Leestijd: 2 minuten

Klantverhaal over Structuur – 2e bedrijf

Ineke Hovius van Elitel.nl startte haar tweede bedrijf in de zomer van 2021 en klopte bij mij aan: “Ik werk nu teveel IN mijn bedrijf in plaats van AAN mijn bedrijf. De waan van de dag neemt me volledig in beslag en ik wil dat beter organiseren.”

We begonnen samen met de Online Checklist van haar Ondernemersfundament, zodat we eerst alle 5 S’en van het toekomstige fundament in beeld kregen: support, systemen, sales&marketing, structuur en selfcare.

De S van Selfcare bleef tijdens het Bouwen aan je Ondernemersfundament programma een punt van aandacht. Selfcare is voor iedereen belangrijk, maar Ineke haar gezondheid werkte niet altijd mee. Daarom spreidden we het programma uit over meer maanden, zodat er tijd over bleef voor haar gezondheid én haar lopende bedrijf.

Ineke had duidelijke doelen voor ogen: “Ik wil op 1 januari 2022 de nieuwe site live. Dan moeten ook de klanten van mijn bedrijf op de hoogte zijn en de techniek aan de achterkant helemaal klaar zijn voor dit nieuwe bedrijf.”

Ik vond het zelf wat ambitieus, heb dat ook met haar gedeeld, maar omdat ze zelf helemaal geloofde dat het ging lukken, bewoog ik natuurlijk mee. We startten met een handig online systeem waarmee Ineke zicht kreeg op elk doel en welke stappen er nodig waren om daar te komen: Asana.

“Doordat Mira en ik samen Asana inrichtten, zag ik dat bijvoorbeeld het op de hoogte stellen van mijn huidige klanten meer werk was dan ik dacht. Ik wilde ze namelijk graag een mooi ontworpen persoonlijke brief sturen. Doordat ik alle stappen helder inzichtelijk kreeg, kon ik hier op tijd mee beginnen.”

We gingen ook aan het werk om marketinguitingen te bedenken (van de S van Sales&Marketing). Dit deden we via Zoomsessies om zo samen aan de teksten te schaven voor op LinkedIn. Omdat we een Dropboxmap delen, kon Ineke hier na elke sessie meteen mee verder.

“Ondanks mijn soms wat haperende gezondheid is het me gelukt om op 1 januari live te gaan met de website! Door op vaste momenten met Mira te sparren over bijvoorbeeld de inhoud van mijn klantenbrief en het neerzetten van social media berichten, was mijn hoofd altijd op tijd ‘leeg’ om weer wat anders te doen: Ik heb immers nog een bedrijf wat loopt én een kleinzoon waar ik graag een dag per week al mijn aandacht aan geef.”

Wil jij ook een tweede bedrijf starten? Of meer tijd aan je familie besteden en lukt het je niet in je eentje? Ik help je er graag bij in de vorm van het Bouw een stevig Ondernemersfundament programma. Het is maatwerk, want geen enkele ondernemer is hetzelfde. Net zomin dat elk ondernemersfundament hetzelfde is, al zijn de 5 S’en wel altijd nodig.

Zal ik met je meedenken?

Wil je je werk goed kunnen uitvoeren, je lekker voelen in jouw bedrijf, dan is er overzicht nodig. Dat krijg je als jouw Ondernemersfundament op orde is. Dan kun jij je echte werk doen. Datgene doen waar jij goed in bent. Dan komt er vervolgens die rust en focus waar je zo naar verlangt.

Om dit voor elkaar te krijgen is vaak lastiger dan je denkt. Ik help je er graag bij! In de vorm van Mira’s Magazine: 1 tot 2 keer per maand de nieuwste podcast, een superpraktische tip én een blog of vlog waar je écht wat aan hebt.

Laat hieronder je naam en mailadres achter, dan krijg je vanzelf de eerstvolgende mail in je inbox. Afmelden kan heel eenvoudig, via de link onderaan de e-mail.

"*" geeft vereiste velden aan

Natuurlijk ga ik zorgvuldig om met je gegevens. Meer info? Bekijk mijn privacybeleid hier.