Leestijd: 2 minuten

Doet je VA nog wat ze leuk vindt?

Werk je al langer samen met een Virtuele Assistent? Of misschien met meer? En komen er ‘barsten’ in de samenwerking? Lijkt ze minder aanwezig tijdens jullie overleggen? Is ze niet meer zo enthousiast en actief? Maakt ze meer fouten? Is ze vaak ziek of wat dan ook?

Ga het gesprek aan, hoe eng je dat misschien ook vindt. Het kan zomaar zijn dat ze het werk wat ze doet niet meer zo leuk vindt of minder inspirerend.

Wat ik heel belangrijk vind in mijn eigen leven is niets doen wat ik niet leuk vind. Of op z’n minst zo weinig mogelijk: je kunt het niet altijd ontlopen, maar ik doe gierend mijn best.

Dat geldt ook voor jou en dus ook voor jouw VA. Het mooiste is het als de mensen die met en voor jou werken, dat superleuk vinden om te doen. Dat het voor hen niet als werk voelt, dat het vanzelf gaat. Dat je VA of team blij is met wat ze elke werkdag doen.

Check dat minimaal een keer per jaar (of vaker, zeker als je je afvraagt of je VA het nog wel leuk vindt) zodat je ervoor kunt zorgen dat jouw team doet wat ze het liefste doen.

Mijn ervaring is dat VA’s het vaak lastig vinden om dit bespreekbaar te maken. Omdat ze je niet willen teleurstellen en ze – in de goede zin van het woord – een dienende rol hebben.

Maak je geen zorgen als je toch dit gesprek aangaat en de uitkomst is dat jullie samenwerking gaat stoppen. De kern van jullie relatie is een zakelijke. En juist omdat je haar niet in dienst hebt, maakt dat je makkelijker afscheid van elkaar kan nemen, zonder ontslag-gedoe etc. Daarbij zijn er veel VA’s tegenwoordig, zodat je op korte termijn met een ander aan de slag kunt. (En ik match je graag gratis aan een goede: www.mirasaia.nl/mira-matcht

P.S. Een VA kan net zo goed een man zijn, dus je mag daar waar ze/zij/haar staat, hij/hem lezen.

Wil je dat ik met jou contact opneem?

Laat dan hieronder je contactgegevens achter en ik neem binnen twee werkdagen contact met je op. Heb je alleen een (korte) vraag? Ook die kun je hier aan mij stellen, schrijf ‘m op bij Bericht.

Jouw contactgegevens gebruik ik alleen om contact met je op te nemen. Meer info? Bekijk mijn privacybeleid hier.