat je echt weet wat je moet doen en dat drukke-gevoel links kan laten liggen.

Vind je het lastig om dit alleen te doen? Denk je toch stiekem bij al die plannetjes dat ze nu of op z’n minst deze week moeten? Kijk dan eens op https://mirasaia.nl/bouw-een-stevig-ondernemersfundament/ wat ik voor jou en je bedrijf kan betekenen.