Mira als jouw Online
Business Manager

Als je het niet meer allemaal alleen wilt doen

Een OBM kan iets voor je zijn als je...

En dus zoek je iemand die jou daarbij kan helpen.

Hoe gaat een samenwerking precies in zijn werk?

We starten met het helemaal doorlopen van jouw ondernemersfundament. Dat doen we aan de hand van mijn speciaal ontwikkelde checklist van jouw fundament. Daaruit komt een blueprint/analyse van jouw bedrijf rollen. Waarmee glashelder wordt welke pijler al goed staat en aan welke pijlers we nog moeten werken.

We kijken uiteraard goed naar welke taken je nu op je neemt en welke uitbesteed kunnen worden. Hier hoort ook een stuk automatisering en versimpeling bij.

We gaan – als je dat fijn vindt – met jouw doelen aan de slag. Niet elke ondernemer heeft behoefte aan vastliggende doelen, sommigen werken liever op basis van wensen. We doen wat past bij jou.

Tot slot ga ik kijken naar een georganiseerde aanpak van al het werk. Als je een team hebt, kan het nodig zijn dat er werkprocessen komen. Of misschien heeft het team wat meer sturing en stimulans nodig. Ook dat kan ik voor je doen.

Het kan zijn dat je een of meer teamleden nodig hebt. Ook daar kan ik voor zorgen door middel van mijn gratis match-service.

Last but not least zal ik het team gaan leiden, zodat jij alleen nog maar tegen/met mij hoeft te praten. Zodat je niet meer wekelijks met elk teamlid een gesprek voert. Zo heeft het team één aanspreekpunt en jij ook, super ontspannen.

Mijn gestructureerde aanpak zorgt voor ontspanning

Ik neem het hele operationele stuk van je bedrijf op mij. Dat betekent dat je met een gerust hart vrij kunt nemen, even echt afstand kan nemen van je bedrijf, op vakantie kunt gaan. Omdat je zelf niet meer langer op elke vraag van je team hoeft in te gaan, zodat jij je kunt richten op jouw magic.

 Zodat je meer gaat doen waar jij goed in bent, dus het coachen, trainen of verkopen. Het ontwikkelen van nieuwe trainingen, het schrijven van een boek, het maken van een nieuwe methode, enzovoorts.

Ik ben er om ervaren ondernemers zoals jij te ondersteunen bij weer lekker ontspannen werken en ondernemen. Ik ben er om je te helpen bij het opschalen van je bedrijf. Ik ben er voor wat het ook is dat jij anders wilt. Dit bereiken we door efficiënter te werken, dagelijkse operationele taken te coördineren en structuur aan te brengen.

Want jouw bedrijf groeit, je hebt tevreden klanten en je hebt passie voor wat je doet. Je hebt al veel bereikt én tegelijkertijd voel je je regelmatig overweldigd.

Je to-do lijst lijkt eindeloos, je inbox explodeert, je team heeft voortdurend hulp nodig, je klanten willen aandacht en je hebt nog talloze ideeën die je wilt uitvoeren.

Je begrijpt dat structuur cruciaal is, maar door je snelle groei en de vele mensen die je mag helpen, heb je er nog geen tijd voor gehad. Waar begin je?

Je wilt niet langer de schakel zijn tussen je teamleden en overal tussen zitten. Je wilt je concentreren op wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Tegelijkertijd heb je zin om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen zonder jezelf over de kop te werken. Je wilt meer klanten kunnen helpen, nieuwe producten verzinnen en toffe diensten lanceren.

Een OBM is de ontbrekende schakel om alle puzzelstukjes van je bedrijf dagelijks soepel te laten verlopen. Ik denk met je mee als je vastloopt, los problemen op en ben het aanspreekpunt voor je teamleden.

Mijn doel is om jouw ondernemersfundament stevig neer te zetten en om vervolgens samen met jou hierop verder te bouwen. Ik ben jouw praktische sparringpartner, je cheerleader, soms je rem en je tweede hoofd! Ik neem coördinerende taken van je over die je niet langer zelf wilt doen of die buiten je expertise vallen.

Ik ben goed in het creëren van een visie en het efficiënt uitvoeren van plannen om je doelen te bereiken. Hierdoor krijg je meer vrije tijd. Of kun je juist weer meer klanten helpen. Waar jij zin in hebt.

Hoe ziet de samenwerking eruit in de praktijk?

In het kort wat ik zoal kan doen als jouw OBM:

“Het grote verschil tussen Mira en andere OBM’s is dat ze heel veel ervaring heeft en dus niet snel in de war te brengen is. Ze heeft goede voelsprieten en pikt op wat er bij mij en in het team speelt. Vervolgens gaat Mira het gesprek aan. Ze confronteert, maar op een ontwapenende en liefdevolle manier.

Dat is een waardevolle karaktertrek – zeker als je op afstand werkt. Zonder Mira zou dat veel lastiger zijn. Ze houdt de boel bij elkaar en ziet wanneer er dingen niet werken.”

AartJan03

Aartjan van Erkel
schrijvenvoorinternet.nl

“Als je Mira de ruimte geeft, neemt ze je werk uit handen waarvan je niet eens door had dat het je in de weg zit bij de ontwikkeling van je bedrijf.
 
Ze is een fantastische eventmanager en weet jou en je bedrijf zowel online als offline in jouw persoonlijke stijl te vertegenwoordigen terwijl ze toch zichzelf blijft.

Met haar enorme ervaring op het gebied van ondersteuning van marketing- en salesactiviteiten wordt jouw werk niet alleen makkelijker, maar ook rendabeler.”

Linda

Linda Spaanbroek
shiftacademy.nl

Heb je interesse in mijn ondersteuning als jouw OBM?

Lijkt het je wat? Heb je nog vragen? Ik ga graag vrijblijvend met je in gesprek. 

Het is fijn voor ons beider focus als je voorafgaand wat vragen beantwoordt. Als ik je antwoorden binnen heb, stuur ik je de link waarmee je jezelf kunt inplannen in mijn agenda. Daarna treffen we elkaar via Zoom en gaan we samen overleggen of ik als OBM inderdaad datgene is wat jij en je bedrijf nodig hebben.

Op die manier leren we elkaar ook beter kennen, wat erg handig is als je zo nauw gaat samenwerken.

Heb je voorafgaand nog vragen? Mail me via mira@mirasaia.nl of stuur me een appje via 06 48 44 3301.

“Door Mira kon ik mijn waarde meer laten zien als ondernemer, want ik richtte me door haar op de dingen waarmee ik echt een verschil maakte voor mijn klanten.

Steeds hielp Mira me om te focussen op wat ik echt zelf moet doen. Daarin was ze kritisch en eerlijk.

Ze zei het als ik dingen wilde ondernemen die niet handig zijn of als er dingen waren die ik juist wél moest doen.”

Aike hr-3260

Aike Borghuis
oudstedochter.com

“Het fijnste aan de samenwerking met Mira vond ik dat ze me echt ontzorgde. Ze dacht met me mee, kwam met opties en bracht zelf ideeën in. Ook was ze niet bang om te confronteren als het nodig was.

Als Mira iets deed wist ik dat het goed gebeurde en dus durfde ik dingen aan haar uit handen te geven.

Soms heb je even geen zin om de leider te zijn en dan is Mira er!”

Maartje-Blijleven-fotocredits_Marinke_Davelaar_Photography-3

Maartje Blijleven
welovecommunities.nl

Ik ben met Mira gaan samenwerken omdat ik de volgende stap wilde maken in mijn bedrijf. Minder uurtje-factuurtje en meer naar een online bedrijf. Niet meer 70 uur per week met mijn poten in de modder staan.

Ik hoefde niet meer te trekken en te duwen – het ging stromen in mijn bedrijf. Ik werkte al lang alleen en was dat zat. 

In Mira vond ik een PA op niveau.”

Werken met Emmy

Emmy van der Knaap
werkenmetemmy.nl

Waarom werken met mij?

Mijn ervaringen als voormalig secretaresse, projectmanagement-assistent en directiesecretaresse in het bedrijfsleven én mijn ondernemerservaring sinds 2006 maken dat ik de perfecte rechterhand voor jou ben.

Als een van de eerste VA’s én OBM’s in Nederland én als ondernemerscoach kan ik ervoor zorgen dat jij de ontspanning krijgt waar je naar zoekt. Je leest hier meer over mij.

Mijn kracht ligt in mijn meerdere talenten die ik goed kan combineren in mijn rol als OBM: structuur, sensitief, planning, coaching en het aansturen van je team.

Ik heb als OBM samengewerkt met diverse klanten, zoals Linda Spaanbroek, Aartjan van Erkel en Maartje Blijleven.

“Mira helpt je knopen doorhakken en doet proactief voorstellen. Ze betracht een soort nuchterheid en combineert het met praktische tips. Die combinatie van verschillende niveaus en abstractheden is bijzonder fijn.”

yvonne-van-iersel-350x350

Yvonne van Iersel
stresslooswerken.nl

“Ik had een betrouwbare sparringpartner nodig, iemand die op praktisch niveau meedenkt. Iemand die nuchter en realistisch is. Vooral niet iemand die mij één of andere vage magische formule belooft met als resultaat een omzet met zes nullen. Dat was Mira.”

eveline-roux-500x500

Eveline Roux
adhdbijvrouwen.nl

“Tegen andere ondernemers zou ik zeggen: laat iemand zoals Mira met je ‘meelopen’. 

Ze kijkt van bovenaf met je mee, is heel praktisch ingesteld en dat maakt dat je de oplossing vindt voor waar je tegenaan loopt. ”

elisabeth-van-der-welle-300x300

Elisabeth van der Welle
dovaofficesupport.nl

Veelgestelde vragen

Mijn ondernemersfundament is grotendeels op orde, wat kan jij dan verder voor mij doen?

De ervaring leert dat ondernemers vaak denken dat hun fundament op orde is. Vaak ben je al zo gewend dat iets gaat zoals het gaat. Of dat je doet zoals je het doet, dat je niet in de gaten hebt, dat het makkelijker kan. Veel ondernemers die ik spreek weten ook niet meer zo goed wat dat nou precies is, ontspannen ondernemen. Want je hoort en ziet om je heen dat ondernemen vooral hard en veel werken is. Het tegendeel is waar.

Daarom brengen we samen eerst jouw hele ondernemersfundament in kaart. Zodat we samen goed zicht hebben op hoe het daadwerkelijk met jouw ondernemersfundament is gesteld. Van daaruit wordt glashelder wat niet meer nodig is. En ook welke zaken tijd, aandacht, energie en misschien ook nieuwe teamleden nodig hebben.

Wat is het verschil tussen jou en het inhuren van een virtuele assistent?

Een virtuele assistent doet – plat gezegd – wat jij aan haar/hem vraagt. Het is een rasechte supporter, dus ze maakt graag dingen af. Meedenken op alle lagen van jouw bedrijf, meekijken naar wat er waar wel en niet nodig is voor jouw ondernemersfundament, kan de gemiddelde VA niet.

Ik heb al eerder geïnvesteerd in een ondernemers-/businesscoach, wat is hier anders aan?

Omdat ik zelf ook ondernemerscoach ben, zal ik je zeker soms aanspreken vanuit die rol, maar de focus ligt op het jou zo praktisch mogelijk, day-to-day ondersteunen.

Jouw zaken uit handen nemen, met je sparren en het team aansturen, zodat jouw hoofd leeg blijft c.q. de ruimte houdt voor jouw échte werk. 

Staat jou vraag er niet bij? Wil je meer weten? Of wil je weten of een OBM überhaupt iets voor je is? Neem even contact met me op. Ik ben het best bereikbaar via mail: mira@mirasaia.nl of stuur me een whatsapp: (+31) 06 48 44 33 01.

Wil je met mij kennismaken? Samen vrijblijvend in gesprek? Vul dan het vragenformulier hiernaast in. Als ik je antwoorden binnen heb, plannen we een Zoom-afspraak in.

Wil je een voorproefje van hoe ik met jou meedenk in de praktijk? Hoe ik je help bij jouw ondernemersfundament?

Ik help je er graag bij! In de vorm van een licht verteerbare praktische tip, een helderheidgevend artikel en/of mijn verse podcast. Speciaal voor ondernemers met een vol hoofd, een tot twee keer per maand in je inbox. Vul hieronder je naam en mailadres in, dan krijg je ‘m vanzelf gemaild.

"*" geeft vereiste velden aan

Natuurlijk ga ik zorgvuldig om met je gegevens. Meer info? Bekijk mijn privacybeleid hier.