Leestijd: 2 minuten

Als je een echte rechterhand zoekt

Als ondernemer mijmer je misschien weleens over iemand inhuren die alles kan doen náást je vak. Je hebt gehoord over een Virtuele Assistent (VA) maar ook hoor je steeds vaker de term Online Business Manager (OBM) voorbijkomen. Grote kans dat je niet weet wat het verschil is… Daarom leg ik je hier graag de verschillen uit, zeker als je op zoek bent naar een sparringpartner of ‘echte rechterhand’.

Hoewel zowel VA’s als OBM’s met meerdere klanten werken, denkt de gemiddelde VA alleen aan de specifieke projecten of toegewezen taken. Een OBM graaft vaak dieper bij elke klant. Want hoe beter ze jou en je bedrijf begrijpt, hoe beter de ondersteuning is, het meedenken met de strategie en het aansturen van het team.

Een VA kan misschien uit bestaande blogs leuke quotes halen, de juiste afbeelding erbij vinden, maar voor strategisch zakelijk inzicht wil je een OBM naast je.

Virtuele assistenten zijn getraind in specifieke software of taken, maar hebben geen managementkennis. Jij als ondernemer blijft de eindverantwoordelijke waar het gaat om strategie en marketing maar een OBM kan je daar geweldig bij helpen. Houd er wel rekening mee dat een OBM geen marketing-, ondernemers- of businesscoach is. Maar ze kan je meer bieden voor het geheel van je bedrijf dan een VA alleen.

De OBM doet aanbevelingen over de bedrijfsstrategie terwijl ze zorgt dat het team al deze dingen omzet in actie. Een OBM is écht jouw tweede hoofd (zoals ik de mijne noem haha) én daardoor kan jouw hoofd zich bezig blijven houden met waar jij goed in bent.

Een paar vragen om bij jezelf te voelen/checken wat je nodig hebt:

> Ben je bereid om gedetailleerde instructies te geven en manager te zijn?
> Heb je extra handen nodig om ‘gewoon’ dingen te laten draaien in je bedrijf?

Dan is een VA helemaal prima.

> Of heb je hulp nodig bij de strategie van je bedrijf?

> Ben je meer gefocust om uit de ‘zooi’ te blijven?

> Wil je altijd een vaste sparringpartner die beschikbaar is (in plaats van wachten tot bijvoorbeeld je businessbuddy tijd heeft)?

Dan kan een OBM zomaar de ‘oplossing’ zijn.

Wil je dat ik met jou contact opneem?

Laat dan hieronder je contactgegevens achter en ik neem binnen twee werkdagen contact met je op. Heb je alleen een (korte) vraag? Ook die kun je hier aan mij stellen, schrijf ‘m op bij Bericht.

Jouw contactgegevens gebruik ik alleen om contact met je op te nemen. Meer info? Bekijk mijn privacybeleid hier.