Je roept iets en je VA voert al uit. Terwijl je er zelf niet goed over hebt nagedacht. Je was gewoon lekker aan het spuien, je wilde een beetje sparren. Je gedachten op een rij en je ideeën de kosmos inwerpen. Zit zij daar al aan de actielijsten en voor je het weet is er al iets geregeld op je site, maar dat is niet de bedoeling!

Herkenbaar? Dan is de kans groot dat jouw VA jou niet goed kent. Als je gaat samenwerken met een assistent, is het belangrijk dat ze jou goed kent. Dat ze snapt hoe jij in elkaar zit. Dat ze begrijpt wat jij nodig hebt (zoals bijvoorbeeld spar-tijd). Dat moet je haar zelf vertellen, want anders weet ze het niet. VA’s zijn doeners en willen je graag helpen, dus het is logisch dat ze in de actiestand gaan.

Zeg bijvoorbeeld dat je de ene week een actie-overleg wilt en de andere week een spar-overleg. Zodat ze weet wat ze kan verwachten en dan zodat jij lekker kan spuien. Geef je (nieuwe) VA dus jouw handleiding, dan wordt het een stuk helderder voor beide partijen.

Wil je weten welke informatie een VA van je nodig heeft? Ik heb een handig lijstje dat je hier kunt invullen.