Wil je bij mijn team? Of info over Virtueel Assistent worden?

Je leest er hier alles over

Dus… je hebt gehoord over het beroep van Virtueel Assistent en vraagt je af of het misschien iets voor je is. Super leuk, maar ook best spannend om zo’n stap te maken. Dan wil je wel zeker weten of het bij je past.

Of je bent al VA en vraagt je af of je misschien in mijn team past dat ik match aan ondernemersWant dat lijkt je wel wat, iemand die het stukje sales en marketing voor je uit handen neemt zodat jij in de tijd die overblijft lekker aan de slag kunt voor je klanten.

Als je denkt/vindt/voelt dat je nu al echt helemaal klaar bent voor het VA-vak en eventueel in mijn team wil komen, raad ik je aan me te volgen op Linkedin en/of op Instagram. Daar doe ik – als mijn huidige team van VA’s geen vrije uren meer heeft – een oproep voor nieuwe VA’s.

Lang verhaal in ’t kort: in de sollicitatieprocedure vul je zeer uitgebreide online vragenlijsten in, zodat ik een goed beeld krijg van jou en je skills. Lijkt dat passend met wat ik zoek, maken we online kennis. Is er een klik? Dan teken je ons contract en kom je bij het team. Je krijgt dan leuke klanten via mij, komt in onze mastermind én krijgt toegang tot al mijn (online) kennis. Daarvoor betaal je gedurende 3 jaar 15% fee over de uren die je maakt bij desbetreffende match.

Vraag je je nog af of het VA-schap wat voor je is? Lees dan even verder.

Moet of kan je een opleiding volgen om VA te worden?

Als je eerst meer wilt weten over wat het betekent om VA te zijn (en dat kan best handig zijn, want VA-zijn is écht anders dan bijvoorbeeld een vak als officemanager), dan kun je een van de vele opleidingen volgen die er inmiddels zijn om dit mooie vak te leren.

Ik heb zelf nooit een opleiding gedaan (die bestonden ook nog niet in 2006 ;-)) en ik hoor van de dames in mijn team die een opleiding deden dat ze er wel wat aan hebben gehad, maar dat het heel persoonlijk is of je het de investering waard vindt. Dat geldt niet voor iedereen die ik erover spreek. Een sluitend antwoord geven op deze vraag is zodoende niet mogelijk voor mij. 

De belangrijkste regel: ken uzelve!

Als jij iemand bent die snel leert, dan bestaat de kans dat je jezelf het VA-schap kunt aanleren. Het is belangrijk dat je uit de voeten kunt met verschillende online tools én het is handig als je je verdiept in online marketing en de verschillende manieren van marketing die bestaan.

Hierbij mijn favoriete online tools en marketingtips op een rijtje die must have zijn zeg maar:

Online tools
9

Autorespond/ActiveCampaign: Wat mij betreft is Autorespond het beste systeem om mee te werken als het om autoresponders gaat. Het is een Nederlands systeem met een goed geïntegreerde shoppingcart en je kunt het een ook los van het ander kopen. Je kunt het een maand gratis uitproberen om er feeling mee te krijgen. Dit is de link (het is een affiliatelink, als jij klant wordt krijg ik een fee ervoor). Maar ook ActiveCampaign (MailBlue voor een Nederlandstalige helpdesk) wordt tegenwoordig veel gebruikt.

9

Publer: Ik gebruik deze tool voor het inplannen van mijn social media. Het gratis account voldoet voor de meeste ondernemers prima (ik heb een betaald account zodat ik altijd goed kan terugzien wat ik al gepost heb). Benieuwd? Via deze (affiliate) link neem je een kijkje. 

9

Asana: Een tool om overzicht te houden in mijn eigen bedrijf, op al mijn acties en de zaken die mijn VA oppakt. Must have om het geregeld te houden en te blijven houden, dus zowel voor jezelf als de klanten met wie je gaat werken. Let op: de gratis versie is prima, je hoeft ’t niet te kopen, is echt niet nodig voor jezelf en/of overzichtelijk samenwerken: https://asana.com/pricing (kies voor de basic versie)

Marketingtips
9

Selma Foeken van https://selmafoeken.nl kan je alles leren over intrinsiek marketing. Een manier die bij heel veel van mijn klanten het beste past, inclusief bij mezelf. Ik kan je aanraden haar workshop ‘De 12 Ondernemersprofielen’ te volgen – zeg haar ajb dat je via mij komt. 🙂 Je ondernemersprofiel helpt je bij het merken wat bij jou past en wat voor jou werkt (en wat niet). Dat maakt het maken van keuzes een stuk gemakkelijker. Daarbij leer je ook over de andere profielen, zodat je je (toekomstige) klanten weer beter kunt helpen.

9

Aartjan van Erkel van https://www.schrijvenvoorinternet.nl/ weet  alles over hoe je een heel selecte groep mensen aanspreekt met je marketing en een heel grote groep vooral niet. Dat wordt ook wel eens ‘wegjaagmarketing’ genoemd. Ook leuk: ik ben jarenlang Aartjan’s rechterhand geweest. 🙂

9

Veronique Prins van https://jezaakvoorelkaar.nl/ werkt met  verleidersmarketing. Ik ken haar een beetje en vind het een mooi voorbeeld hoe je meer aan dit type marketing kan doen.

Zelf (meer) klanten krijgen?

Werk je als Virtuele Assistent en wil je graag leren zelf meer klanten aan te trekken, op een manier die bij jou past? Daar help ik je graag bij! Met behulp van het Bouw het een stevig Ondernemersfundament Programma leer ik je wat nodig is. Je leest er hier alles over.

Het kan zijn dat je aan 1 sessie van een uur al genoeg hebt, maar misschien is er meer nodig. We bespreken dat rustig samen tijdens een kennismakingsgesprek.

Heb je hierover nog vragen? Stuur me even een appje via 06 48 44 33 01 of mail (team@mirasaia.nl).