Leestijd: 2 minuten

Te laat

Als je als ondernemer te lang wacht met het inschakelen van de juiste hulp, bijvoorbeeld in de vorm van een VA (virtuele assistent) dan kan die hulp zomaar tegen je gaan werken.

Als je het zó druk hebt, dat je denkt aan een VA, ben je al te laat. Ik spreek veel ondernemers tijdens een intakegesprek voor gratis VA-matching en dan moet ik vaak constateren dat ze te lang hebben gewacht.

Dat heeft tot gevolg dat het inwerken van een VA niet zo goed uitkomt, want je hebt al zoveel te doen, waardoor dat inwerken wat halfig gebeurt. En dat heeft eigenlijk altijd tot resultaat – ondanks de energie en tijd die jullie er beiden insteken – dat de samenwerking totaal niet uit de verf komt.

In de zomer van 2022 zat ik ‘in between VA’s’ en ik vond dat wel even prima. Het was rustig in mijn bedrijf, ik kan veel zelf (want ik was immers zelf jarenlang VA en OBM 😉) en toen werd het ineens te druk. Te veel werk. Teveel klussen op mijn bord die ik niet zelf hoef te doen.

Het water stond me letterlijk aan de lippen en – lang verhaal kort – ik moest halsoverkop mijn team op orde brengen. Dat lukte binnen een week met een goeie OBM en VA maar… het was wel pittig daarna!

Want ik moest ook tijd en energie vrijmaken om hen in te werken. Niet alleen moesten ze allebei mijn hele bedrijf leren kennen, óók moesten ze mij leren kennen. Dat is een pittig proces, voor alle partijen. Hoe goed we ook matchen en hoe blij ik ook met ze ben.

Ik heb mezelf een soort vrijaf gegeven om met mijn team bezig te zijn. En dat wierp daarna enorm zijn vruchten af!

Als jouw emmertje ook dreigt over te lopen en je gaat vlug-vlug met een VA aan de slag, wil ik je écht op het hart drukken de tijd, rust en energie daarvoor te nemen. Anders zit je met nog meer gedoe en werk dan voordat je met een VA ging werken.

Meld je nu aan voor de gratis minitraining “Succesvol starten & werken met je klant – de 7 grootste valkuilen ondervangen”

Bomvol handige tips voor jou, of je nou net start of al langer werkzaam bent als VA.

Het is een online training in de vorm van elke dag een mail met daarin een video, podcast en tekst. Kun je kiezen wat het beste bij jou past: lekker lezen met een bakkie koffie erbij. In de auto luisteren naar wat ik te zeggen hebben. Of achterover leunend de video tot je nemen. Je krijgt ze een week lang.

Daarna krijg je af en toe Mira’s Magazine in je inbox met daarin meestal een superpraktische tip, blog of vlog waar je écht wat aan hebt.