Leestijd: 2 minuten

Een VA is geen marketingcoach

Ze zijn niet meer op 1 hand te tellen: de ondernemers die een gratis match-gesprek met mij hebben (op zoek naar de juiste virtuele assistent) en die eigenlijk op zoek zijn naar hulp bij hun marketing. En die hopen dat een VA dat kan bieden.

Een VA is geen marketingcoach. Echt niet. En zeker niet als jij als ondernemer niet helder hebt wat je verkoopt. Of nog onduidelijk bent in je wie helpt met wat. Of jezelf nog afvraagt hoe je jezelf ‘neerzet’ in de markt.

Als je verwacht dat een VA je daarmee op weg gaat helpen, kom je van een heel koude kermis thuis. Dat is superzonde van jouw tijd en energie en vaak een pijnlijk einde van een samenwerking met een VA.

De gemiddelde VA is een supporter in hart en nieren en zal er dus wel álles aan doen om je te helpen bij je marketing. Maar als jij zelf per ongeluk aan de verkeerde manier van marketing doet, zal de funnel van je VA nergens toe leiden.

Als jij zelf zoekende bent naar wat voor soort klanten je wel of juist niet wilt helpen, zal je VA met jou dolende zijn en zomaar wat posts maken. Die jij waarschijnlijk niet ok vindt, waardoor er veel tijd op gaat aan het maken van de juiste tekst. Waarna jij kan denken dat de VA volkomen ongeschikt is voor haar werk.

In het ergste geval bereikt een bericht wat toch gepost is per ongeluk het tegenovergestelde effect en zijn de rapen helemaal gaar.

Het gaat me echt aan het hart, om de VA te zien worstelen én om de ondernemer te zien met de teleurstelling. Daarom dit bericht.

Zodat jij je als VA niet laat verleiden om mee te bewegen in marketing als doel, visie en richting ontbreken.

Zodat jij als ondernemer niet meer verwacht dat een VA jouw marketing gewoon kan overnemen. Als je zoekende bent naar iemand die kan meedenken over bij jou passende marketing én support, dan help ik je heel graag.

Weet je niet zeker wat het beste bij jou en je bedrijf past?

Of wil je gewoon sowieso eerst even overleggen met mij? Dat kan. Neem gerust contact met me op. Laat hieronder je gegevens achter, dan mail ik je binnen 2 werkdagen. En plannen we een vrijblijvend gesprek via Zoom in, tot snel!

Jouw contactgegevens gebruik ik alleen om contact met je op te nemen. Meer info? Bekijk mijn privacybeleid hier.