Je bent overtuigd – je hebt een Virtueel Assistent (VA) nodig!

Maar… waar moet je allemaal op letten voordat je met iemand in zee gaat?

Het is belangrijk dat je navraag doet en referenties leest over de VA die je van plan bent te gaan inhuren. Je wilt er zeker van zijn dat jij en je VA goed samenwerken en dat je later geen problemen krijgt. De meeste VA’s hebben op hun website een pagina met daarop testimonials van klanten, lees deze goed door.

Je kunt ook overwegen om eerst 1 of 2 maanden met je VA op proef te gaan werken voordat je een contract aangaat.

Het aannemen van een VA is een grote zakelijke beslissing – denk er niet te licht over. Dit is de persoon aan wie je je bedrijf toevertrouwt. Het resultaat kan desastreus zijn als je de verkeerde kiest. Vraag daarom op zeer regelmatige basis of het goed gaat met de werkzaamheden, of je VA nog vragen heeft, of er onduidelijkheden zijn over deadlines enzovoorts.

Na een tijdje zal je meer en meer werkzaamheden vinden die je VA kan doen voor je en dan krijg je nog meer tijd. Als je taken uitbesteedt aan je VA kan je meer toevoegen aan je bedrijf en kan je nog meer uitbesteden.

Het uitbesteden van welke taak dan ook is het waard als je het niet leuk vindt om te doen of omdat je niet weet hoe je het moet doen. Hoe goed is het om niets te doen en toch te verdienen? Willen we dat niet allemaal?

Vind je het moeilijk om de juiste VA te vinden? Of werk je nu met een assistent waar je je vraagtekens bij zet? Neem gerust contact met me op (via +31 6 48443301 of mira@virtualbusinessmanager.nl)! Ik heb jarenlange ervaring met het werken met VA’s, heb ze ook in dienst gehad en momenteel een netwerk met toffe meiden.