Leestijd: 2 minuten

Inzichten

Inzichten komen niet op bestelling. Je kunt er niet op gaan zitten wachten tot je doorziet wat er werkelijk aan de hand is. Met jezelf, met je bedrijf, met wat dan ook. Des te interessanter was het dat ik, nu bijna 3 weken geleden, zo’n groot inzicht kreeg, dat ik het ervaarde in mijn hoofd, in mijn lijf én ik nog weet wat ik deed toen ‘het’ binnen kwam. 

Sinds 2019 ben ik bezig de shift te maken van voormalig virtueel assistent en online business manager naar ondernemerscoach. Over die term zal ik nog eens een blog schrijven, want hij is nogal vervuild, maar dat komt later. 

De shift van suppoter naar coach – die voor mij – als voormalig HSP-coach – heel logisch voelde en nog steeds voelt. En natuurlijk niet makkelijk is voor de buitenwereld om te volgen en te begrijpen. Los van het werk wat erbij komt kijken om jezelf anders in de markt te zetten, hoorde daar klaarblijkelijk ook Het Inzicht bij. 

In mijn oude rol als VA en OBM was ik altijd iemands ‘nummer 2’. Niet om mezelf lager neer te zetten, nee. Wel was een van mijn taken om mijn klant (de ‘nummer 1’) continue te laten shinen en te ondersteunen. Dat hij of zij de ware magic kon doen en ik achter de coulissen ervoor zorgde dat alles liep. 

En achter de coulissen moet je letterlijk nemen: ik haatte het als een van mijn klanten me tijdens een event op het podium riep en me vroeg even wat huishoudelijke mededelingen te doen. Dat voelde zo niet als mijn plek! 

Donderdag 3 november tikte ik een mail naar een van mijn Engelstalige Mastermind buddies Trevor. We hebben op donderdag altijd accountability day. Dan checken we bij elkaar in hoe het staat met de doelen van deze week. 

Trevor had tijdens onze Mastermind terloops iets gezegd over zijn ‘number 2’ (niet de toiletgang, maar zijn rechterhand). Terwijl ik hem mailde hoe mijn week ging en ik nog even refereerde aan zijn number 2 kwam Het Inzicht… Al tikkende zei, voelde, dacht, ervaarde ik dat ik geen nummer 2 meer ben… Maar nummer 1! BAM. Halloooooo Inzicht! 

Ik kon alleen nog maar op de verzendknop drukken en daarna heb ik 3 uur lang bijna niets gedaan. Behalve de honden uitlaten en de was ophangen. Het inzicht kwam hard aan, in de goede zin van het woord.  

Sinds dat moment voel ik aan alles dat ik nu (eindelijk) op de 1e plek sta. Het is een heel fijne gewaarwording, al is het nog wat onwennig af en toe. Ik gun mezelf de tijd om er helemaal in te zakken.  

Het interessante is dat ik het idee heb dat deze verschuiving nú ook al een verschuiving betekent in mijn bedrijf en bij (potentiële) klanten. Hier gaat nog zoveel meer moois uit voortkomen! 

Wat was jouw laatste grote of kleine inzicht? Deel ‘m hier, wie weet geeft het anderen ook weer een mooi inzicht. 

De volgende stap kan zijn: lees mijn boek “De ontspannen ondernemer – rust in je hoofd en je bedrijf”

Je leest o.a. in dit boek:
✓ Hoe je meer tijd en ruimte krijgt, zodat je je beste ideeën eindelijk kunt uitvoeren.
✓ Wat een Ondernemersfundament nou eigenlijk is, welke pijlers je nodig hebt en hoe je dat zelf al kunt gaan neerzetten
✓ Hoe je de juiste mensen vindt om je te ondersteunen, zodat jij je kan focussen op wat er echt toe doet.
✓ Hoe je aan marketing kan gaan doen die wél bij jou past.