Leestijd: 2 minuten

Vergelijk jezelf met… jezelf

Door berichten op sociale media lijkt het erop alsof ‘alle anderen’ een heerlijk, succesvol, ontspannen + … (vul maar in) leven hebben. Terwijl jij als ondernemer wéét dat dat niet zo is, want je zit immers ook op social media en jouw leven is lang niet altijd perfect. En toch ontkom je er niet aan dat je jezelf soms (of vaak) met een ander mens of een andere ondernemer vergelijkt.

Sterker nog: laatst vertelde iemand uit mijn VA-team dat ze zichzelf vergeleek met mij. Ze zei dat ze de indruk had dat ik hard, veel en lang werk. Waardoor ze het gevoel had gekregen dat zij ook harder en meer moest gaan werken.

Ik moest lachen omdat het deels ‘waar’ is: ik werk graag en veel. Ik ontspan me ook net zo graag en veel. Dat laatste ziet de buitenwereld niet altijd, maar ik kan juist zoveel werk verrichten, coaching gesprekken voeren, ondernemers aan VA’s matchen, bloggen, de OBM-opleiding en Wikimira.nl vullen, enzovoorts, omdat ik:

  • weinig tot geen sociale afspraken maak of heb na werktijd (want dan lees ik thrillers of kijk soortgelijke series op Netflix waar ik enorm door ontspan)
  • minstens 3 keer per dag met mijn honden wandel, waardoor ik een frisse neus haal én een leger hoofd krijg, waardoor ik weer lekker aan het werk kan
  • minimaal 8 uur per nacht slaap, omdat ik dan het beste functioneer (en ook in het weekend hetzelfde ritme aanhoud, omdat ik me daar gewoon frisser door voel)
  • altijd een pauze van minimaal 1,5 uur neem zodat er ook genoeg tijd is voor een heerlijke lunch (omdat ik een bourgondiër ben)

Dit vertelde ik haar waarop ze lachend opmerkte: “Nee, dat zie ik natuurlijk niet”.

Ook zijn er grote verschillen in onze levens: zij is moeder van 2 jonge kinderen, ook stiefmoeder van vaak thuiszijnde stiefkinderen en ze is vaak bij haar moeder (met reistijd van 1,5 uur).

Kortom: een totaal ander leven, waarin ze dus andere dingen doet én laat. En waardoor er automatisch GEEN ruimte is om – net als ik – 40 uur per week te kunnen werken.

De tip van de week is: voel je dat je jezelf gaat vergelijken met iemand die het ‘beter’ doet? Constateer dat en ga weer iets anders doen. Of ga in gesprek met degene, grote kans dat je ontdekt dat het daar aan de ‘achterkant’ heel anders aan toe gaat dan je dacht.

Zal ik met je meedenken?

Wil je je werk goed kunnen uitvoeren, je lekker voelen in jouw bedrijf, dan is er overzicht nodig. Dat krijg je als jouw Ondernemersfundament op orde is. Dan kun jij je echte werk doen. Datgene doen waar jij goed in bent. Dan komt er vervolgens die rust en focus waar je zo naar verlangt.

Om dit voor elkaar te krijgen is vaak lastiger dan je denkt. Ik help je er graag bij! In de vorm van Mira’s Magazine: 1 tot 2 keer per maand de nieuwste podcast, een superpraktische tip én een blog of vlog waar je écht wat aan hebt.

Laat hieronder je naam en mailadres achter, dan krijg je vanzelf de eerstvolgende mail in je inbox. Afmelden kan heel eenvoudig, via de link onderaan de e-mail.

"*" geeft vereiste velden aan

Natuurlijk ga ik zorgvuldig om met je gegevens. Meer info? Bekijk mijn privacybeleid hier.