Leestijd: 2 minuten

Structuur

Structuur biedt overzicht, perspectief en rust. Het geeft je houvast, je weet wat er wanneer nodig is. Het doet me altijd denken aan hoe men vroeger dacht over het opvoeden van kinderen: biedt ze Reinheid, Rust en Regelmaat. Volgens mij is het nog steeds superhandig om in elk geval de laatste 2 R’s mee te nemen in je leven: Rust en Regelmaat. 

Omdat je hiermee in je hoofd een constante creëert, een flow, een bepaalde rust die elke ondernemer nodig heeft. Want jouw hoofd zit vol met plannen, vage ideetjes, dingen waarover je moet beslissen, zaken die je gewoon moet doen enzovoorts. Als dan jouw werkdag een toverbal is aan verschillende afspraken en locaties waar je moet zijn, geeft dat heel veel onrust. 

Als jouw werkweek per ongeluk te volgeramd zit met coachsessies en trainingen die je moet geven, is er een grote kans dat je altijd doodop bent op je vrije dag. 

Wanneer jouw inbox een onoverzichtelijk geheel vormt als je ‘m opent – want te veel mappen, teveel mails waarmee je nog wat moet – geeft dat ook weer onrust in je kop. En die zat al vol. 

Last but not least biedt structuur in de mappen op je laptop jou en je Virtuele Assistent of je team o v e r z i c h t. Dat maakt dat jij of je teamlid bijvoorbeeld meteen weet waar een nieuw document op te slaan. Of waar er überhaupt iets is. 

Over structuur valt enorm veel te vertellen en te adviseren. Ik beperk me hier tot wat hoofdzaken die jou hopelijk al een beetje op weg helpen. Blijf je ervan bewust dat het lastig kan zijn om zelf structuur in al deze zaken aan te brengen. Omdat jij midden in je eigen ding zit. Dat is helemaal niet erg, dat je het zelf niet ziet, dat je het zelf niet goed kan. Het is nogmaals juist zo logisch, omdat je er middenin zit. Ik wil je op het hart drukken niet te lang zelf hiermee te klooien: vraag hulp aan je VA, aan een andere gestructureerde ondernemer-collega of vraag het mij. 

Zal ik met je meedenken?

Wil je je werk goed kunnen uitvoeren, je lekker voelen in jouw bedrijf, dan is er overzicht nodig. Dat krijg je als jouw Ondernemersfundament op orde is. Dan kun jij je echte werk doen. Datgene doen waar jij goed in bent. Dan komt er vervolgens die rust en focus waar je zo naar verlangt.

Om dit voor elkaar te krijgen is vaak lastiger dan je denkt. Ik help je er graag bij! In de vorm van Mira’s Magazine: 1 tot 2 keer per maand de nieuwste podcast, een superpraktische tip én een blog of vlog waar je écht wat aan hebt.

Laat hieronder je naam en mailadres achter, dan krijg je vanzelf de eerstvolgende mail in je inbox. Afmelden kan heel eenvoudig, via de link onderaan de e-mail.

"*" geeft vereiste velden aan

Natuurlijk ga ik zorgvuldig om met je gegevens. Meer info? Bekijk mijn privacybeleid hier.