Wat ik doe vind ik zo logisch en zo normaal dat ik het altijd lastig vind (al bijna 14 ondernemende jaren lang hahaha) om uit te leggen wat ik doe. Waarom ik doe wat ik doe vind ik iets makkelijker. Alhoewel ik het ook niet simpel vind om dat snel uit te leggen.

Mijn waarom heeft – vermoed ik – te maken met mijn vermogen om altijd en overal meteen te zien wat er beter kan. Ik kan dit vermogen intussen uitzetten, thank god, want het werd enorm vermoeiend voor partner en gezelschap. (Imagine, restaurant, hapje eten en ik zit dit te doen. Behalve bij keigoeie sterrenrestaurants ;-))

Omdat ik snel zie wat er beter, handiger, simpeler kan, kan ik ondernemers hier enorm bij helpen. Dat is superfijn voor hen (kijk maar eens bij de blije testimonials van mijn klanten) maar nog fijner voor mij omdat dit me geen moeite kost en me heel veel plezier én energie geeft.

Is dit de echte why waarover Simon Sinek het heeft? Kweetniet, ik wil vooral ondernemers helpen met het leven voor hen beter en makkelijker te maken.

Ik begon ooit in de verstandelijk gehandicaptenzorg na mijn HBO-SPH maar na een paar jaar was ik al opgebrand. Ik vermoed nu een combinatie van mijn voelsprieten die overuren maakten én mijn IQ wat zich verveelde, zo gezegd.

Na vele omzwervingen (van postkantoormedewerker tot zelfbenoemd secretaresse tot receptioniste in een tattooshop tot hooggevoeligheidscoach) ging ik als ondernemer doen wat ik goed kan. Namelijk mijn voelsprieten inzetten, mijn IQ overuren laten maken en mensen helpen met het beter te maken dan het was. En ze soms simpelweg te laten zien dat het goed is zoals het is, want ook dat kan helpen je onderneming te verbeteren 😉