Leestijd: < 1

Een handleiding voor je VA

Je roept iets en je VA voert al uit. Terwijl je er zelf niet goed over hebt nagedacht. Je was gewoon lekker aan het spuien, je wilde een beetje sparren. Je gedachten op een rij en je ideeën de kosmos inwerpen. Zit zij daar al aan de actielijsten en voor je het weet is er al iets geregeld op je site, maar dat is niet de bedoeling!

Herkenbaar? Dan is de kans groot dat jouw VA jou niet goed kent. Als je gaat samenwerken met een assistent, is het belangrijk dat ze jou goed kent. Dat ze snapt hoe jij in elkaar zit. Dat ze begrijpt wat jij nodig hebt (zoals bijvoorbeeld spar-tijd). Dat moet je haar zelf vertellen, want anders weet ze het niet. VA’s zijn doeners en willen je graag helpen, dus het is logisch dat ze in de actiestand gaan.

Zeg bijvoorbeeld dat je de ene week een actie-overleg wilt en de andere week een spar-overleg. Zodat ze weet wat ze kan verwachten en dan zodat jij lekker kan spuien. Geef je (nieuwe) VA dus jouw handleiding, dan wordt het een stuk helderder voor beide partijen.

Meld je aan voor de gratis minitraining “Succesvol starten & werken met je VA – de 7 grootste valkuilen ondervangen”

Bomvol handige tips voor jou, of je nou net bent gestart met een Virtuele Assistent of juist al langer samenwerkt.

Het is een online training in de vorm van elke dag een mail met daarin een video, podcast en tekst. Kun je kiezen wat het beste bij jou past: lekker lezen met een bakkie koffie erbij. In de auto luisteren naar wat ik te zeggen hebben. Of achterover leunend de video tot je nemen. Je krijgt ze een week lang.

Daarna krijg je af en toe Mira’s Magazine in je inbox met daarin meestal een superpraktische tip, blog of vlog waar je écht wat aan hebt.


Ja, dit klinkt goed, ik meld me er graag voor aan