Leestijd: < 1

Maak eens een afspraak met jezelf

Omdat het belangrijk is dat de structuur in je agenda past bij wie je bent en hoe jij het liefste werkt, is het goed om stil te staan bij hoe jij je agenda ingedeeld wilt hebben.

Je bent namelijk eigen baas en dat betekent dat je zélf je agenda in kunt delen. Doe dat dus ook. Ik zie heel veel ondernemers die dat niet doen. Die hun agenda nog steeds door anderen laten bepalen.

Dus ben jij bijvoorbeeld iemand die ’s ochtends de meest creatieve ideeën heeft? Of heb je dan juist de rust om nieuwe blogs te schrijven? Blok die uren, zodat er geen belafspraken of klantenmeetings in komen.

Is het belangrijk voor je om op je gemak te lunchen? En dan ook een ommetje te maken? Blok een royale tijd tussen de middag en zorg dat er niets tussenkomt.

Vind je het fijn om na het avondeten nog even je inbox leeg te harken? Zet ook hiervoor een tijdsblok in je agenda.

Dus voordat je nu verder je inbox induikt: plan die blokken in je agenda :-). Voor je het weet is je agenda weer ingevuld op een manier waar jij niet blij van wordt.

P.S. Je agenda goed plannen valt onder ‘Structuur’. Een van de vijf pijlers van het Ondernemersfundament. Als een van deze pijlers rammelt, is er grote kans dat het rommelt in je bedrijf. Daarom deel ik deze tip met je :-).

De volgende stap kan zijn: lees mijn boek “De ontspannen ondernemer – rust in je hoofd en je bedrijf”

Je leest o.a. in dit boek:
✓ Hoe je meer tijd en ruimte krijgt, zodat je je beste ideeën eindelijk kunt uitvoeren.
✓ Wat een Ondernemersfundament nou eigenlijk is, welke pijlers je nodig hebt en hoe je dat zelf al kunt gaan neerzetten
✓ Hoe je de juiste mensen vindt om je te ondersteunen, zodat jij je kan focussen op wat er echt toe doet.
✓ Hoe je aan marketing kan gaan doen die wél bij jou past.