Leestijd: < 1

Jezelf ‘aan’ zetten

Er zitten ondernemers in mijn Bouw aan je Ondernemersfundament Programma die – net als ik – elke dag vanzelf ‘aan’ staan. Daarmee bedoel ik dat ze aan het werk gaan. Weten wat ze te doen staat. De laptop gaat open, de takenlijst erbij en ze gaan met die banaan.

Er zitten ook ondernemers in hetzelfde programma die dat niet hebben. Ze hebben net zoveel zin in de werkdag, er is inspiratie voor het schrijven van dat blog (ik noem maar wat) maar ze gaan niet ‘aan’. Wat ze zelf als heel vervelend ervaren want dan wordt er vaak gegrepen naar suffe huishoudklusjes. Om jezelf toch maar nuttig te maken 😉

Een van mijn klanten die last heeft van dat ‘niet aangaan’ tipte tijdens een van de online groepsmeetings de anderen. Ze vertelde dat ze had ontdekt dat ze ‘aan’ gaat als ze haar werkdag start met een telefoongesprek. Dus dat ze het nodig heeft om in contact te zijn met een ander.

Ze plant daarom zoveel mogelijk zakelijke calls in om 9u. En als dat soms niet uitkomt, plant ze een gesprek in met haar business buddy. Of – in geval van nood – belt ze met een vriendin.

Haar dag start zo helemaal lekker, waardoor ze de rest van de tijd heerlijk aan het werk gaat en blijft. Misschien werkt dit ook voor jou.

Of helpt het jou om – net als ik – de dag te starten met een goed ontbijt en een wandeling met de honden. Waarna ik achter de laptop kruip: Radio538 aan en verder geen contact. Dat werkt voor mij het lekkerste.

Heel benieuwd waar jij mee komt of waar je achter komt. Laat je het me weten in de reacties hieronder? 🙂

De volgende stap kan zijn: lees of beluister mijn e-book ‘Dat volle ondernemershoofd’. Dan kom je erachter waarom je hoofd zo vol zit en hoe het komt dat er altijd zoveel te doen is rondom jouw corebusiness.

In mijn e-book “Dat volle ondernemershoofd – hoe het komt dat er altijd zoveel te doen” is lees je precies wat ik bedoel met een vol ondernemershoofd. Je kunt ‘m gewoon meteen downloaden en lezen via de knop hieronder.