Ondernemersfundament

Online checklist

Om relaxt te kunnen ondernemen, is het fijn als jouw Ondernemersfundament op orde is. Hoe komt het toch dat je zo worstelt met die lange to do lijst? Dat er zoveel ligt en maar blijft liggen? Dat je niet weet waar te beginnen?
Je zou kunnen zeggen dat alle to do’s maar ook alles waar je nog over moet nadenken/beslissen onder te verdelen zijn in 5 verschillende S’en. Dus alle taken die niet bij je vak horen.

Dat zijn structuur, sales en marketing, support, selfcare en systemen. Die vormen tezamen jouw ondernemersfundament. En als die geregeld zijn, op zijn plek staan, kun jij relaxter ondernemen en nog meer klanten/cliënten helpen.

Let op: het invullen duurt zeker 45 minuten, dus zorg dat je er alle tijd en rust voor neemt. Daarbij kán een gevoel van paniek of ontevredenheid ontstaan, omdat je ineens heel inzichtelijk krijgt ‘wat er allemaal mis is in je bedrijf’. Bewust tussen aanhalingstekens, want er is niets mis. Er kunnen hooguit dingen makkelijker en moeitelozer gaan met deze ingevulde checklist. Voel wat er te voelen is, maar laat het voor wat het is.

Als je een vraag niet wilt of kunt invullen, schrijf dat dan even op, zodat ik zeker weet dat je niets per ongeluk bent vergeten.

Praktische gegevens

Fijn als ik wat handige info van je krijg. Zodat ik weet wie dit invult 😉

Structuur

Je gaat kijken naar alles waar wel of juist nog niet de gewenste structuur in zit.

Sales & Marketing

We duiken hier in jouw manier van verkopen, wat je verkoopt en alles wat er bij marketing hoort.

Systemen

In je bedrijf maak je bewust (of soms onbewust) gebruik van allerlei systemen. We gaan nu inventariseren hoe het daarmee gesteld is. Je zal merken dat er soms een beetje overlap is met structuur, daar ontkomen we niet aan 🙂

Support

Met support bedoel ik echt alles wat jou en jouw bedrijf ondersteunt. Dus van de hondenoppas tot de boodschappenservice van de AH, tot een VA, een fijne webbouwer, enzovoorts.

Selfcare

Algemeen bedrijfsmatig

Wil je deze ingevulde lijst in je inbox ontvangen? Vink dan hier het vakje aan.