Leestijd: < 1

Maak eens een afspraak met jezelf

Omdat het belangrijk is dat de structuur in je agenda past bij wie je bent en hoe jij het liefste werkt, is het goed om stil te staan bij hoe jij je agenda ingedeeld wilt hebben.

Je bent namelijk eigen baas en dat betekent dat je zélf je agenda in kunt delen. Doe dat dus ook. Ik zie heel veel ondernemers die dat niet doen. Die hun agenda nog steeds door anderen laten bepalen.

Dus ben jij bijvoorbeeld iemand die ’s ochtends de meest creatieve ideeën heeft? Of heb je dan juist de rust om nieuwe blogs te schrijven? Blok die uren, zodat er geen belafspraken of klantenmeetings in komen.

Is het belangrijk voor je om op je gemak te lunchen? En dan ook een ommetje te maken? Blok een royale tijd tussen de middag en zorg dat er niets tussenkomt.

Vind je het fijn om na het avondeten nog even je inbox leeg te harken? Zet ook hiervoor een tijdsblok in je agenda.

Dus voordat je nu verder je inbox induikt: plan die blokken in je agenda :-). Voor je het weet is je agenda weer ingevuld op een manier waar jij niet blij van wordt.

P.S. Je agenda goed plannen valt onder ‘Structuur’. Een van de vier pijlers van het Ondernemersfundament. Als een van deze vier pijlers rammelt, is er grote kans dat het rommelt in je bedrijf. Daarom deel ik deze tip met je :-). Merk je dat je hoofd te vol zit om überhaupt op een fijne manier blokken te maken in je agenda? Lees dan eens mijn e-book “Dat volle ondernemershoofd”. Hier meteen in te zien/te downloaden.

Zal ik met je meedenken?

Wil je je werk goed kunnen uitvoeren, je lekker voelen in jouw bedrijf, dan is er overzicht nodig. Dat krijg je als jouw Ondernemersfundament op orde is. Dan kun jij je echte werk doen. Datgene doen waar jij goed in bent. Dan komt er vervolgens die rust en focus waar je zo naar verlangt.

Om dit voor elkaar te krijgen is vaak lastiger dan je denkt. Ik help je er graag bij! In de vorm van Mira’s Magazine: 1 tot 2 keer per maand de nieuwste podcast, een superpraktische tip én een blog of vlog waar je écht wat aan hebt.

Laat hieronder je naam en mailadres achter, dan krijg je vanzelf de eerstvolgende mail in je inbox. Afmelden kan heel eenvoudig, via de link onderaan de e-mail.

"*" geeft vereiste velden aan

Natuurlijk ga ik zorgvuldig om met je gegevens. Meer info? Bekijk mijn privacybeleid hier.