Online Business Manager Opleiding

$

Je bent Virtueel Assistent en je hebt zin in meer. Je wilt je klanten nóg beter helpen. En nóg meer weten over je vak en jezelf. Want je vindt wat je doet helemaal te gek. Jouw klanten helpen op de best mogelijke manier, ze ondersteunen waar nodig: dit is helemaal jouw ding.

$

Je hebt zin in nieuwe kennis.

$
Je klant groeit door en het bedrijf ook, waardoor je rol anders wordt. Je voelt je daarom wat onzeker over wat je nu wel of niet te doen staat.
$
Het lijkt je te gek om je klant op een nog breder vlak te kunnen ontzorgen. Je wilt meer weten van hoe het is om een team aan te sturen. Je wilt de juiste mindset hebben zonder dat je nu meteen een cursus mediteren moet gaan doen. Je zou graag op juiste manier met de ‘grillen’ van je klant willen omgaan.
$
Je wilt ook weten wat er wel en niet werkt in de samenwerking met je klant. Want soms doe je maar wat en dat voelt wat onzeker.

Herkenbaar? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Wat is de opleiding tot Online Business Manager (OBM) precies?

Het is een online training met elke maand een nieuwe Masterclass. Ook heb je elke maand 1-op-1 30 minuten met mij, zodat we samen kijken waar jij staat, waar je tegen aanloopt en hoe het anders kan.

Je kunt losse Masterclasses volgen. Als je bijvoorbeeld alleen bepaalde onderwerpen interessant vindt.

Als je het hele jaar volgt, dus alle Masterclasses hebt gevolgd en alle 1-op-1 coachsessies hebt gedaan, krijg je het certificaat Online Business Manager. (Dat is helaas niet mogelijk bij het volgen van losse Masterclasses.)

“Mira heeft zo’n bak met ervaring dat je als VA gewoon blij bent als je weer eens met haar kunt sparren of als je gewoon mag luisteren naar haar slimmigheden die ze in de masterclass allemaal vertelt. Want dat zijn er een heleboel! Tussen neus en lippen door, worden allerlei tips vermeld waar je als VA direct mee aan de slag kunt. Naast praktische tips kun je met Mira ook goed sparren of strategie, je tarief en hoe je als VA zelf je uren kunt indelen.

Kortom, Mira staat voor kennis en kwaliteit is daarmee voor mij echt een topper.”

Caroline van Aart

Shift Office Support – www.shiftos.nl

Mijn visie

Ik zie dat steeds meer ondernemers een Online Business Manager nodig hebben. Ze groeien met hun bedrijf, krijgen meer klanten en hebben behoefte aan een sparringpartner. Iemand die echt op hun ‘niveau’ naast hen staat, met wie ze kunnen sparren en die er vervolgens voor zorgt dat de dingen gebeuren, dat er zaken daadwerkelijk uitgevoerd worden.

Je kunt je indenken dat de gemiddelde ondernemer een webbouwer heeft, maar ook een accountant en een VA. (Jij bent waarschijnlijk die VA). Zodra de ondernemer meer nodig heeft, bijvoorbeeld ook een techy VA, moet de ondernemer in kwestie met heel veel mensen overleggen. Kost allemaal tijd en energie.

Als OBM spring jij in dat energielek van je klant. Jij hoort de plannen aan en jij zorgt er vervolgens voor dat de techy VA die funnel maakt. Dat de webbouwer de salespage laat werken. Dat de accountant de bijzondere aangifte regelt. (Ik noem maar wat, de mogelijkheden zijn eindeloos 😉).

Hieronder vind je alle Masterclasses op een rijtje. 

$

MC 1: Het Ondernemersfundament – te volgen via de online leeromgeving

$

MC 2: Timemanagement – te volgen via de online leeromgeving

$

MC 3: Verschil VA en OBM – te volgen via de online leeromgeving

$

MC 4: Mindset – te volgen via de online leeromgeving

$

MC 5: AAA (Aanvoelen, Aansturen en Afremmen) – te volgen via de online leeromgeving

$

MC 6: Teammanagement – te volgen via de online leeromgeving

$

MC 7: Inkomstenstromen – te volgen via de online leeromgeving

$

MC 8: Systemen: techy stuff – te volgen via de online leeromgeving

$

MC 9: Moeilijke gesprekken – te volgen via de online leeromgeving

$

MC 10: Inboxbeheer – te volgen via de online leeromgeving

$

MC 11: De grenzen van je vak – te volgen via de online leeromgeving

$

MC 12: Marketingkennis – 4 oktober van 9.30-11.30u

“Mijn bedrijf is pas gaan lopen toen ik met Mira ging werken. Zo’n 10 jaar geleden startte onze samenwerking en ik was toen een andere ondernemer. Door Mira ben ik beter gaan ondernemen. Voor mezelf, maar ook naar klanten toe. Mijn unique ability als ondernemer raakt niet meer ondergesneeuwd door werk waar ik een hekel aan heb en ik plan bewust veel meer vrije tijd in. 

Het grote verschil tussen Mira en andere VA’s of OBM’s is dat ze heel veel ervaring heeft en dus niet snel in de war te brengen is. Werken met Mira is voor mij een no-brainer. Ze is de beste in haar vak.”

Aartjan van Erkel

Over mij als zijn OBM bij www.schrijvenvoorinternet.nl

Hoe gaan we het praktisch aanvliegen?

  • Elke maand ga jij aan de slag met de Masterclass van die maand. Die vind je in de online omgeving.
  • Je boekt die maand ook jouw 1-op-coachingsessie met mij in. Die sessie is bedoeld om al je vragen aan me voor te leggen en is vooral ook hét moment om samen te kijken naar wat er nodig is voor jou, voor jouw klant(en) en je bedrijf.
  • Elke Masterclass bevat een video van de Masterclass, mp3 en de handouts van de presentatie.
  • Ook vind je er een handzame transcriptie, Actiechecklist en soms voorbereidende opdrachten.

Wil je met alle Masterclasses mee doen, ben je in totaal dus een jaar bezig. Dat vraagt een tijdsinvestering van zo’n 4 uur per maand (je 1-op-1 call, de Masterclass zelf en natuurlijk het mijmeren over wat je geleerd hebt c.q. het omzetten naar acties 😉)

De Masterclasses zijn ook per stuk/keer te volgen. Elke losse MC vraagt een investering van 250 Euro. Als je per keer meedoet, kun je nu al aangeven welke Masterclasses je wilt doen. Dan krijg je – na je betaling – de gegevens van die Masterclasses.

Je kunt via Ideal (of als je in België woont via Bancontact/MrCash) betalen. Is je betaling afgerond, dan ontvang je de factuur en een welkomstmail met uitleg over het hele jaar.

Belangrijk om te weten: Je houdt voor altijd toegang tot de Masterclasses. Je kunt er dus later altijd nog op teruggrijpen: heel waardevol!

Elke Masterclass uitgediept
ONZICHTBAAR

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Masterclass 1: Het Ondernemersfundament

Leer hoe je het Ondernemersfundament onder jouw bedrijf neerzet. Zodat je ook weet wat er nog nodig is bij je klanten op het gebied van Support, Systemen, Selfcare,  Sales&Marketing, Selfcare en Structuur.

Masterclass 2: Timemanagement

Je gaat leren hoe je zelf het beste en slimste werkt per dag. Maar ook in je werkweek. Hiermee krijg je ook inzicht in hoe je jouw klant hierbij kunt helpen, want die worstelen hier (ook) vaak mee.

Je gaat vervolgens ook per S van het Ondernemersfundament leren hoe je daar de slimste timemanagement toepast.

Masterclass 3: Verschil VA en OBM

Wat doet een VA? Wat doet een OBM? Hoe kun je je tarief hoger neerzetten? En nog veel meer.

Masterclass 4: Mindset

Een heldere mindset maakt een wereld van verschil in hoe je je voelt, hoe je werkt, hoe je met je klanten, vrienden en familie omgaat. Ik help je graag een fijne en gezonde Mindset.

Masterclass 5: AAA (Aanvoelen, Aansturen en Afremmen van je klant)

Waarschijnlijk worstel je hier nogal eens mee: wanneer rem je af, stuur je aan of bij? En wat doe je als je aanvoelt dat iets bijvoorbeeld geen goed idee is…

Masterclass 6: Teammanagement

Als OBM ga je een team aansturen. Dat kan een bestaand team zijn maar ook kun je je eigen team formeren. Alle do’s and don’ts komen voorbij in deze Masterclass.

Masterclass 7: Inkomstenstromen/omzet

Dit gaat vooral over welke manieren van omzet vergaren er allemaal zijn, echt gericht op je klant. Zodat je beter snapt waarom je klant op een bepaalde manier verkoopt. Maar ook hoe jij je klant hier nog beter bij kunt helpen.

Masterclass 8: Systemen (techy stuff)

Zoveel systemen, zoveel mensen en dus ook zoveel voorkeuren. Ik ga hier de systemen ‘behandelen’ die mijn favoriet zijn. En voorafgaand zal ik inventariseren over welke systemen jij nog meer wilt weten.

Masterclass 9: Moeilijke gesprekken

Je moet ze weleens voeren, met je klant, of met de klant van de klant. Hoe doe je het nou juist wel of juist niet.

Masterclass 10: Inboxbeheer

De insteek is de volle inbox van je klant, hoe je die de baas blijft én het leuk blijft. Er zullen ook zeker tips uitkomen die handig zijn voor jezelf. We gaan het ook zeker hebben over hoe je het doet als je voor verschillende klanten de inbox beheert.

Masterclass 11: De grenzen van je vak

Een heel interessante als je het mij vraagt, want je moet als OBM echt goed weten wat je wel en niet doet. Wanneer je doorstuurt of iets zelf oppakt.

Masterclass 12: Marketingkennis

Dit gaat over welke soorten marketing er allemaal zijn en welke het beste bij je klant passen. Je zal er ook zeker wat voor jezelf van opsteken, maar ook hier is weer het uitgangspunt: zo goed als mogelijk voor je klant zorgen.

“Mira is al jaren een voorbeeld voor mij. Ze heeft me praktisch alles geleerd wat ik weet, waardoor ik een enorm stevige basis heb in het vak. Daar komt nog bij dat Mira’s naam ook gewoon echt deuren opent. 😉

Mira is ijzersterk in het geven van uitleg op precies de manier die werkt voor jou als persoon. En dankzij haar jarenlange ervaring en mensenkennis weet ze ook precies wat je nodig hebt om de stap naar het volgende niveau te zetten.”

Pauline Miezenbeek

Pauline helpt! – www.paulinehelpt.nl

Steeds meer vraag naar Online Business Managers

In januari 2022 stuurde ik een artikel in naar de Emerce rondom de groeiende vraag naar Online Business Managers. Een stuk daaruit: “Als je een online team hebt van twee of meer mensen ben je aan de ene kant als ondernemer ontzorgt met betrekking tot het werk dat je uit handen wordt genomen, maar aan de andere kant ben je tijd kwijt om je team goed aan te sturen. Je kunt je dan nog steeds niet bezighouden met datgene waar je écht goed in bent als ondernemer. Ik krijg dan ook steeds vaker de vraag of ik online managers kan leveren.”

Alles lezen? https://www.emerce.nl/wire/steeds-meer-vraag-online-business-managers

Waarom zou je de fijne kneepjes van het OBM-vak van mij willen leren?

In 2006 startte ik 2 bedrijven naast elkaar: SaiaSecretary en SaiaCoaching. De coaching deed ik vooral voor en met hoogsensitieve mensen, maar omdat het toen nog niet bekend was en ik voor mijn gevoel in de sessies in herhaling viel, stopte ik ermee. Al die tijd was ik al iets wat we nu Virtuele Assistent noemen voor verschillende ondernemers, waaronder therapeuten maar ook een paar van de ‘grootste’ marketingcoaches in Nederland.

Omdat hun bedrijven groeiden, groeide mijn rol en werd ik Online Business Manager. Dat heb ik jaren gedaan voor een aantal ondernemers.

De Masterclasses zijn stuk voor stuk handige en nodige ingrediënten om te groeien naar Online Business Manager.

Zodat je nog meer kunt betekenen voor je klant en jij nog meer lol uit je werk haalt.

Want er valt nog zoveel te halen en te leren en mijn jarenlange kennis en ervaring gun ik jou ook! (En wil je alles van me weten, lees dan dit: https://mirasaia.nl/over-mira/)

“Met Mira’s enorme ervaring op het gebied van marketing- en sales wordt jouw werk niet alleen makkelijker, maar ook rendabeler.”

Linda Spaanbroek

Over mijn werk als haar OBM bij o.a. www.shiftacademy.nl.

No-brainers (als je het mij vraagt) om mee te doen

  • Deze opleiding is volledig online, je bent dus geen tijd kwijt aan heen en weer reizen
  • De investering van jouw tijd, inclusief het volgen van de Masterclass, het aansluitende vragenblok én je 1-op-1 coaching + het implementeren van je kennis kost je maximaal 4 uur per maand
  • Ik weet hoe fijn je het vindt om ‘billable’ te zijn, dus met de vorm van deze opleiding zal je weinig tijd kwijt zijn, waardoor je gewoon lekker je uren kunt schrijven en je klanten kunt helpen.

No-brainer – deel II 😉

Omdat ik zo cool vind om te doen en het voor jou een no-brainer wil maken om mee te doen, krijg je – als je het hele jaar meedoet en in 1x betaalt 2 Masterclasses cadeau!  Dan is jouw investering slechts 2500 Euro in plaats 3000 Euro. Daarbij krijg je dan óók nog mijn persoonlijke Mira Magazine per post toegestuurd.

Heb je nog twijfels of vragen?

Mail me dan even via mira@mirasaia.nl of app op 06 48 44 33 01.

Veelgestelde vragen

ONZICHTBAAR

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Krijg ik een OBM-certificaat aan het eind?

Ja dat krijg je! Als je het hele jaar hebt gevolgd en alle 1-op-1 coachsessies hebt gedaan, certificeer ik je met veel plezier. Sterker nog: ik kroon je met liefde tot OBM mét certificaat en een mooi logo wat je op je site kunt zetten.

Ik wil alleen wat losse Masterclasses volgen, hoe doe ik dat?

Mail mij via mira@mirasaia.nl welke Masterclasses je wilt volgen, dan krijg je betaallink voor die Masterclasses. Achter de schermen zorgen we ervoor dat alle info, link voor het inplannen van je 1-op-1 sessie en toegang tot de online materialen (of live Masterclass) krijgt toegestuurd. De investering is 250 Euro per MC.

ONZICHTBAAR

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Is dit ook geschikt als ik nog niet zo lang VA ben?

Ja zeker. Je hoeft niet persé te starten als VA: als jij het in je hebt om een team (en je klant ;-)) aan te sturen, als je zin hebt in meer verantwoordelijkheid en denkwerk, kun je nu al OBM worden. In dat geval hebben wij kort vooraf nog een gesprekje, zodat je ook je andere vragen kunt stellen.

Kan ik de lessen downloaden naar mijn eigen laptop/device?

Je kunt de bijbehorende actiechecklists, mp3 en transcripties e.d. downloaden. Niet de video’s. 

Wanneer zijn de 1-op-1 coachinggesprekken?

Per Masterclass zit de link naar mijn agenda erbij. Daarmee kun je jezelf direct voor die maand inplannen. 

Kan ik meer 1-op-1 begeleiding/coaching krijgen?

Als je het gevoel hebt dat meer nodig hebt, dan is het uiteraard mogelijk om je coachsessies bijv te verlengen naar een uur. Is dat het geval, dan is éen mailtje naar mij genoeg (mira@mirasaia.nl) en zal ik je vertellen wat hiervoor de investering gaat zijn. En plannen we natuurlijk meteen die sessies in.

“Voordat ik met Mira ging samenwerken was ik echt nog aan het ploeteren in mijn bedrijf en liep ik vast. Sinds Mira op mijn pad kwam voelde ik me meteen gedragen in mijn bedrijf – ik hoef het niet meer alleen te doen.

Mira denkt mee op strategie en zorgt dat ik focus houd. Daardoor kan ik mijn waarde meer laten zien als ondernemer en richt ik me steeds meer op de dingen waarmee ik écht een verschil kan maken voor mijn klanten.”

Aike Borghuis

Over mijn werk als haar OBM bij www.aikeborghuis.nl.