Regelmatig zie ik ondernemers een oproep voor een Virtuele Assistent doen en vervolgens raken ze overspoeld met reacties.

Dan heb je eigenlijk een VA nodig die je gaat helpen bij de schifting in het aanbod én het beantwoorden ;-).

Wat je kan helpen is om je eerst rustig een beeld te vormen bij wat voor iemand je zoekt. En welke taken je nu of in de nabije toekomst zou willen uitbesteden. Dat geeft houvast en helderheid. 

Ook als je jezelf overspoeld voelt door acties, kan het helpen te zien wat je allemaal kunt uitbesteden of zóu kunnen uitbesteden. Ik heb daar de ‘wat kun je allemaal uitbesteden’-lijst voor gemaakt. Je vindt deze lijst hier.

Ik doe overigens niets met jouw uitkomst, alleen als je wilt dat ik met je meedenk. In dat geval is het handig dat je me even een mailtje stuurt. Ik match bijvoorbeeeld graag aan de door mij persoonlijk geselecteerde VA’s uit mijn team. Maar dat hoeft natuurlijk niet, waar jij zin in hebt :-).

P.S. Foto uit eigen collectie, door mij gemaakt. Teckel Amigo op de Maasvlakte.