Leestijd: 2 minuten

Praktische coach

“Jij bent veel praktischer dan andere coaches”. Een zijdelingse opmerking een klant toen we spraken – om whatever reason – over een andere ondernemerscoach. Ik zie om me heen dat (natuurlijk) elke coach zijn of haar eigen aanpak heeft. Wat ik lastig vind om te constateren (mildly putted) is dat ondernemers vaak los gelaten worden als het gaat om het HOE. Terwijl dat hoe bijna altijd de bottleneck is.

Zo’n coach oppert dan bijvoorbeeld dat je aan lijstgroei moet doen. Zodat je meer mensen op je nieuwsbrieflijst. Goed idee, denk je dan.

En vervolgens zak je weg in het drijfzand van alle mogelijkheden die er zijn om je lijst te laten groeien. Grote kans dat je je zo overweldigd voelt door alles wat kan, dat je niets doet.

Ik schrijf de gedachtentrein hier uit die dan zo ongeveer gaat rijden:

  • Gaaf, ik kan een handig ebook maken, een toffe checklist, een interessante whitepaper!
  • Nee, ik ga voor een mooie video met ondertiteling en dan maak ik er ook meteen een mp3 van!
  • Ik ga gewoon alleen maar leuke social media berichtjes maken over mijn nieuwsbrief.
  • Nee, ik doe alles, ik ga NU beginnen!
  • Oh wacht, waarmee zal ik dan starten… Met de video… waar is mijn oplader en dat handige statief…
  • Waar ga ik het precies over hebben? Het mag ook weer niet te reclameachtig zijn…
  • Laat maar, ik ga een checklist maken.
  • Wie gaat die checklist eigenlijk een beetje leuk oppimpen? Moet ik het meteen in Canva maken?
  • Waar is mijn inlog ook alweer voor Canva…
  • Oh, tis lunchtijd, ik ga straks verder.

Na de lunch heb je een zodanig overweldigd hoofd dat je even niets doet. Of je voelt je totaal verlamd door alle opties. En mijn ervaring is dat er een tijdje geen lijstgroei plaats vindt.

Wat niet erg hoeft te zijn, als je er echt ‘vrede’ mee hebt. Maar je wilde juist je lijst laten groeien, niet in de laatste plaats doordat je coach dat heeft geopperd. En ik wil je met deze post laten inzien dat het HOE heel lastig kan zijn. Door alle opties die er liggen. Doordat je per ongeluk vergeet dat je over sommige aspecten eerst een tijdje moet nadenken.

Zo krijg je een voller ondernemershoofd ipv leeg. Terwijl dat wat mij betreft de insteek moet zijn van het werken met een ondernemers- of businesscoach. Dat je júist je focus en innerlijke rust terug krijgt

Worstel jij ook regelmatig met het hoe? Begin je vol goede moed aan bijvoorbeeld een nieuw ebook en strandt je volledig? Ik help je er graag bij. En dat kan op verschillende (praktische 😉) manieren, dus we gaan eerst samen in gesprek. Met mijn 17 jaar ervaring als Virtueel Assistent, Online Business Manager en coach weet ik bij eigenlijk al jouw nieuwe plannen HOE je het aan kunt pakken. Op een manier en tempo die bij jou past. Ik help je van plan naar uitvoering. Zodat jij de doelen haalt die je wilde behalen.

Weet je niet zeker wat het beste bij jou en je bedrijf past?

Of wil je gewoon sowieso eerst even overleggen met mij? Dat kan. Neem gerust contact met me op. Laat hieronder je gegevens achter, dan mail ik je binnen 2 werkdagen. En plannen we een vrijblijvend gesprek via Zoom in, tot snel!

Jouw contactgegevens gebruik ik alleen om contact met je op te nemen. Meer info? Bekijk mijn privacybeleid hier.