Leestijd: 2 minuten

Mijmer je mee?

Het woord mijmeren gebruik ik vaak, ook als ik met mijn klanten werk. Het staat voor mij voor ‘op een heel lichte manier ergens over nadenken’. Terwijl ik dit schrijf, voelt het al bijna als teveel. Want het heeft weinig met ‘echt denken’ te maken. Het is meer dat sudderen op zo’n warmhoudplaatje op het gasfornuis. Het borrelt een beetje, het is nog wat vaag en het antwoord op de vraag is er nog niet. De oplossing voor het probleem ligt er niet.

Ik mijmer over van alles. Meestal over zaken waar ik nog niet genoeg ‘zie’. Waar ik nog niet weet hoe het op te lossen. Tijdens het mijmeren vertrouw ik er op dat mijn intuïtie (innerlijk weten, de kosmos, whatever) op tijd komt met dat wat nodig is.

Lang durfde ik daar helemaal niet op te vertrouwen. Ik vond dat ik het antwoord snel moest hebben. Of ging er op z’n minst heel hard over nadenken. Waardoor ik stress ervaarde en dat vind ik geen fijn gevoel. Intussen beheers ik de kunst van het mijmeren steeds beter waardoor er ook minder stressy feelings zijn.

Bijvoorbeeld toen mijn klant Annabel (niet haar echte naam) laatst haar visiestuk met me deelde. Toen ik het las, voelde ik dat er iets niet klopte. Dat noem ik vaak ‘het schuurt’. Wat er nou schuurde, zag ik niet. Ik wilde eerst het stuk gaan reviseren maar dat voelde hélémaal schurend. Dus dat deed ik niet.

Dat was het moment dat ik er over ging mijmeren. Rustig aan, op mijn backburner so to speak.

Ik ging wandelen met mijn honden en zou haar daarna bellen. En daar plopte ineens – tijdens de wandeling – door de mijmering heen het inzicht: ik miste haarzelf in het visiestuk. Ik zag mooie woorden, maar niets van haar.

Dus ik appte dat het een Zoom-date werd. Zodat ik haar kon laten zien wat ik zag, of eigenlijk niet zag. Ik stelde voor om het gesprek op te nemen, terwijl ik haar zou ‘uithoren’ en doorvragen over haar visie. Dat voelde kloppend en zo sprak Annabel haar eigen woorden en vroeg ik door waar het nodig was. Waardoor ze er na onze Zoom-sessie lekker snel praktisch mee aan de gang is gegaan. Er komt eerdaags een mooie visie, geheel uit haar mond op haar website.

Mijmeren leidt – als je het mij vraagt – tot mooie eigen dingen. Waarover mijmer jij zoal?

Zal ik met je meedenken?

Wil je je werk goed kunnen uitvoeren, je lekker voelen in jouw bedrijf, dan is er overzicht nodig. Dat krijg je als jouw Ondernemersfundament op orde is. Dan kun jij je echte werk doen. Datgene doen waar jij goed in bent. Dan komt er vervolgens die rust en focus waar je zo naar verlangt.

Om dit voor elkaar te krijgen is vaak lastiger dan je denkt. Ik help je er graag bij! In de vorm van Mira’s Magazine: 1 tot 2 keer per maand de nieuwste podcast, een superpraktische tip én een blog of vlog waar je écht wat aan hebt.

Laat hieronder je naam en mailadres achter, dan krijg je vanzelf de eerstvolgende mail in je inbox. Afmelden kan heel eenvoudig, via de link onderaan de e-mail.

"*" geeft vereiste velden aan

Natuurlijk ga ik zorgvuldig om met je gegevens. Meer info? Bekijk mijn privacybeleid hier.