Leestijd: 2 minuten

Hoe post ik nou makkelijk alles overal?

Monique (niet haar echte naam) tijdens haar intakegesprek: “Ik ben te veel tijd kwijt aan allerlei basis zaken, die nodig zijn, maar die mij best veel moeite kosten. Dat kan vast handiger, alleen weet ik niet zo goed hoe.”

Ze startte na dit gesprek met mijn programma Bouw een stevig Ondernemersfundament. We zijn eerst samen haar hele fundament af gegaan. Dit doe ik door middel van de Online Checklist Ondernemersfundament. Zo brachten we per S in kaart wat er goed gaat, wat er minder gaat en waar er direct verbetering/actie nodig is. (Elk Ondernemersfundament bestaat uit 5 S’en: Structuur, Sales&Marketing, Systemen, Selfcare en Support).

In het programma van Monique hebben we ons gefocust op Systemen en Sales&Marketing. Een stukje Support zouden we later aanpakken. Structuur en Selfcare zat al helemaal goed!

“Mira adviseerde me om niet meteen een VA-matchgesprek aan te gaan. Omdat op 2 belangrijke pijlers het nog teveel wankelde. Als ik immers met mijn Sales&Marketing nog niet helder genoeg ben, snapt de Virtuele Assistent ook niet waar we naar toe gaan.”

Op gebied van Systemen liep Monique echt vast, met name in haar eigen hoofd, over hoe ze nou simpel makkelijk en meer zichtbaar kon zijn. Ze postte tot dusver alles los op elk platform: dus een update op LinkedIn, een bericht op haar Facebookpagina én nog eens op Instagram.

Want: “Ieder platform heeft weer een andere hoeveelheid tekens. En hashtags zijn ook niet overal handig”.

Het kostte haar veel tijd op deze manier en het ontnam haar ook een beetje de lust om zichtbaar te zijn.

“Ik kreeg de tip van Mira om met Publer te gaan werken. Toen ik het de eerste keer zag dacht ik: doe ik ff. Maar toen ik ermee bezig ging, brak het zweet me uit. Het leek zo simpel, maar dat viel tegen.”

Omdat een systeem jou en je bedrijf moet ondersteunen, niet het probleem groter moet maken, ben ik samen met Monique online met Publer (affiliate link) aan de slag gegaan. Ik heb deze sessie ook gefilmd, zodat ze meteen een naslagwerk heeft, want de video heb ik haar toegestuurd.

Je kunt nu denken: ik kijk zelf een tutorial. Dat klopt. Alleen zijn tutorials vaak heel algemeen en Monique en ik hebben het – door het samen te doen – echt op haar en haar social media uitingen toegespitst.

“Nu ik weet hoe het werkt, merk ik hoeveel tijd dit me scheelt. Publer denkt – net als Mira – mee. Als ik bijvoorbeeld teveel tekens heb voor een post op Instagram, geeft hij dat duidelijk aan. Dat geeft mij meteen de mogelijkheid om het bericht in te korten waar het kan. Zichtbaar zijn is nu weer helemaal leuk omdat het snel en makkelijk gaat.”

Ben jij ook teveel tijd kwijt met basiszaken? Terwijl je liever meer klanten zou willen coachen of trainen? Ik help je er graag bij in de vorm van mijn maatwerkprogramma Bouw een stevig Ondernemersfundament. Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend intakegesprek.

Zal ik met je meedenken?

Wil je je werk goed kunnen uitvoeren, je lekker voelen in jouw bedrijf, dan is er overzicht nodig. Dat krijg je als jouw Ondernemersfundament op orde is. Dan kun jij je echte werk doen. Datgene doen waar jij goed in bent. Dan komt er vervolgens die rust en focus waar je zo naar verlangt.

Om dit voor elkaar te krijgen is vaak lastiger dan je denkt. Ik help je er graag bij! In de vorm van Mira’s Magazine: 1 tot 2 keer per maand de nieuwste podcast, een superpraktische tip én een blog of vlog waar je écht wat aan hebt.

Laat hieronder je naam en mailadres achter, dan krijg je vanzelf de eerstvolgende mail in je inbox. Afmelden kan heel eenvoudig, via de link onderaan de e-mail.

"*" geeft vereiste velden aan

Natuurlijk ga ik zorgvuldig om met je gegevens. Meer info? Bekijk mijn privacybeleid hier.