Door de meeste ondernemers worden plannen gemaakt voor het komende jaar, zo ook mijn klant Mirthe (niet haar echte naam). We hadden onze maandelijkse online praktische sparringsessie en ze gaf aan dat ze merkte dat ze erg op zag tegen haar eigen planning. Ze had veel acties bedacht op het gebied van het verkopen van trajecten aan diverse scholen. “Maar”, zei ze, “die zitten helemaal nu nog niet direct op mij te wachten. Ze moeten en willen eerst dit schooljaar afronden, ze hebben al genoeg door Corona op hun bord.”

Ze slaakte een diepe zucht en ik zei: “hoe zou het zijn als je de rest van dit schooljaar ziet als tijd om te zaaien?”

Haar gezicht klaarde op, haar stem klonk meteen opgewekt en we hebben de rest van de online zoom-sessie doorgebracht met samen plannen maken voor wat hoort bij het zaaien. Ze gaat op haar tempo aan de slag met het aanscherpen van haar site en LinkedIn-profiel en natuurlijk worden er ook weer verse blogs geschreven.

Zo simpel kan het ineens zijn: in plaats van je te focussen op wat niet kan, focussen op wat wel kan. Dat klinkt heel simpel maar mocht jij het nou niet zo simpel ervaren in je bedrijf, neem dan even contact met me op via mira [a] mirasaia.nl.