Leestijd: 2 minuten

Het verschil tussen een Online Business Manager (OBM) en een Virtueel Assistent (VA) – deel 2

Je mijmert over iemand inhuren die alles kan doen náást je vak. Je hebt weleens gehoord over een Virtuele Assistent (VA) maar ook hoor je steeds vaker de term Online Business Manager (OBM) voorbijkomen. Grote kans dat je niet weet wat het verschil is… Daarom dit blog (2 van 2), waarin ik inzoom op de verschillen.

Hoewel zowel VA’s als OBM’s met meerdere klanten werken, denkt de gemiddelde VA alleen aan de specifieke projecten of toegewezen taken. Een OBM graaft echter vaak dieper bij elke klant. Want hoe beter ze jou en je bedrijf begrijpt, hoe beter de ondersteuning is, het meedenken met de strategie en het aansturen van het team.

Een VA kan misschien uit bestaande blogs leuke quotes halen, de juiste afbeelding erbij vinden, maar voor strategisch zakelijk inzicht wil je een OBM naast je. Virtuele assistenten zijn getraind in specifieke software of taken, maar hebben geen managementkennis. Jij als ondernemer blijft de eindverantwoordelijke waar het gaat om strategie en marketing maar een OBM kan je daar geweldig bij helpen. Houd er wel rekening mee dat een OBM geen marketing-, ondernemers- of businesscoach is. Maar ze kan je meer bieden voor het geheel van je bedrijf dan een VA alleen. De OBM doet aanbevelingen over de bedrijfsstrategie terwijl ze zorgt dat het team al deze dingen omzet in actie.

Het is handig om je een paar dingen af te vragen:
> Ben je bereid om gedetailleerde instructies te geven en manager te zijn?
> Ben je meer gefocust om uit de ‘zooi’ te blijven?
> Heb je extra handen nodig om ‘gewoon’ dingen te laten draaien in je bedrijf?
> Of heb je hulp nodig bij de strategie van je bedrijf?

Als je niet zeker weet wat handig/slim is, help ik je hier graag bij. Het is soms lastig in je eentje te zien en te begrijpen wat je echt nodig hebt. Stuur me even een berichtje via whatsapp (06 48 44 33 01) of mail op mira@mirasaia.nl

Zal ik met je meedenken?

Wil je je werk goed kunnen uitvoeren, je lekker voelen in jouw bedrijf, dan is er overzicht nodig. Dat krijg je als jouw Ondernemersfundament op orde is. Dan kun jij je echte werk doen. Datgene doen waar jij goed in bent. Dan komt er vervolgens die rust en focus waar je zo naar verlangt.

Om dit voor elkaar te krijgen is vaak lastiger dan je denkt. Ik help je er graag bij! In de vorm van Mira’s Magazine: 1 tot 2 keer per maand de nieuwste podcast, een superpraktische tip én een blog of vlog waar je écht wat aan hebt.

Laat hieronder je naam en mailadres achter, dan krijg je vanzelf de eerstvolgende mail in je inbox. Afmelden kan heel eenvoudig, via de link onderaan de e-mail.

"*" geeft vereiste velden aan

Natuurlijk ga ik zorgvuldig om met je gegevens. Meer info? Bekijk mijn privacybeleid hier.