Leestijd: 2 minuten

Het hoe

Vandaag geen tip, wel een verhaal over een klant van mij. We noemen hem even Pieter. En Pieter had het idee opgevat om een webinar te geven. We werken samen in het Bouw een stevig ondernemersfundament programma en een webinar geven past uitstekend in een van de pijlers van zijn fundament, namelijk de S van Sales&Marketing

Hij vertelde het me tijdens een van onze wekelijkse calls en hij klonk aarzelend over dat webinar: “Dan moet ik natuurlijk alles weten over welke tool ik ga gebruiken. Eerst uitzoeken hoe het werkt en voordat ik dat dan door heb, heb ik eigenlijk al geen zin meer.”

Pieter liep aan tegen het HOE en wilde het plan daarom alweer laten rusten. Ik gaf aan dat hij niet al te veel over het hoe hoeft te piekeren. Omdat hij in mijn programma zit én omdat hij een VA heeft die een en ander voor hem kan uitzoeken.

Pieter ging dus naar zijn VA en zij heeft alles rondom het HOE van het webinar voor hem geregeld. Zodat hij zich alleen hoefde bezig te houden met de inhoud van het webinar zelf en het schrijven van wat wervende teksten.

Pieter: “Interessant hoe ik weer dacht dat ik het hoe zelf helemaal moest uitzoeken. En vervolgens ook nog eens moest gaan regelen. Mijn VA heeft alles uitgezocht en mij laten zien op welke knoppen ik moet drukken tijdens het webinar. Daardoor heb ik nu alle vertrouwen in de techniek. En dus alle rust om mijn webinar zelf te maken.”

Nu denk jij misschien: leuk zo’n Virtuele Assistent die het hoe regelt, maar die heb ik niet.

Ja, dan zit je zelf met ‘het hoe’. Twee dingen kan ik daarover zeggen:

  1. Realiseer je dat je tegen het hoe aanloopt. En plan tijd in om het HOE uit te zoeken en bijvoorbeeld een webinartool te leren kennen. Dit staat los van de tijd (en ‘denkruimte’) die je nodig hebt om de inhoud van je webinar maken. Het is ook een heel andere energie dan het schrijven van je wervende teksten. Plan daarvoor andere tijdvakken in.
  2. Je hoeft niet persee met een webinartool te werken. De meeste ondernemers werken met Zoom en daarmee kun je prima uit de voeten als je een webinar wilt geven. Denk er wel aan het te melden aan de mensen die meedoen, zodat ze even hun camera kunnen uitzetten als ze niet met hun hoofd in beeld willen.

Zal ik met je meedenken?

Wil je je werk goed kunnen uitvoeren, je lekker voelen in jouw bedrijf, dan is er overzicht nodig. Dat krijg je als jouw Ondernemersfundament op orde is. Dan kun jij je echte werk doen. Datgene doen waar jij goed in bent. Dan komt er vervolgens die rust en focus waar je zo naar verlangt.

Om dit voor elkaar te krijgen is vaak lastiger dan je denkt. Ik help je er graag bij! In de vorm van Mira’s Magazine: 1 tot 2 keer per maand de nieuwste podcast, een superpraktische tip én een blog of vlog waar je écht wat aan hebt.

Laat hieronder je naam en mailadres achter, dan krijg je vanzelf de eerstvolgende mail in je inbox. Afmelden kan heel eenvoudig, via de link onderaan de e-mail.

"*" geeft vereiste velden aan

Natuurlijk ga ik zorgvuldig om met je gegevens. Meer info? Bekijk mijn privacybeleid hier.