Leestijd: 2 minuten

Hoe het komt dat je alles alleen doet

Ondernemers zijn eigenwijze mensen. Ik heb er geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan maar de ondernemers die ik ken, doen de dingen graag op hun manier. Dat is in elk geval voor mij een van de grootste redenen waarom ik voor mezelf startte in 2006. Ik kon mijn werk binnen de verschillende bedrijven waar ik zat niet zo inrichten zoals ik het wilde. Het secretariaat verliep volgens een bepaald stramien, de dingen werden gedaan zoals ze al jaren werden gedaan. En als ik zag dat iets sneller of effectiever kon, werd mij dat meestal niet in dank afgenomen.

Dat ik eigenwijs ben maakt dat ik nu op mijn eigen ‘wijze’ manier mijn bedrijf run en bijstuur waar nodig. En toch heb ik ook anderen nodig, net als de ondernemers om me heen.

Heb je je weleens afgevraagd waarom je alles alleen doet? Omdat je het beter doet dan een ander? Omdat je niet zeker weet of dat het bijtijds klaar is? Omdat je denkt dat het lang duurt om alles uit te leggen? Omdat jij nou eenmaal de enige bent die die ene klus als enige op aarde zo snel doet?

Je hoeft het je niet af te vragen, schaar je bij de Grote Eigenwijze Snelle Slimme Ondernemersclub. Maar weet dat het anders kan.

Waarom deed ik alles alleen? Ik vind dat ik sneller, slimmer en beter ben. Nu is het natuurlijk zo dat ik zelf al jaren een VA ben – en ondernemer dus tel uit je winst. Ik werkte veel en hard en alleen.

Maar het is natuurlijk onzin dat ik met alles slimmer, sneller en beter ben. Zo wilde ik graag een controlesysteem hebben voor mijn netwerk van VA’s. Voor een ander zou ik het zo bedacht hebben maar omdat ik zelf letterlijk in de onoverzichtelijke brei van namen en data verkeerde, kreeg ik er geen helder zicht op. Mijn VA had het letterlijk binnen een kwartier klaar voor overzichtelijk gebruik :-).

I rest my case.

Dus ben jij ook een Eigenwijze Snelle Slimme Ondernemer die toe is aan minder alleen werken en alles zelf doen? Ik ga graag met je in gesprek!

Wil je weten hoe ik jou kan helpen?
Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

De beste manier om erachter te komen of en hoe ik je kan helpen is door samen in gesprek te gaan.
Dat doe ik bij voorkeur via Zoom omdat we elkaar dan ook even aan kunnen kijken. Omdat ik vaak voor of met een klant aan het werk ben, is het fijn als we een afspraak inplannen.

Je kunt je gegevens via het formulier hier achterlaten. Of je appt me op (+31 (0)6 48 44 33 01) of mailt naar mira@mirasaia.nl. Ik reageer meestal binnen 2 werkdagen. Graag tot snel!

Jouw contactgegevens gebruik ik alleen om contact met je op te nemen. Meer info? Bekijk mijn privacybeleid hier.