Leestijd: < 1

Tijdsoptimist

Waar we last van hebben in het dagelijkse leven, zijn niet de dingen die ‘mis’ of ‘niet goed’ zijn. We ervaren onze gedachten erover als niet prettig. En we doen er vaak vervolgens alles aan om dat te fiksen, om die nare gevoelens weg te stoppen. Als je onthoudt dat je van binnen ok bent, blijven de gevoelens er nog wel, maar kun je ze wat beter zien voor wat ze zijn: gedachten.

Dit geldt ook voor het fenomeen wat ik Tijdsoptimisme noem. Dat gevoel – of beter gezegd – die gedachten – over een bepaalde klus doen in een bepaalde tijd kunnen een mensen behoorlijk in de weg zitten. Omdat je er vaak achter komt dat je veel meer tijd nodig had dan je vooraf had ingepland.

Om vervolgens knarsetandend die klus klaren. Kwaad op jezelf omdat je je weer eens hebt laten verleiden door dat tijdsoptimisme.

Weet dat je niet de enige bent: ik zie dat veel mensen ‘het zijn’. Dat is ook logisch: de meeste mensen zien het leven als een halfvol glas. Wat maakt dat je lekker blij van start gaat.

Wat doe je als je weer eens te tijdsoptimistisch was? In het geval van tandenknarsend en gefrustreerd zijn over jezelf: zie het voor wat het is. Je dacht een beetje te positief, nu krijg je het niet af, dat is alles.

Je mag natuurlijk al je frustraties, irritaties, whatever je voelt, nu gewoon voelen. Je hoeft er alleen niets mee. Hooguit je agenda openslaan en inplannen wanneer je de rest van de klus gaat klaren (met een iets ruimere planning )

De volgende stap kan zijn: lees mijn boek “De ontspannen ondernemer – rust in je hoofd en je bedrijf”

Je leest o.a. in dit boek:
✓ Hoe je meer tijd en ruimte krijgt, zodat je je beste ideeën eindelijk kunt uitvoeren.
✓ Wat een Ondernemersfundament nou eigenlijk is, welke pijlers je nodig hebt en hoe je dat zelf al kunt gaan neerzetten
✓ Hoe je de juiste mensen vindt om je te ondersteunen, zodat jij je kan focussen op wat er echt toe doet.
✓ Hoe je aan marketing kan gaan doen die wél bij jou past.