Hulp bij alles

rondom jouw corebusiness

Met dit maatwerkprogramma ga je weer/meer
ontspannen ondernemen

Ben je ondernemer/ZZP’er en herken je één of meerdere dingen?

Je werkt als coach, trainer, consultant of therapeut en je vindt je vak top! Je doet niets liever dan mensen helpen, hen inspireren en inzichten geven. Je doet je werk met veel plezier, maar je loopt wel vaak tegen een paar zaken aan die buiten je corebusiness vallen:

$

Je maakt regelmatig langere werkdagen dan je zou willen. Of je werkt dagen keihard en dan weer dagen niet, terwijl je in balans wilt zijn

$

Je wil al een tijdje iets anders in je bedrijf doen maar je ziet niet goed hoe je je nieuwe plan (bijvoorbeeld een online training die je aan de man wil brengen) daadwerkelijk kan uitvoeren

$

Je voelt je soms een beetje een sukkel dat je bedrijf aan de achterkant een beetje als een zooitje voelt en/of eruitziet

$

Je voelt je vaak overweldigd door de ideeën die andere ondernemers en zeker marketingcoaches in je inbox laten vallen en hebt dan het idee dat je het anders aan moet pakken

$

Je wil graag meer klanten helpen met jouw fijne coaching/training/advies maar je hebt elke dag het gevoel dat de dag te kort was

$

Je wordt moe van het kiezen en besluiten nemen, van een nieuwe provider tot een ander logo tot wat dan ook

$

Je werkt met een paar mensen samen (je accountant, misschien ook een VA) met wie de samenwerking net niet soepel genoeg loopt naar je smaak, maar ja, wat dan?

$

Je ziet marketing vaak als noodzakelijk kwaad, je weet dat het moet maar de juiste vorm heb je niet gevonden. Ook levert je marketing vaak net niet de goeie klanten op. Maar hoe je het anders moet doen weet je niet

$
Je maakt telkens een planning, die dan toch weer niet haalbaar is. Want je hebt het gevoel dat alles prioriteit heeft. Je snakt echt naar een realistische planning van je werkweek

Dat zou je graag anders zien

En dus zoek je iemand die jou daarbij kan helpen. Die je kan leren hoe je de juiste prio’s stelt, hoe je bedrijf minder chaotisch wordt, hoe je meer klanten kan helpen zonder jezelf over de kop te werken.

Want van al die dingen naast je corebusiness weet je wel wat, maar niet zoveel. Als je al eens bij een businesscoach in de leer bent geweest, dan heb je gemerkt dat dat wat je geleerd hebt voor jou niet werkt. Werkte je eerder al met een VA, heb je ervaren dat dat niet heiligmakend is.

Daarom heb je twijfels of je geschikt bent om met iemand te sparren/samen te werken. Want wat je van veel ondernemers om je heen als advies krijgt, past meestal toch niet bij jou. En heb je meegedaan met een programma van een businesscoach, dan kan het zelfs zo zijn dat je hier totaal op bent leeggelopen.

Je zoekt dus iemand die begrijpt dat je ook in alles naast je eigenlijke corebusiness helemaal jezelf wilt zijn. Die snapt dat jij het op jouw manier wil doen. Die het runnen van je bedrijf niet te ingewikkeld en complex maakt. En iemand die snapt dat succes voor jou niet in geld verdienen zit, maar in het zo goed mogelijk helpen van je klanten.

Ik help je er graag bij, want ik Regel, orden, adviseer, coach en spar met je!

Wat ga je doen en leren tijdens het Bouw een stevig Ondernemersfundament Programma?

Je gaat ontdekken hoe fijn het is dat er iemand is met wie jij kan sparren. En die praktisch laat zien hoe je weer meer ontspannen kunt ondernemen. 

Want ik word diegene die met je meedenkt over alles buiten je corebusiness. We gaan er samen voor zorgen dat jouw ondernemersfundament staat als een huis. Daarmee creër je namelijk rust in je hoofd. Dat fundament bestaat uit 5 S’en: Systemen, Selfcare, Structuur, Support en Sales & marketing.

Wil je hier meer over weten, download en lees dan mijn e-book. (Je hoeft geen mailadres achter te laten).

We kijken samen naar elke S. En checken waar het beter/meer kan. Op die manier zorgen we er samen voor dat jouw volle ondernemershoofd rustiger en leger wordt. Waardoor je meer tijd hebt om meer klanten te helpen. Of voor je gezin, hobby’s en ontspanning. Waar jij dan ook maar zin in hebt.

“Mira weet altijd praktische oplossingen voor lastige problemen. ”

Renie Bahlmann

“Het samen bouwen aan mijn Ondernemersfundament bood orde in de creatieve chaos. Helderheid in wat ik doe en aanbied. Mira bood me naast het fundament ook praktische tools. Aanrader!”

Malanca Schut

“Het met Mira samen werken aan mijn ondernemersfundament heeft me veel opgeleverd! Ik heb nu niet alleen een stevige basis, ook heb ik een goed verdienmodel en aanbod. Hierdoor kan ik weer doorgroeien.”

Los van alle acties in je bedrijf, moet je veel beslissingen nemen.

En dat vraagt veel van jou als ondernemer. Jij zit immers vol met plannen en zaken die je nog wil of moet doen. Dit programma is altijd maatwerk. Ik kijk samen met jou in het kennismakingsgesprek naar wat er echt nodig is. Het is fijn als je voorafgaand aan ons gesprek het vragenformulier invult. Daarmee krijg je zelf een beeld van jouw bedrijf. En ik krijg er ook meteen een goed beeld bij. 

Je hoort tijdens of kort na het gesprek wat ik denk dat het beste voor je kan werken. En hoe lang ik denk dat we samen nodig hebben.

Ook als ik denk dat ik niet de juiste persoon voor je ben, laat ik je dat weten.

Hieronder zie je wat voorbeelden van hoe zo’n programma eruit kan zien.

Voorbeelden van hoe het samenwerken aan jouw Ondernemersfundament eruit kan zien.

ONZICHTBAAR

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

4 maanden programma

Een duurzaamheidsadviseur wilde ‘nu eindelijk eens’ aan marketing gaan doen. Na zijn studie had hij her en der al opdrachten gedaan, maar hij wilde graag gaan werken met klanten die echt bij hem pasten. Hij had wel een hekel aan bloggen, dat vertelde hij binnen 3 minuten tijdens het kennismakingsgesprek.

Tijdens de 3 maanden van zijn programma hebben we eerst onderzocht wie zijn favoriete klanten zijn en waar die tegenaan lopen. We hebben ons volledig gefocust op de pijler sales&marketing.

Hij heeft korte interviews gehouden zodat hij hun uitdagingen en vraagstukken op duurzaamheidsgebied van hen zelf letterlijk hoorde.

Hiermee kon hij een verbeteringsslag slaan op zijn website en maakte hij zijn LinkedIn-profiel helemaal passend. Deze teksten vloeiden redelijk vlot uit de pen en de deadlines die we samen opstelden – en dat ik met alles meekeek – hielpen daarbij.

Waar hij maar niet aan toe leek te komen, was het bloggen. We hadden al een mooie lijst met onderwerpen en subonderwerpen opgesteld, er is 1 blog gekomen en dat was het. Tijdens een van onze laatste gesprekken concludeerden we beiden dat die vorm van zichtbaarheid niet bij hem lijkt te passen.

Hij vindt het wel heel leuk om onderzoeksresultaten uit zijn branche te delen. Daar krijgt hij ook veel reacties op op zijn LI. Hij vindt het ook heel leuk om naar events te gaan waar zijn potentiele klanten zijn én om daarover te posten.

Niet alleen legt hij makkelijk contact met mensen, hij houdt er ook van om als spreker op grote beurzen bijvoorbeeld op te treden. We hebben samen een stappenplan opgesteld hoe hij dit soort plekken kan benaderen om als spreker op te treden.

En ook hebben we precies in precies in kaart gebracht welke dingen het slimst zijn om te doen als je op zijn netwerk bent, hoe hij mensen op zijn manier aan zich bindt en op zijn manier contacten onderhoudt.

Waardoor hij nu regelmatig spreekt op de plekken waar zijn potentiële klanten zijn. En hij met hen op een makkelijke en persoonlijke manier contact onderhoudt.

6 maanden programma

Een projectbegeleider, coach en trainer voor gemeentes kwam bij me met de vraag om meer rust, overzicht en tijd om te ‘herbronnen’ zoals ze in Vlaanderen zeggen.

We zijn gestart met de online workshop Checklist van je Ondernemersfundament. Dit maakt dat we alle 5 S’en van haar fundament in kaart brachten en glashelder kregen dat er niet alleen een behoefte lag op het gebied van meer of andere support, maar dat er ook naar de structuur van haar werkweek gekeken moest worden. En dat er e.e.a. op het gebied van haar sales&marketing nog beter kon.

In het 6 maanden programma hebben we ervoor gezorgd dat haar grootste tijdslurper – de inbox – voor 80% door het team wordt gedaan. Ze is haar al bestaande support dus optimaal gaan inzetten.

Ik raadde aan om met een FAQ-pagina te gaan werken, waar het team ook altijd naar kan verwijzen, zodat ook zij op hun beurt weer tijd besparen in de inbox.

Daarnaast hebben we samen de planning voor na de zomer bekeken. Omdat ze graag meer rust en tijd heeft, zorgden we voor een overzichtelijke structuur in haar werkweek met minder fysieke trainingen waar zij zelf bij moet zijn.

Er lag ook een behoefte op sales&marketing gebied, namelijk haar doelgroep nog meer helder maken waarvoor je bij haar allemaal terecht kan. Dat heeft erin geresulteerd dat we de testimonial pagina hebben aangescherpt. En dat ze nu haar aanbod op haar eigen manier doet in de wekelijkse mail die ze aan de lijst stuurt. In plaats van op de manier die haar elders was aangeleerd maar niet echt bij haar paste.

Aan het eind van het half jaar heeft ze heel veel rust in haar agenda en dus ook in haar hoofd gekregen. Waardoor ze zich vaker op haar hobby – tangodansen – kan storten zonder het gevoel te hebben dat er nog mails op haar liggen te wachten (selfcare).

De aanmeldingen voor haar trainingen zijn gestegen, omdat haar marketing niet alleen beter bij haar past maar ook bij haar potentiële klanten.

8 maanden programma

Een trainer met een goedlopend trainingsinstituut vroeg me in 1e instantie heel specifiek om hulp bij zijn sales&marketing. Hij wilde heel graag dat zijn trainingen altijd vol zouden zitten en gaf meteen aan dat hij het goed wilde aanpakken.

Tijdens de online workshop Checklist van je Ondernemersfundament bleek inderdaad dat er een aantal zaken op dat gebied aangepakt mochten worden, zoals met meer persoonlijke ‘stem’ bloggen en een nieuwe frisse website met de uitstraling van nu. Hij was realistisch in hoeveel tijd dit zou kosten én stond ervoor open om de juiste supporters tijdens dit proces aan te trekken.

Zo schakelden we mijn favoriete webbouwer in en een fotograaf waarbij hij zich op zijn gemak voelde. Omdat hij een hekel had aan zichzelf op foto’s zorgde voor wat stress tijdens dit proces en we konden samen fotografen uitzoeken met wie hij een persoonlijke klik had (selfcare).

Hij had een hoop te doen, want ‘even je hele site’ herschrijven is een hele klus. Dat viel mooi samen met zijn persoonlijke stem vinden met bloggen. Omdat we elkaar 2x maand treffen, had hij een mooie deadline voor het aanleveren van materialen en kon hij telkens met mijn feedback en input aan de slag.

Wat nodig werd was een Virtuele Assistent, een fijne supporter die zijn nieuwsbrief (die ook meteen mee veranderde van tone of voice en uiterlijk gelijkend op de site) en social media uitingen ging regelen. Ik kon hem gratis matchen aan een fijne uit mijn team.

Aan het eind van zijn 8 maanden programma zijn zijn blogs en andere uitingen helemaal passend bij hem en wat hij wil uitstralen. Zijn potentiële klanten weten hem vaker en makkelijker te vinden omdat zijn website nu uitstraalt hoe hij in werkelijkheid is.

Nogmaals, dit zijn voorbeelden. Waar we in jouw programma mee bezig gaan en hoeveel maanden we samen nodig hebben, is afhankelijk van jouw vraag.

Daarom vraag ik je eerst het vragenformulier te beantwoorden. Zodat we samen duidelijk krijgen in het kennismakingsgesprek wat er nodig is voor jou.

“Tegen andere ondernemers zou ik zeggen: laat iemand zoals Mira met je ‘meelopen’. Ze kijkt van bovenaf met je mee, is heel praktisch ingesteld en dat maakt dat je de oplossing vindt voor waar je tegenaan loopt. ”

Elisabeth van der Welle

“Samen met Mira is het gelukt om goede tarieven te bepalen en heb ik geen moeite om deze uit te leggen waar nodig: ik sta er volkomen achter. Tegen andere ondernemers die continue (te)veel te doen hebben wil ik ook zeggen: Met Mira krijg je inzicht en kun je prioriteiten stellen. ”

Ineke Hovius

“Ik kreeg duidelijkheid over waar de blinde vlekken in mijn bedrijf zaten op het gebied van mijn Ondernemersfundament. En nu dat helder is, heb ik ook veel ruimte in mijn hoofd. Ik raad elke ondernemer aan om Mira te bellen.”

Rolinda Veldkamp

Hoe ziet dit programma er uit?

We starten met een uitgebreid en vrijlbijvend kennismakingsgesprek via Zoom. In dat gesprek bepalen we samen welke zaken in jouw bedrijf prioriteit hebben en welk programma het beste past.

Soms moet ik er even over nadenken welk programma en welke duur het beste bij je past. Ik kom zo snel als mogelijk met mijn aanbod.

 Als we ja tegen elkaar zeggen, zie het er ongeveer zo uit:

 • Elke maand een online Bouw aan je Ondernemersfundament-sessie met mij van 2,5 uur. 1-op-1.
 • Twee keer per maand een coachcall van een uur (1-op-1)
 • Elke week een update-mail in je inbox met daarin vragen om de focus te houden maar ook bijvoorbeeld een realistische planning aan te blijven houden.
 • Elke maand de online bouw-aan-je-ondernemersfundament-ochtend. Je treft andere ondernemers online. En mij natuurlijk. Je gaat deze ochtend met gerichte acties aan de slag.
 • Toegang tot de online kennisbank WikiMira.nl met daarin elke maand 5 nieuwe tips.

“Het programma heeft me opgeleverd dat ik mijn avonden en weekenden weer grotendeels terug heb. Ik laat beter los en doe minder zelf omdat ik veel meer durf te leunen op de 2 Virtuele Assistenten en 7 trainers met wie ik samenwerk.”

Sergio van der Pluijm

“Mira geeft je haar helicopterview waardoor je niet steeds dezelfde rondjes blijft draaien.”

Bianca Meijsen

Gedurende het hele programma ben ik er voor je. Als je wilt kan ik je feedback geven op bijvoorbeeld een websitetekst. Of je social media-uitingen of wat dan ook waar jij de behoefte voelt dat er iemand met je meekijkt en denkt.

Ook kijken we bijvoorbeeld samen naar je planning, je huidige of toekomstige VA. Kortom: we pakken de S’en aan van jouw Ondernemersfundament. Zodat jij je helemaal kunt focussen op je corebusiness.

Investering

Omdat elk programma maatwerk is zal ik je tijdens ons gesprek vertellen wat de investering zal zijn.

Wanneer kun je beginnen?

Zodra je besluit jouw Ondernemersfundament stevig neer te zetten, krijg je binnen een paar dagen de voorbereidende opdrachten. Je kunt dus direct aan de slag. Onze eerste sessie plannen we in overleg in en kan in de regel meestal binnen 2 weken plaatsvinden. Dit kan online maar ook offline, wat jouw voorkeur heeft.

Dit is wat het Bouw een stevig Ondernemersfundament Programma je kan opleveren

De resultaten van dit programma zijn voor iedere klant anders, omdat het maatwerk is. Sommige van mijn klanten ervaren meer rust in hun hoofd, lijf en dus ook in hun business. Anderen vinden het fijn dat ze eindelijk weten wat ze niet meer hoeven doen, of waar ze niet meer over hoeven na te denken omdat ze na of tijdens het programma door mij aan een Virtuele Assistent of Online Business Manager zijn gematcht.

Wat het programma je in ieder geval oplevert:
 • Je hebt meer rust in je hoofd
 • Je hebt iemand naast je die met je meedenkt én – beslist
 • Je hebt een realistische planning
 • Je doet aan marketing op een manier die bij jou en je klanten past
 • Je hebt meer tijd in je agenda om nog meer klanten te kunnen helpen
 • Je zorgt (nog) beter voor jezelf, omdat je vertrouwt op je gevoel en intuïtie
 • Je staat er niet meer alleen voor
 • Je weet hoe je nieuwe klanten kunt bereiken op de manier die bij je past

Heb je interesse in het programma? Maak dan een vrijblijvende afspraak.

Heb je interesse in dit programma, vraag je je af of dit is wat je nodig hebt? Vul dan het vragenformulier in.

Als ik je antwoorden binnen heb, stuur ik je de link waarmee je jezelf kunt inplannen in mijn agenda. Daarna treffen we elkaar via Zoom en gaan we samen overleggen of dit programma inderdaad dat is wat jij en je bedrijf nodig hebben.

Op die manier leren we elkaar ook beter kennen, wat erg handig is als je zo nauw gaat samenwerken.

Heb je voorafgaand nog vragen? Mail me via team@mirasaia.nl of stuur me een appje via 06 48 44 3301.

Hoe ziet het vrijblijvende kennismakingsgesprek eruit?

Aan de hand van jouw antwoorden maken we met elkaar kennis. Er is alle tijd voor jouw vragen. Daarom reserveer ik een uur voor onze afspraak, zodat we voldoende tijd hebben om scherp te krijgen wat jouw vragen/uitdagingen precies zijn.

Samen bepalen we of dit programma inderdaad is wat je nu nodig hebt. En hoe lang het programma zal duren.

Als ik denk dat werken met mij de beste oplossing voor je is, zal ik dat aangeven. Dat zal ik ook doen als ik denk dat het nu (nog) niet het juiste moment is om op deze manier 1-op-1 met mij te werken.

Na ons gesprek krijg je de tijd om rustig een beslissing te nemen. Je hoeft niet direct in het gesprek al te beslissen. Ik werk ook niet met bonussen of snelle beslisserskortingen enzovoorts. Je krijgt de tijd die jij nodig hebt.

Zodra je besluit om aan de slag te gaan, ontvang je binnen een paar dagen de voorbereidende opdrachten. Ook plannen we de eerste (online) bijeenkomst meteen in.

Veelgestelde vragen

ONZICHTBAAR

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Ik heb al eens een training gevolgd om efficiënter te werken, wat is het verschil met dit?

Hopelijk heb je een manier geleerd die bij jou en jouw leven past. Grote kans echter dat je iets hebt geleerd wat niet helemaal past. Waardoor je nu nog steeds niet efficiënt werkt. En dus minder ontspannen bent dan je graag zou willen. Daarom bied ik maatwerk aan: We doen alleen wat écht bij jou past. Wat jou verder helpt.

Waarom bied je dit programma alleen 1-op-1 aan?

Wil je je bedrijf zo inrichten dat het helemaal bij jou past én je een leger hoofd krijgt en houdt, dan vraagt dat ‘finetunen op de millimeter’. Ontspannen ondernemen werkt het beste als het op jouw manier gaat.

Wil je alles rondom jouw corebusiness écht goed regelen, dus de manier die specifiek bij jou past, dan moet je kijken naar wat er nodig is in jouw bedrijf. En je moet ook naar jouzelf, je (potentiële) klanten en je aanbod kijken.

Daarom bied ik dit programma alleen 1-op-1 aan. Omdat ontspannen ondernemen echt voor iedereen anders is.

Ik heb al eens een geïnvesteerd in een ondernemers-/businesscoach, wat is hier anders aan?

Er zijn heel veel ondernemer- en businesscoaches die het beste met je voor je hebben. Zij leren jou echter – 9 van de 10 keer – de manier die zij ook weer hebben geleerd van iemand anders.

En dat stappenplan/die manier/die methode past niet bij iedereen. Die past alleen bij ondernemers die hetzelfde ondernemersprofiel hebben als zij zelf.

Er zijn echter meer ondernemers out there die het zogenaamde empowermentor-profiel hebben in plaats van het goeroe-profiel wat veel businesscoaches hebben. Als je een empowermentor bent, dan wil je werken met mensen die intrinsiek gemotiveerd zijn.

Dan wil je werken met mensen die voelen dat ze bij jou op de juiste plek zijn, die wil je niet hoeven te verleiden met stappenplannen, grote beloftes en bizarre kortingen.

Ik werk daarom met dit maatwerkprogramma. Om het helemaal af te stemmen op jou en wat jij wil bereiken met je bedrijf.

ONZICHTBAAR

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Wat is het verschil tussen jou en het inhuren van een virtuele assistent?

Een virtuele assistent doet – platgezegd – wat jij aan haar/hem vraagt. Het is een rasechte supporter dus ze maakt graag dingen af. Meedenken op alle lagen van jouw bedrijf, meekijken naar wat er waar wel en niet nodig is voor jouw ondernemersfundament, kan de gemiddelde VA niet.

Mijn ondernemersfundament is grotendeels op orde, wat kan jij dan verder voor mij doen?

De ervaring leert dat ondernemers vaak denken dat hun fundament op orde is. Vaak ben je al zo gewend dat iets gaat zoals het gaat. Of dat je doet zoals je het doet, dat je niet in de gaten hebt, dat het makkelijker kan. Veel ondernemers die ik spreek weten ook niet meer zo goed wat dat nou precies is, ontspannen ondernemen. Want je hoort en ziet om je heen dat ondernemen vooral hard en veel werken is. Het tegendeel is waar.

Daarom vraag ik je vooraf deze vragenlijst in te vullen. Zodat we samen ene goed zicht hebben op hoe het daadwerkelijk met jouw ondernemersfundament is gesteld.

Mijn vraag staat er niet bij. Hoe kan ik die stellen?

Gewoon even appen (06 48 44 33 01) of mailen (mira@mirasaia.nl). Ik antwoord meestal binnen een dag.

“Mira helpt je knopen doorhakken en doet proactief voorstellen. Ze betracht een soort nuchterheid en combineert het met praktische tips. Die combinatie van verschillende niveaus en abstractheden is bijzonder fijn.”

Yvonne van Iersel

“Het samenwerken met Mira heeft me veel opgeleverd: Rust, overzicht, een prachtig nieuw programma met nieuwe klanten. Nieuwe inzichten, zoals bijvoorbeeld dat ik berichten van drie jaar geleden makkelijk nog een keer opnieuw kan plaatsen op sociale media.”

Eveline Roux

Wil je meer weten? Of wil je weten of het programma “Bouw een stevig ondernemersfundament” überhaupt iets voor je is? Neem even contact met me op. Ik ben het best bereikbaar via mail: team@mirasaia.nl of stuur me een whatsapp: (+31) 06 48 44 33 01.

Wil je met mij kennismaken? Samen vrijblijvend in gesprek? Vul dan het vragenformulier in. Als ik je antwoorden binnen heb, neem ik contact met je op om een Zoom-afspraak in te plannen.

 

↑ Naar boven

Wil je een voorproefje van hoe ik met jou meedenk in de praktijk? Hoe ik je help bij jouw ondernemersfundament?

Ik help je er graag bij! In de vorm van elke week een licht verteerbare praktische tip voor ondernemers met een vol hoofd.

Vul je naam en mailadres in, dan krijg je – nadat je je mailadres hebt bevestigd – wekelijks een mailtje in je inbox.

dit veld niet invullen s.v.p.

Natuurlijk ga ik zorgvuldig om met je gegevens. Meer info? Bekijk mijn privacybeleid hier.