Leestijd: 2 minuten

Mag het een onsje minder?

Veel ondernemers die ik ken leggen de spreekwoordelijke lat heel hoog. Eigenlijk moet alles een onsje meer zijn. Als het gaat om hoe snel die nieuwe website af moet zijn. Hoeveel klanten ze in die nieuwe online training willen hebben. You name it.

Er is niets mis met hoge latten trouwens he. Als jij daar blij van wordt, lekker doen. Ik meen alleen te zien dat – als dan die lat bereikt is – er zo weinig tevredenheid is. Dus die site is met bloed, zweet, tranen, doorbuffelen binnen 3 maanden af. Er zitten 20 mensen in je nieuwe online training en dan… “Ik had het ook best in 2,5 maand af kunnen hebben”. “Ik had toch ook best 25 mensen kunnen werven”.

Dat vind ik dan jammer om te zien. Dat je niet even tevreden kan zijn en denken: You go girl/boy!”

Daarom hierover twee dingen:

1. Ik nodig je uit om eens stil te staan als je die lat hebt bereikt, welke lat het ook was. En ‘m niet tussendoor stiekem hoger leggen, óók niet als je ‘m hebt bereikt (het mag best een onsje minder).

2. Ga niet meteen over naar de volgende hoge lat, want ook dat zie ik vaak om me heen. De ene is amper bereikt, niet echt gevierd én hoppa: je verzint een ander doel/plan/wens.

Misschien denk je nu: ja lekker Mira, dat stilstaan bij die latten, maar ik doe het hier gewoon goed op. Go go go, op haar het volgende. En dat mag. Je mag ten alle tijden doen of laten wat jij wilt 😉. En tegelijkertijd wil ik je dus uitnodigen om af en toe even stil te staan in het hier en nu en te kijken wat je al (allemaal) hebt bereikt.

Adem in.

Adem uit.

Vier het voor mijn part met bubbels in de koelkast, zoals ik ze ook altijd koud heb liggen. Je weet immers nooit wanneer er wat te vieren valt. (Of wanneer een mens trek krijgt in bubbels of een ander drankje waar jij blij van wordt).

Ik wil je dus eigenlijk alleen maar uitnodigen tot even stilstaan bij dat wat er nu is.

Kijk om je heen. Doe het nu.

Geen idee natuurlijk wanneer je dit ziet, maar wat heb je bijvoorbeeld vandaag allemaal klaargespeeld? Waar ben je blij mee?

Geniet van die hoge lat, geniet van het uitzicht. En soms mag het best een onsje minder zijn.

Regelmatig de nieuwste podcast, een superpraktische tip én een blog of vlog waar écht wat aan hebt.

Wil je je werk goed kunnen uitvoeren, je lekker voelen in jouw bedrijf, dan is er overzicht nodig. Dat krijg je als jouw Ondernemersfundament op orde is. Dan kun jij je echte werk doen. Datgene doen waar jij goed in bent. Dan komt er vervolgens die rust en focus waar je zo naar verlangt. Om dit voor elkaar te krijgen is vaak lastiger dan je denkt. En ik help je er graag bij! In de vorm van 1 tot 2 keer per maand een licht verteerbare praktische tip voor ondernemers met een vol hoofd.

Laat je naam en mailadres achter, dan krijg je regelmatig een mailtje in je inbox.

"*" geeft vereiste velden aan

Natuurlijk ga ik zorgvuldig om met je gegevens. Meer info? Bekijk mijn privacybeleid hier.