Leestijd: 2 minuten

Systemen zijn zo persoonlijk!

Zonder systemen is het heel onhandig werken. Grote kans dat jij meer systemen in je bedrijf gebruikt dan dat je nu bewust door hebt. Onder systemen valt voor mij bijvoorbeeld het juiste besturingsprogramma van je laptop (Windows 11 ofzo), maar ook een lekker werkende en up to date zijnde Office. Je inbox draait op een bepaald systeem. Grote kans dat je ook een nieuwsbriefachtig iets uitstuurt, wat via een systeem gaat. 

Voor mij vallen ook zaken als het inplannen van je social media berichten onder een systeem. Los van het feit dat je daar online tools voor hebt (systemen) helpt het jouw volle ondernemershoofd als je daar een systeem in hebt. Dus bijvoorbeeld zoals ik 3x per week wat post.  

Het is heel lastig om wat te zeggen over de systemen die handig zijn in jouw bedrijf, omdat ze zo persoonlijk zijn. Zo kon ik niet omgaan met de social media inplantool Buffer, maar wel met Publer. Een aantal VA’s uit mijn team zijn juist weer dol op Buffer. 

Ook als het gaat om systemen waarmee je je nieuwsbrief verstuurt zijn er zoveel smaken en dus zoveel meningen. Zeker als je het ziet het licht van de combinatie met een shoppingcart en/of factureersysteem, kom je in een oerwoud van keuzes terecht.  

Het is in elk geval handig om systemen uit te proberen voordat je ze meteen aanschaft. De meeste online tools kennen een gratis proefperiode. Op die manier merk je of het bij jou past. Laat ook je VA het systeem uitproberen: grote kans dat zij er in de praktijk meer mee gaat werken dan jij. 

Ga nooit zomaar af op wat een collega-ondernemer je aanraadt, als in: zo hupsakee overstappen bijvoorbeeld van het ene autorespondersysteem naar het ander. Ik heb daar heel veel dure fouten mee zien maken. 

Wil je weten hoe de juiste systemen in jouw bedrijf helpen bij ontspannen ondernemen? Lees dan mijn gratis e-book “Waarom je als ondernemer niet zonder een stevig ondernemersfundament kunt”. Daarin leg ik je ook uit hoe dat zit met de pijler systemen in jouw bedrijf en welke andere pijlers er zijn. 

Via deze link kun je het e-book meteen downloaden en lezen: https://mirasaia.nl/e-book-ondernemersfundament/ 

Zal ik met je meedenken?

Wil je je werk goed kunnen uitvoeren, je lekker voelen in jouw bedrijf, dan is er overzicht nodig. Dat krijg je als jouw Ondernemersfundament op orde is. Dan kun jij je echte werk doen. Datgene doen waar jij goed in bent. Dan komt er vervolgens die rust en focus waar je zo naar verlangt.

Om dit voor elkaar te krijgen is vaak lastiger dan je denkt. Ik help je er graag bij! In de vorm van Mira’s Magazine: 1 tot 2 keer per maand de nieuwste podcast, een superpraktische tip én een blog of vlog waar je écht wat aan hebt.

Laat hieronder je naam en mailadres achter, dan krijg je vanzelf de eerstvolgende mail in je inbox. Afmelden kan heel eenvoudig, via de link onderaan de e-mail.

"*" geeft vereiste velden aan

Natuurlijk ga ik zorgvuldig om met je gegevens. Meer info? Bekijk mijn privacybeleid hier.