Leestijd: 2 minuten

“Hoe snel heb ik jou terug verdiend?”

“Hoe snel heb ik dan mijn investering in jou terugverdiend?” Een vraag van een ondernemer met wie ik in gesprek was via Zoom. Ik heb met iedereen min of meer hetzelfde vrijblijvende kennismakingsgesprek. Omdat ik iemand wil leren kennen en wil voelen of er een klik is. Ik wil zeker weten dat ik haar/zijn bedrijf begrijp. Ik wil ‘aangaan’ op de mens achter de business.

Dat geldt natuurlijk ook andersom: ik vind het echt keibelangrijk dat die klik helemaal wederzijds is. Want wat er ook nodig is voor de ondernemer met wie ik in gesprek ben (coaching of gratis matching aan de juiste VA of OBM) er móet een klik zijn. Anders kan ik niets voor de ondernemer betekenen.

Terug naar de vraag hoe snel hij de investering zou terugverdienen. Tja, dat is voor mij een rode vlag dat onze samenwerking ‘m waarschijnlijk niet gaat worden…

Want snel bestaat niet in mijn wereld (misschien ‘snel’ naar de wc, maar de meeste andere dingen in en rondom een bedrijf gaan niet snel).

En terugverdienen: dat ligt – hoe flauw ook – grotendeels aan de ondernemer zelf.

Ik geef wel inzicht.

En helderheid.

Ik deel mijn praktische tips waar ze passend zijn bij de vraag.

Ik geef mijn bijna 20 jaar ondernemerservaring.

Daarbij krijg je gratis 50 jaar levenservaring.

Maar helaas kan ik geen harde beloftes doen over ‘de snelheid van investering terugverdienen’.

Bovendien zie ik het zo: je investeert in jezelf en in je eigen bedrijf, niet perse in mij als je snapt wat ik bedoel. Ik ben als het ware jouw trampoline: hoe harder jij afzet hoe hoger je komt. Of zie me als een hangmat: als jij erin durft te liggen, help ik jou ontspannen ondernemen!

Op het moment dat de vraag kwam, raadde ik hem aan de klantervaringen op mijn site te kijken. Met een of meer mensen die daar op staan te bellen. Dan kon hij daarna beslissen of hij het wilde samenwerken.

Na een nachtje slapen heb ik afgezien van het doen van een passend aanbod. Want dat ‘snel’ en ‘terugverdienen’ bleven rondspoken. En ik kreeg sterk het gevoel: hij en ik: dat wordt ‘m niet. Uiteraard heb ik hem dat ook zo verteld, dat dit gevoel onze samenwerking in de weg zou staan. En dat begreep hij helemaal.

De volgende stap kan zijn: lees mijn boek “De ontspannen ondernemer – rust in je hoofd en je bedrijf”

Je leest o.a. in dit boek:
✓ Hoe je meer tijd en ruimte krijgt, zodat je je beste ideeën eindelijk kunt uitvoeren.
✓ Wat een Ondernemersfundament nou eigenlijk is, welke pijlers je nodig hebt en hoe je dat zelf al kunt gaan neerzetten
✓ Hoe je de juiste mensen vindt om je te ondersteunen, zodat jij je kan focussen op wat er echt toe doet.
✓ Hoe je aan marketing kan gaan doen die wél bij jou past.