Opleiding Online
Business Manager (1-op-1)

Herkenbaar? Dan is deze 1-op-1 opleiding echt iets voor jou.

Wat is de opleiding tot Online Business Manager (OBM) precies?

Het is een volledig online training met elke maand een nieuwe Masterclass. Ook heb je elke maand 1-op-1 coaching met mij, zodat we samen kijken waar jij staat, waar je tegen aanloopt en hoe het anders kan.

Als je het hele jaar volgt, dus alle Masterclasses doet, alle 1-op-1 coachsessies hebt gevolgd én slaagt voor de tussentijdse toetsen en examen, krijg je het certificaat Online Business Manager.

Wat is eigenlijk een OBM, een Online Business Manager?

En, zeg je op het merendeel ja? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat er in jou een Online Business Manager schuilt!

Als OBM ben je meer dan een Virtuele Assistent, omdat je écht als meedenkende rechterhand fungeert. Je denkt mee, je beslist mee, je ontzorgt je drukke klant met dat volle hoofd. Niet door al het werk te doen, maar dus echt door mee te denken.

Wat meer uitleg over de verschillen tussen een VA en OBM:
Als OBM graaf je vaak dieper bij elke klant. Want hoe beter jij de klant en haar/zijn bedrijf begrijpt, hoe nuttiger jij je voelt. Hoe leuker jij het vindt. Want meedenken met de strategie en misschien ook het aansturen van het team vind jij supergaaf.

Een VA kan uit bestaande blogs leuke quotes halen, de juiste afbeelding erbij vinden, maar voor strategisch zakelijk inzicht wil een ondernemer een OBM naast zich. Virtuele assistenten zijn getraind in specifieke software of taken, maar hebben geen managementkennis.

Jij weet dat de ondernemer de eindverantwoordelijke blijft waar het gaat om strategie en marketing maar jij als OBM kan daar geweldig bij helpen. Tuurlijk ben jij geen marketing-, ondernemers- of businesscoach. Maar jij kunt meer bieden voor het geheel van het bedrijf dan als VA.

Jij doet als OBM aanbevelingen over de bedrijfsstrategie terwijl je ook zorgt dat het team al deze dingen omzet in actie.

Meer over de verschillen vind je ook hier, in mijn mini-podcastserie die ik hier speciaal voor heb opgenomen.

Yeannine Grooters

Nientastic
nientastic.nl

“De opleiding gaf mij meer (zelf)vertrouwen en het inzicht dat ik een heel mooi en uniek pakket te bieden heb als VA/VA+/OBM en ook als mens.

Mijn enige twijfel was de tijdsinvestering. Maar omdat je alles redelijk in je eigen tempo kunt doen, was die twijfel al snel weg. Door de duidelijke, no nonsens inhoud van de training, de heldere masterclasses en de 1-op-1 coachsessies met Mira is de opleiding heel praktisch, direct toepasbaar en vliegt de tijd!

Ik zou zeggen: gun het jezelf! Mira is een fijn mens, die je soms beter kent dan jijzelf en je daardoor laat groeien. Ze geeft je het vertrouwen in je eigen kunnen. Het is heel fijn om haar brein af en toe te lenen!

Mira heeft enorm veel ervaring en is een kei in oplossingsgericht denken en doen. Heel fijn om tijdens de coaching te sparren en dingen tegen haar aan te houden om te checken hoe zij het ziet.

Mijn visie

Ik zie dat steeds meer ondernemers een Online Business Manager nodig hebben. Ze groeien met hun bedrijf, krijgen meer klanten en hebben behoefte aan iemand die met ze meedenkt. En soms is er ook behoefte aan iemand die hun (online) team aanstuurt. Een persoon die echt op hun ‘niveau’ naast hen staat, met wie ze issues kunnen bespreken. En die er vervolgens voor zorgt dat de dingen gebeuren, dat er zaken daadwerkelijk uitgevoerd worden.

Je kunt je indenken dat de gemiddelde ondernemer een webbouwer heeft, maar ook een accountant en een VA. (Jij bent waarschijnlijk die VA). Zodra de ondernemer meer nodig heeft, bijvoorbeeld ook een techy VA, moet de ondernemer in kwestie met heel veel mensen overleggen. Kost allemaal tijd en energie.

Als OBM spring jij in dat energielek van je klant. Jij hoort de plannen aan en jij zorgt er vervolgens voor dat de techy VA die funnel maakt. Dat de webbouwer de salespage laat werken. Dat de accountant de bijzondere aangifte regelt. (Ik noem maar wat, de mogelijkheden zijn eindeloos 😉).

Hieronder vind je alle Masterclasses op een rijtje. 

Carolien Kroef

Mira steekt de opleiding heel praktisch in, precies wat je in dit vakgebied nodig hebt.

Ze leert je langs een duidelijke structuur zowel de business van je klanten als die van jezelf te managen. Dit doet ze door middel van haar model het Ondernemersfundament.

Door de opleiding sta ik nog steviger in mijn schoenen. Ik kan in een paar eenvoudige stappen het bedrijf van mijn klanten structuur geven en met meer rust een team begeleiden. Op deze manier kan ik veel efficiënter te werk gaan en is er ook nog tijd en energie voor mezelf.

Als je het idee hebt dat je wil uitgroeien tot een Online Business Manager, contact Mira dan. Ze is een kei in het samen met jou uitzoeken wat voor jou de beste next step is en of de OBM opleiding iets voor jou is.

Hoe gaan we het praktisch aanvliegen?

Wat zit er ook alweer in?

Hoeveel tijd kost me dit allemaal?

Masterclass 1:
Het ondernemers-fundament

Leer hoe je het Ondernemersfundament onder jouw bedrijf neerzet. Zodat je ook weet wat er nog nodig is bij je klanten op het gebied van Support, Systemen, Selfcare, Sales&Marketing en Structuur.

Masterclass 2:
Timemanagement

Je gaat leren hoe je zelf het beste en slimste werkt per dag. Maar ook in je werkweek. Hiermee krijg je ook inzicht in hoe je jouw klant hierbij kunt helpen, want die worstelen hier (ook) vaak mee.

Je gaat vervolgens ook per S van het Ondernemersfundament leren hoe je daar de slimste timemanagement toepast.

Masterclass 3:
Verschil VA en OBM

Wat doet een VA? Wat doet een OBM? Hoe kun je dit aan je klant(en) uitleggen? Hoe kun je je tarief hoger neerzetten? 

En nog veel meer.

Masterclass 4:
Mindset

Een heldere mindset maakt een wereld van verschil in hoe je je voelt, hoe je werkt, hoe je met je klanten, vrienden en familie omgaat. Ik help je graag met een fijne en gezonde Mindset.

 

Masterclass 5:
AAA

AAA staat voor Aanvoelen, Aansturen en Afremmen van je klant.

Waarschijnlijk worstel je hier nogal eens mee: wanneer rem je af, stuur je aan of bij? En wat doe je als je aanvoelt dat iets bijvoorbeeld geen goed idee is…

Masterclass 6:
Teammanagement

Als OBM ga je een team aansturen. Dat kan een bestaand team zijn maar ook kun je je eigen team formeren. Alle do’s and don’ts komen voorbij in deze Masterclass.

 

Masterclass 7:
Inkomsten­stromen/ omzet

Dit gaat vooral over welke manieren van omzet vergaren er allemaal zijn, echt gericht op je klant. Zodat je beter snapt waarom je klant op een bepaalde manier verkoopt. Maar ook hoe jij je klant hier nog beter bij kunt helpen.

Masterclass 8:
Systemen (techy stuff)

Zoveel systemen, zoveel mensen en dus ook zoveel voorkeuren. Ik ga hier de systemen ‘behandelen’ die mijn favoriet zijn. En voorafgaand zal ik inventariseren over welke systemen jij nog meer wilt weten.

Masterclass 9:
Moeilijke gesprekken

Je moet ze weleens voeren, met je klant, of met de klant van de klant. Hoe doe je het nou juist wel of juist niet.

 

Masterclass 10:
Inboxbeheer

De insteek is de volle inbox van je klant, hoe je die de baas blijft én hoe het leuk blijft. Er zullen ook zeker tips uitkomen die handig zijn voor jezelf. We gaan het ook zeker hebben over hoe je het doet als je voor verschillende klanten de inbox beheert.

Masterclass 11:
De grenzen van je vak

Een heel interessante als je het mij vraagt, want je moet als OBM echt goed weten wat je wel en niet doet. Wanneer je doorstuurt of iets zelf oppakt.

Masterclass 12:
Marketingkennis

Dit gaat over welke soorten marketing er allemaal zijn en welke het beste bij je klant passen. Je zal er ook zeker wat voor jezelf van opsteken, maar ook hier is weer het uitgangspunt: zo goed als mogelijk voor je klant zorgen.

 

Waarom zou je de fijne kneepjes van het OBM-vak van mij willen leren?

In 2006 startte ik 2 bedrijven naast elkaar: SaiaSecretary en SaiaCoaching. De coaching deed ik vooral voor en met hoogsensitieve mensen, maar omdat het toen nog niet bekend was en ik voor mijn gevoel in de sessies in herhaling viel, stopte ik ermee. Al die tijd was ik al iets wat we nu Virtuele Assistent noemen voor verschillende ondernemers, waaronder therapeuten maar ook een paar van de ‘grootste’ marketingcoaches in Nederland.

Omdat hun bedrijven groeiden, groeide mijn rol en werd ik Online Business Manager. Dat heb ik jaren gedaan voor een aantal ondernemers.

De Masterclasses zijn stuk voor stuk handige en nodige ingrediënten om te groeien naar Online Business Manager.

Zodat je nog meer kunt betekenen voor je klant en jij nog meer lol uit je werk haalt.

Want er valt nog zoveel te halen en te leren en mijn jarenlange kennis en ervaring gun ik jou ook!

Wil je meer over mij weten? Lees dan hier verder: Over Mira

Steeds meer vraag naar Online Business Managers

In januari 2022 stuurde ik een artikel in naar de Emerce rondom de groeiende vraag naar Online Business Managers. Een stuk daaruit: “Als je een online team hebt van twee of meer mensen ben je aan de ene kant als ondernemer ontzorgt met betrekking tot het werk dat je uit handen wordt genomen, maar aan de andere kant ben je tijd kwijt om je team goed aan te sturen. Je kunt je dan nog steeds niet bezighouden met datgene waar je écht goed in bent als ondernemer. Ik krijg dan ook steeds vaker de vraag of ik online managers kan leveren.”

Alles lezen?
Naar mijn artikel

Margriet Beudeker

Ik vond het heel fijn om na elke masterclass de maandelijkse 1-op-1 coachingscall met Mira te doen

Het is een overzichtelijke en helder opgebouwde opleiding. Ik vond het heel fijn om na elke masterclass de maandelijkse 1-op-1 coachingscall met Mira te doen.

Omdat Mira al jaren in het vak zit heeft ze al heel veel situaties meegemaakt. En is het erg leuk en leerzaam om samen te sparren over hoe je dingen aan kunt pakken.

Wat krijg je precies gedurende dit jaar?

Veelgestelde vragen

Krijg ik een certificaat aan het eind?

Ja dat krijg je! Als je het hele jaar hebt gevolgd, alle opdrachten, tussentijdse toetsen en het examen + alle 1-op-1 coachsessies hebt gedaan, certificeer ik je met veel plezier. Sterker nog: ik kroon je met liefde tot OBM mét certificaat en een mooi logo wat je op je site kunt zetten.

Zijn deze kosten aftrekbaar?

Als jouw studiekosten zakelijk zijn, zijn ze aftrekbaar. Dat is dus het geval als je de kosten maakt in het belang van je onderneming. Maar de kosten zijn alleen aftrekbaar als je ze maakt om bestaande vakkennis op peil te houden. Als je de kosten maakt om nieuwe kennis te verwerven, zijn de kosten niet aftrekbaar als zakelijke kosten.

De grens tussen ‘op peil te houden van bestaande kennis’ en ‘verwerven van nieuwe kennis’ is lastig aan te geven.

Dus wees er op alert dat je dit bij je boekhouder/accountant aangeeft. Dat het in feite ‘op peil houden’ is van je bestaande kennis. OBM ligt wat mij betreft in het verlengde van VA-zijn.

Is dit ook geschikt als ik nog niet zo lang VA ben?

Ja zeker. Je hoeft niet persé te starten als VA: als jij het in je hebt om een team (en je klant ;-)) aan te sturen, als je zin hebt in meer verantwoordelijkheid en denkwerk, kun je nu al OBM worden.

Kan ik de lessen downloaden naar mijn eigen laptop/device?

Je kunt de bijbehorende actiechecklists, mp3 en transcripties e.d. downloaden. Niet de video’s.

Wanneer start de opleiding?

Zodra je we elkaar hebben gesproken en je ja hebt gezegd, kun je van start met de eerste online Masterclass en meteen ook je coaching-sessie inplannen.

Wanneer zijn de 1-op-1 coachinggesprekken?

Per Masterclass zit de link naar mijn agenda erbij. Daarmee kun je jezelf direct voor die maand inplannen.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja dat kan zeker. Je kunt in 2, 6 of 12 termijnen betalen. Als je na ons kennismakingsgesprek besluit mee te doen, kun je zelf aangeven in hoeveel termijnen je wilt betalen.

Kan ik meer 1-op-1 begeleiding/coaching krijgen?

Als je het gevoel hebt dat meer nodig hebt, dan is het uiteraard mogelijk om je coachsessies te verlengen naar een uur. Is dat het geval, dan is éen mailtje naar mij genoeg (mira@mirasaia.nl) en zal ik je vertellen wat hiervoor de investering gaat zijn. En plannen we natuurlijk meteen die sessies in.

Caroline van Aart

Shift Office Support
shiftos.nl

Mira staat voor kennis en kwaliteit is daarmee voor mij echt een topper.

Mira heeft zo’n bak met ervaring dat je als VA gewoon blij bent als je weer eens met haar kunt sparren of als je gewoon mag luisteren naar haar slimmigheden die ze in de masterclass allemaal vertelt. Want dat zijn er een heleboel! Tussen neus en lippen door, worden allerlei tips vermeld waar je direct mee aan de slag kunt.

Naast praktische tips kun je met Mira ook goed sparren of strategie, je tarief en hoe je als ondernemer zelf je uren kunt indelen.

Kortom, Mira staat voor kennis en kwaliteit is daarmee voor mij echt een topper.

Alles om je aan te melden
(no-brainer, als het mij vraagt)

Investering voor een heel jaar

De investering is 3.500 Euro. Betaal je in één keer, krijg je van mij 250 Euro korting.

Uiteraard mag je ook in termijnen betalen.

Dat kan in 2 termijnen (bij aanvang 1.750 euro en na 6 maanden weer). Het kan in 6 termijnen – dan betaal je 585 per maand. Het mag ook  in 12 termijnen, dan betaal je 295 per maand. (Excl btw)

Je betaalt via Ideal of overmaking (of als je in België woont via Bancontact/MrCash). Is je betaling afgerond, dan ontvang je de factuur en een welkomstmail met uitleg over het hele jaar.

Belangrijk om te weten: Je houdt voor altijd toegang tot de Masterclasses. Je kunt er dus later altijd nog op teruggrijpen: heel waardevol!

Ben je een match-team-lid? Dan geldt een andere investering, omdat ik het zo fijn vind dat je in mijn team zit! Bij betaling in één keer is het 3.000 Euro. Twee termijnen: 1.500 (bij aanvang en het 2e deel na een half jaar). Verspreid over 6 termijnen: 500 Euro. Over een heel jaar uitgespreid: 250 Euro.

Lijkt het je wat? Ik ga heel graag vrijblijvend via Zoom met je in gesprek.

Jij kunt dan al je twijfels en vragen voorleggen. En we kunnen samen beslissen of de OBM-opleiding is wat je nodig hebt.

Ik heb voorafgaand wat korte vragen aan jou. Die kun je via de knop hieronder vinden.

Let op: je zit nog nergens aan vast! Dit gesprek is er juist voor bedoeld dat we eerst vrijblijvend kennismaken.

Heb je nog twijfels of vragen voorafgaand aan onze kennismaking?

Mail me via mira@mirasaia.nl. Ik help je graag!