Leestijd: 2 minuten

Wat kanker te maken heeft met ondernemen

Dit blog over kanker plaatste ik eerder op het blog van shiftacademy.nl maar ik vind de kern van mijn blog nog steeds belangrijk én relevant. Omdat ik vaak bij ondernemers zie dat ze vergeten dat je een gezonde kern hebt, dat ergens binnen in jou altijd alles goed is. Ik weet ook dat je dat niet altijd makkelijk kunt zien. In tijden van teruglopende klandizie, mensen die je blog afzeiken op LinkedIn, een ondeugdelijke VA of erger kun je het makkelijk vergeten.

Misschien helpt dit blog je dan weer terug naar jezelf 😉

***********

Kanker. Ik had het in november 2013 en ik was er relatief snel en makkelijk vanaf. Vind ik zelf. Mijn omgeving vond daar wat anders van en bleek ook een Heel Zwaar Gewicht aan dit woord te hangen.

Ik wist tot op dat moment oprecht niet dat kanker bij andere mensen een stortvloed aan gevoelens, een hele waslijst aan gedachten en bergen vol herinneringen oproept. Had ik dat van tevoren geweten, had ik er misschien minder vrij over gesproken.

Schildklierkanker. Dat bleek ik te hebben. Het was een vorm die zonder bestraling en chemo behandeld kon worden. Dat alleen al klonk mij als muziek in de oren! En zo vertelde ik het ook aan de mensen om mij heen. Dat die bobbel in mijn hals schildklierkanker was. Dat ze die bobbel met mijn schildklier en al gingen verwijderen en dat ik daarna nog in een soort bunker moest met wat radioactief gedoe.

Daarna zou ik schildklierhormonen krijgen en die pillen zou ik de rest van mijn leven moeten blijven slikken. (Want zonder schildklier ga je dood – had ik ook al bijzonder weinig gedachten over ;-)).

Maar… het woord kanker zorgde dus voor al die emoties bij andere mensen waardoor ze bijna niet meer konden horen hoe ontzettend gunstig mijn kanker was. Schijnbaar kon ik het woord kanker en gunstig niet eens in 1 adem noemen…

Ik ging twijfelen… Was ik nu Ernstig Ziek? Ging ik Snel Dood? Zo voelde dat helemaal niet voor mij; ik had werkelijk weinig gedachten bij het woord kanker en schrok hoeveel lading een feitelijk eenvoudig woord kan hebben. Allemaal menselijke reacties uiteraard hè?!

Helaas gaan er nog steeds te veel mensen dood aan kanker, maar het is en blijft een woord in het hier en nu. En in het hier en nu had ik een vorm die makkelijk te genezen was én met heel weinig kans op uitstraling en herhaling.

Het lijkt me zo heerlijk als op een dag kanker een ‘vrijer woord’ wordt. Omdat er gewoon veel meer mensen genezen van kanker en minder narige bijwerkingen hebben.

En tot die tijd hoop ik dat het een woord wordt zonder al teveel lading en dat je – als je het woord hoort – puur kunt terug gaan naar het hier en nu. Dat je in het hier en nu kunt blijven. Dat je kijkt naar hoe het werkelijk is.

En dat ieder mens – wat hij of zij ook mankeert – van binnen altijd een gezonde kern heeft.

Wil je weten hoe ik jou kan helpen?
Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

De beste manier om erachter te komen of en hoe ik je kan helpen is door samen in gesprek te gaan.
Dat doe ik bij voorkeur via Zoom omdat we elkaar dan ook even aan kunnen kijken. Omdat ik vaak voor of met een klant aan het werk ben, is het fijn als we een afspraak inplannen.

Je kunt je gegevens via het formulier hier achterlaten. Of je appt me op (+31 (0)6 48 44 33 01) of mailt naar mira@mirasaia.nl. Ik reageer meestal binnen 2 werkdagen. Graag tot snel!

Jouw contactgegevens gebruik ik alleen om contact met je op te nemen. Meer info? Bekijk mijn privacybeleid hier.