Ondernemers­coaching - het maatwerk­programma
Bouw aan je Ondernemers­fundament

Met mijn op maat coaching laat ik je zien hoe ook jij ontspannen kan ondernemen

Ben je ondernemer/ZZP’er en herken je één of meerdere dingen?

Je werkt als coach, trainer, consultant of therapeut en je vindt je vak top! Je doet niets liever dan mensen helpen, hen inspireren en inzichten geven. Je doet je werk met veel plezier, maar je loopt wel vaak tegen een paar zaken aan die buiten je corebusiness vallen:

Ik help je er graag bij!

Wat ga je doen en leren tijdens het Bouw een stevig Ondernemersfundament Programma?

Je gaat ontdekken hoe fijn het is dat er iemand is met wie jij kan sparren. En die praktisch laat zien hoe je weer meer ontspannen kunt ondernemen.

Want ik word diegene die met je meedenkt over alles buiten je corebusiness. We gaan er samen voor zorgen dat jouw ondernemersfundament staat als een huis. Daarmee creëer je namelijk rust in je hoofd. Dat fundament bestaat uit 5 S’en: Systemen, Selfcare, Structuur, Support en Sales & marketing.

Wil je hier meer over weten, download en lees dan mijn e-book. (Je hoeft geen mailadres achter te laten).

We kijken samen naar elke S. En checken waar het beter/meer kan. Op die manier zorgen we er samen voor dat jouw volle ondernemershoofd rustiger en leger wordt. Waardoor je meer tijd hebt om meer klanten te helpen. Of voor je gezin, hobby’s en ontspanning. Waar jij dan ook maar zin in hebt.

“Ik kreeg duidelijkheid over waar de blinde vlekken in mijn bedrijf zaten op het gebied van mijn Ondernemersfundament. En nu dat helder is, heb ik ook veel ruimte in mijn hoofd. Ik raad elke ondernemer aan om Mira te bellen.”

rolinda-veldkamp-300x300

Rolinda Veldkamp
doumee.nl

“Mira is een ideale sparringpartner voor mij op het gebied van online marketing en lekker praktisch en concreet. Snel en to-the-point ook. En leuk ook!”

arjan-ter-linden-250x250

Arjan ter Linden
keyquest.nl

“Het met Mira samen werken aan mijn ondernemersfundament heeft me veel opgeleverd! Ik heb nu niet alleen een stevige basis, ook heb ik een goed verdienmodel en aanbod. Hierdoor kan ik weer doorgroeien.”

Los van alle acties in je bedrijf, moet je veel beslissingen nemen.

En dat vraagt veel van jou als ondernemer. Jij zit immers vol met plannen en zaken die je nog wil of moet doen. Dit programma is altijd maatwerk. Ik kijk samen met jou in het kennismakingsgesprek naar wat er echt nodig is. 

Je hoort tijdens of kort na het gesprek wat ik denk dat het beste voor je kan werken. En hoe lang ik denk dat we samen nodig hebben.

Ook als ik denk dat ik niet de juiste persoon voor je ben, laat ik je dat weten.

Hieronder zie je wat voorbeelden van hoe zo’n programma eruit kan zien.

Voorbeelden van hoe het samenwerken aan jouw Ondernemersfundament eruit kan zien.

Een duurzaamheidsadviseur wilde ‘nu eindelijk eens’ aan marketing gaan doen. Na zijn studie had hij her en der al opdrachten gedaan, maar hij wilde graag gaan werken met klanten die echt bij hem pasten. Hij had wel een hekel aan bloggen, dat vertelde hij binnen 3 minuten tijdens het kennismakingsgesprek.

Tijdens de 4 maanden van zijn programma hebben we eerst onderzocht wie zijn favoriete klanten zijn en waar die tegenaan lopen. We hebben ons volledig gefocust op de pijler sales&marketing.

Hij heeft korte interviews gehouden zodat hij hun uitdagingen en vraagstukken op duurzaamheidsgebied van hen zelf letterlijk hoorde.

Hiermee kon hij een verbeteringsslag slaan op zijn website en maakte hij zijn LinkedIn-profiel helemaal passend. Deze teksten vloeiden redelijk vlot uit de pen en de deadlines die we samen opstelden – en dat ik met alles meekeek – hielpen daarbij.

Waar hij maar niet aan toe leek te komen, was het bloggen. We hadden al een mooie lijst met onderwerpen en subonderwerpen opgesteld, er is 1 blog gekomen en dat was het. Tijdens een van onze laatste gesprekken concludeerden we beiden dat die vorm van zichtbaarheid niet bij hem lijkt te passen.

Hij vindt het wel heel leuk om onderzoeksresultaten uit zijn branche te delen. Daar krijgt hij ook veel reacties op op zijn LI. Hij vindt het ook heel leuk om naar events te gaan waar zijn potentiele klanten zijn én om daarover te posten.

Niet alleen legt hij makkelijk contact met mensen, hij houdt er ook van om als spreker op grote beurzen bijvoorbeeld op te treden. We hebben samen een stappenplan opgesteld hoe hij dit soort plekken kan benaderen om als spreker op te treden.

En ook hebben we precies in precies in kaart gebracht welke dingen het slimst zijn om te doen als je op zijn netwerk bent, hoe hij mensen op zijn manier aan zich bindt en op zijn manier contacten onderhoudt.

Waardoor hij nu regelmatig spreekt op de plekken waar zijn potentiële klanten zijn. En hij met hen op een makkelijke en persoonlijke manier contact onderhoudt.

Een projectbegeleider, coach en trainer voor gemeentes kwam bij me met de vraag om meer rust, overzicht en tijd om te ‘herbronnen’ zoals ze in Vlaanderen zeggen.

We zijn gestart met de online workshop Checklist van je Ondernemersfundament. Dit maakt dat we alle 5 S’en van haar fundament in kaart brachten en glashelder kregen dat er niet alleen een behoefte lag op het gebied van meer of andere support, maar dat er ook naar de structuur van haar werkweek gekeken moest worden. En dat er e.e.a. op het gebied van haar sales&marketing nog beter kon.

In het 6 maanden programma hebben we ervoor gezorgd dat haar grootste tijdslurper – de inbox – voor 80% door het team wordt gedaan. Ze is haar al bestaande support dus optimaal gaan inzetten.

Ik raadde aan om met een FAQ-pagina te gaan werken, waar het team ook altijd naar kan verwijzen, zodat ook zij op hun beurt weer tijd besparen in de inbox.

Daarnaast hebben we samen de planning voor na de zomer bekeken. Omdat ze graag meer rust en tijd heeft, zorgden we voor een overzichtelijke structuur in haar werkweek met minder fysieke trainingen waar zij zelf bij moet zijn.

Er lag ook een behoefte op sales&marketing gebied, namelijk haar doelgroep nog meer helder maken waarvoor je bij haar allemaal terecht kan. Dat heeft erin geresulteerd dat we de testimonial pagina hebben aangescherpt. En dat ze nu haar aanbod op haar eigen manier doet in de wekelijkse mail die ze aan de lijst stuurt. In plaats van op de manier die haar elders was aangeleerd maar niet echt bij haar paste.

Aan het eind van het half jaar heeft ze heel veel rust in haar agenda en dus ook in haar hoofd gekregen. Waardoor ze zich vaker op haar hobby – tangodansen – kan storten zonder het gevoel te hebben dat er nog mails op haar liggen te wachten (selfcare).

De aanmeldingen voor haar trainingen zijn gestegen, omdat haar marketing niet alleen beter bij haar past maar ook bij haar potentiële klanten.

Een trainer met een goedlopend trainingsinstituut vroeg me heel specifiek om hulp bij zijn sales&marketing. Hij wilde heel graag dat zijn trainingen altijd vol zouden zitten en gaf meteen aan dat hij het goed wilde aanpakken.

Tijdens de online workshop Checklist van je Ondernemersfundament bleek inderdaad dat er een aantal zaken op dat gebied aangepakt mochten worden, zoals met meer persoonlijke ‘stem’ bloggen en een nieuwe frisse website met de uitstraling van nu. Hij was realistisch in hoeveel tijd dit zou kosten én stond ervoor open om de juiste supporters tijdens dit proces aan te trekken.

Zo schakelden we mijn favoriete webbouwer in en een fotograaf waarbij hij zich op zijn gemak voelde. Omdat hij een hekel had aan zichzelf op foto’s zorgde voor wat stress tijdens dit proces en we konden samen fotografen uitzoeken met wie hij een persoonlijke klik had (selfcare).

Hij had een hoop te doen, want ‘even je hele site’ herschrijven is een hele klus. Dat viel mooi samen met zijn persoonlijke stem vinden met bloggen. Omdat we elkaar 2x maand treffen, had hij een mooie deadline voor het aanleveren van materialen en kon hij telkens met mijn feedback en input aan de slag.

Wat nodig werd was een Virtuele Assistent, een fijne supporter die zijn nieuwsbrief (die ook meteen mee veranderde van tone of voice en uiterlijk gelijkend op de site) en social media uitingen ging regelen. Ik kon hem gratis matchen aan een fijne uit mijn team.

Aan het eind van zijn 8 maanden programma zijn zijn blogs en andere uitingen helemaal passend bij hem en wat hij wil uitstralen. Zijn potentiële klanten weten hem vaker en makkelijker te vinden omdat zijn website nu uitstraalt hoe hij in werkelijkheid is.

Nogmaals, dit zijn voorbeelden. Waar we in jouw programma mee bezig gaan en hoeveel maanden we samen nodig hebben, is afhankelijk van jouw vraag.

Daarom maken we eerst kennis met elkaar. 

Hoe zit dit programma eruit?

We starten met een uitgebreid en vrijlbijvend kennismakingsgesprek via Zoom. In dat gesprek bepalen we samen welke zaken in jouw bedrijf prioriteit hebben en welk programma het beste past.

Soms moet ik er even over nadenken welk programma en welke duur het beste bij je past. Ik kom zo snel als mogelijk met mijn aanbod.

Als we ja tegen elkaar zeggen, zie het er ongeveer zo uit:

Gedurende het hele programma ben ik er voor je. Als je wilt kan ik je feedback geven op bijvoorbeeld een websitetekst. Of je social media-uitingen of wat dan ook waar jij de behoefte voelt dat er iemand met je meekijkt en denkt. 

Ook kijken we bijvoorbeeld samen naar je planning, je huidige of toekomstige VA. Kortom: we pakken de S’en aan van jouw Ondernemersfundament. Zodat jij je helemaal kunt focussen op je corebusiness.

“Het samen bouwen aan mijn Ondernemersfundament bood orde in de creatieve chaos. Helderheid in wat ik doe en aanbied. Mira bood me naast het fundament ook praktische tools. Aanrader!”

malanca-schut-100x100

Malanca Schut
metmalanca.nl

“Tegen ondernemers met eindeloze actielijsten en een vol ondernemershoofd zou ik zeggen: Laat Mira met je meekijken. Je verliest – zeker bij een eigen bedrijf – makkelijk het reële uit het oog.”

renie-bahlmann-100-100

Renie Bahlmann
moedigmens.nl

“Het programma heeft me opgeleverd dat ik mijn avonden en weekenden weer grotendeels terug heb. Ik laat beter los en doe minder zelf omdat ik veel meer durf te leunen op de 2 Virtuele Assistenten en 7 trainers met wie ik samenwerk.”

segio-van-der-pluijm-500x500

Sergio van der Pluijm
bewezeneffect.nl

Heb je interesse? Maak dan een vrijblijvende afspraak.

Ook als je nog vragen en twijfels hebt. Klik hieronder op de button en plan jezelf in mijn agenda in. 

Dan treffen we elkaar via Zoom en gaan we samen overleggen of coaching inderdaad dat is wat jij en je bedrijf nodig hebben.

Op die manier leren we elkaar ook beter kennen, wat erg handig is als je zo nauw gaat samenwerken.

Heb je voorafgaand nog vragen? Mail me via mira@mirasaia.nl of stuur me een appje via 06 48 44 3301.

“Tegen andere ondernemers die continue (te)veel te doen hebben of bijvoorbeeld nóg een bedrijf willen starten wil ik zeggen: Laat Mira je helpen om een lijst te maken! Door onze samenwerking is het gelukt om mijn tweede bedrijf te lanceren, de website was op tijd klaar en onze klanten waren geïnformeerd.”

ineke-groot-300x300

Ineke Hovius
solident.nl

“Het was fijn dat Mira de diepte in kon gaan en aangaf dat het slim was om even pas op de plaats maken. Dat ze zei: “Kijk naar wat je al hebt, wat daar beter kan en waar je kunt doorpakken/doorzetten.

Hoe fijn was het om erachter te komen dat het dus ook sneller en makkelijker kan.”

marcel-borst-225x225

Marcel Borst
ikstopwel.nl

“Mira biedt altijd ruimte en denkt mee en stelt ook positief kritische vragen waardoor je dieper komt. Het hele Bouw een Ondernemersfundament programma zorgde voor ruimte in mijn hoofd en flow in mijn werkzaamheden. Daardoor heb ik daadwerkelijk de volgende stappen kunnen zetten in mijn bedrijf”. 

BTEKEN

Patricia Braat
bteken.nl

Hoe ziet het vrijblijvende kennismakingsgesprek eruit?

Er is alle tijd voor jouw en mijn vragen aan jou :-). Daarom plannen we hiervoor een uur in, zodat we voldoende tijd hebben om scherp te krijgen wat jouw vragen/uitdagingen precies zijn.

Samen bepalen we of dit programma inderdaad is wat je nu nodig hebt. En hoe lang het programma zal duren.

Als ik denk dat werken met mij de beste oplossing voor je is, zal ik dat aangeven. Dat zal ik ook doen als ik denk dat het nu (nog) niet het juiste moment is om op deze manier 1-op-1 met mij te werken.

Na ons gesprek krijg je de tijd om rustig een beslissing te nemen. Je hoeft niet direct in het gesprek al te beslissen. Ik werk ook niet met bonussen of snelle beslisserskortingen enzovoorts. Je krijgt de tijd die jij nodig hebt.

Zodra je besluit om aan de slag te gaan, ontvang je binnen een paar dagen de voorbereidende opdrachten. Ook plannen we de eerste (online) bijeenkomst meteen in.

Veelgestelde vragen

Ik heb al eens een training gevolgd om efficiënter te werken, wat is het verschil met dit?

Hopelijk heb je een manier geleerd die bij jou en jouw leven past. Grote kans echter dat je iets hebt geleerd wat niet helemaal past. Waardoor je nu nog steeds niet efficiënt werkt. En dus minder ontspannen bent dan je graag zou willen. Daarom bied ik maatwerk aan: We doen alleen wat écht bij jou past. Wat jou verder helpt.

Waarom bied je dit programma alleen 1-op-1 aan? Wil je je bedrijf zo inrichten dat het helemaal bij jou past én je een leger hoofd krijgt en houdt, dan vraagt dat ‘finetunen op de millimeter’. Ontspannen ondernemen werkt het beste als het op jouw manier gaat. Wil je alles rondom jouw corebusiness écht goed regelen, dus de manier die specifiek bij jou past, dan moet je kijken naar wat er nodig is in jouw bedrijf. En je moet ook naar jouzelf, je (potentiële) klanten en je aanbod kijken. Daarom bied ik dit programma alleen 1-op-1 aan. Omdat ontspannen ondernemen echt voor iedereen anders is.

Mijn ondernemersfundament is grotendeels op orde, wat kan jij dan verder voor mij doen?

De ervaring leert dat ondernemers vaak denken dat hun fundament op orde is. Vaak ben je al zo gewend dat iets gaat zoals het gaat. Of dat je doet zoals je het doet, dat je niet in de gaten hebt, dat het makkelijker kan. Veel ondernemers die ik spreek weten ook niet meer zo goed wat dat nou precies is, ontspannen ondernemen. Want je hoort en ziet om je heen dat ondernemen vooral hard en veel werken is. Het tegendeel is waar.

Ik heb al eens een geïnvesteerd in een ondernemers-/businesscoach, wat is hier anders aan?

Er zijn heel veel ondernemer- en businesscoaches die het beste met je voor je hebben. Zij leren jou echter – 9 van de 10 keer – de manier die zij ook weer hebben geleerd van iemand anders.

En dat stappenplan/die manier/die methode past niet bij iedereen. Die past alleen bij ondernemers die hetzelfde ondernemersprofiel hebben als zij zelf.

Er zijn echter meer ondernemers out there die het zogenaamde empowermentor-profiel hebben in plaats van het goeroe-profiel wat veel businesscoaches hebben. Als je een empowermentor bent, dan wil je werken met mensen die intrinsiek gemotiveerd zijn.

Dan wil je werken met mensen die voelen dat ze bij jou op de juiste plek zijn, die wil je niet hoeven te verleiden met stappenplannen, grote beloftes en bizarre kortingen.

Ik werk daarom met dit maatwerkprogramma. Om het helemaal af te stemmen op jou en wat jij wil bereiken met je bedrijf.

Mijn vraag staat er niet bij. Hoe kan ik die stellen?

Ik ben heel goed bereikbaar via Whatsapp: 06 48 44 33 01. Tik een berichtje of spreek iets in via de voice-app. Ook reageer ik in de regel snel op mail dus stuur je mailtje naar mira@mirasaia.nl. Ik antwoord meestal binnen een werkdag.

“Mira helpt je knopen doorhakken en doet proactief voorstellen. Ze betracht een soort nuchterheid en combineert het met praktische tips. Die combinatie van verschillende niveaus en abstractheden is bijzonder fijn.”

yvonne-van-iersel-350x350

Yvonne van Iersel
stresslooswerken.nl

“Ik had een betrouwbare sparringpartner nodig, iemand die op praktisch niveau meedenkt. Iemand die nuchter en realistisch is. Vooral niet iemand die mij één of andere vage magische formule belooft met als resultaat een omzet met zes nullen. Dat was Mira.”

eveline-roux-500x500

Eveline Roux
adhdbijvrouwen.nl

“Tegen andere ondernemers zou ik zeggen: laat iemand zoals Mira met je ‘meelopen’. Ze kijkt van bovenaf met je mee, is heel praktisch ingesteld en dat maakt dat je de oplossing vindt voor waar je tegenaan loopt. ”

elisabeth-van-der-welle-300x300

Elisabeth van der Welle
dovaofficesupport.nl/

Wil je meer weten? Of wil je weten of mijn coaching überhaupt iets voor je is? Neem contact met me op. Ik ben het best bereikbaar via mail: mira@mirasaia.nl of stuur me een whatsapp: (+31) 06 48 44 33 01.

Wil je met mij kennismaken? Samen vrijblijvend in gesprek? Klik hiernaast op de oranje knop. Dan zie je mijn online agenda en kun je meteen een Zoom-afspraak inplannen.

Zal ik met je meedenken?

Wil je je werk goed kunnen uitvoeren, je lekker voelen in jouw bedrijf, dan is er overzicht nodig. Dat krijg je als jouw Ondernemersfundament op orde is. Dan kun jij je echte werk doen. Datgene doen waar jij goed in bent. Dan komt er vervolgens die rust en focus waar je zo naar verlangt.

Om dit voor elkaar te krijgen is vaak lastiger dan je denkt. Ik help je er graag bij! In de vorm van Mira’s Magazine: 1 tot 2 keer per maand de nieuwste podcast, een superpraktische tip én een blog of vlog waar je écht wat aan hebt.

Laat hieronder je naam en mailadres achter, dan krijg je vanzelf de eerstvolgende mail in je inbox. Afmelden kan heel eenvoudig, via de link onderaan de e-mail.

"*" geeft vereiste velden aan

Natuurlijk ga ik zorgvuldig om met je gegevens. Meer info? Bekijk mijn privacybeleid hier.