Leestijd: < 1

Je gaat samenwerken met een Virtuele Assistent

Het is zover, je gaat een Virtuele Assistent aan je bedrijf verbinden, super en spannend tegelijk! Of je gaat simpelweg je (online) team uitbreiden en het is dus weer tijd om de ander aan jou en jouw bedrijf te laten wennen.

Hierbij een tip over overleggen:

Jouw nieuwe supporter moet jou én je bedrijf helemaal leren kennen. Dat kost tijd en energie. Jij bent vergroeid met je bedrijf en dus is voor jou alles zo klaar als een klontje. Dat is het echter helemaal niet voor de ander.

Zorg er dus voor dat je in de eerste maand van jullie samenwerking elke week minimaal een kwartier contact hebt om te vragen hoe het gaat en om elkaar snel goed te leren kennen. Bij voorkeur via Zoom zodat je makkelijk je scherm kunt delen om dingen nog inzichtelijker te maken.

Het handigste is om de ene week samen te sparren en de andere week echt een actie-overleg te hebben. Waarin je VA ook haar dingen aan jou kan voorleggen. En jij duidelijk uitspreekt wat je wilt dat er gebeurt en wanneer. Zo maak je een onderscheid hierin.

P.S. Ben jij een VA en lees je deze tip: je kunt ze op jezelf en je klant toepassen 😉

Meld je aan voor de gratis minitraining “Succesvol starten & werken met je VA – de 7 grootste valkuilen ondervangen”

Bomvol handige tips voor jou, of je nou net bent gestart met een Virtuele Assistent of juist al langer samenwerkt.

Het is een online training in de vorm van elke dag een mail met daarin een video, podcast en tekst. Kun je kiezen wat het beste bij jou past: lekker lezen met een bakkie koffie erbij. In de auto luisteren naar wat ik te zeggen hebben. Of achterover leunend de video tot je nemen. Je krijgt ze een week lang.

Daarna krijg je af en toe Mira’s Magazine in je inbox met daarin meestal een superpraktische tip, blog of vlog waar je écht wat aan hebt.


Ja, dit klinkt goed, ik meld me er graag voor aan