Leestijd: 2 minuten

Klantverhaal: Jaleesa

Jaleesa had last van een vol ondernemershoofd doordat ze parttime onderneemt en parttime in loondienst werkt. Hierdoor moet ze in een week veel schakelen van het een naar het ander. Daarbij was ze vrij onervaren op het gebied van ondernemen, waardoor ze onzeker was en negatieve gedachten over zichzelf had: “Ik had dringend hulp nodig om wat meer rust in mijn hoofd en bedrijf te krijgen. Gelukkig had Mira snel in de gaten waar het niet helemaal lekker loopt in mijn ondernemersfundament. Ze zegt waar het op staat, op een tactische manier met humor, wat ik heel fijn vond. Geen doekjes eromheen winden, maar meteen duidelijk.”

In de coaching lag de focus eerst op selfcare en op alle negatieve gedachtes die ze over zichzelf had en alles wat ze zichzelf oplegde. Het hielp Jaleesa te weten dat veel ondernemers hiermee worstelen.

“De focus lag daarnaast op kijken naar de dingen die wel goed gaan. Ik kan het beter laten gaan als ik bijvoorbeeld niet aan alles op mijn planning toe kom, zonder me slecht te voelen over mezelf.”

We hebben ook de pijler structuur erbij gepakt. Juist omdat Jaleesa – zoals veel ondernemers – nogal tijdsoptimistisch was, kwam ze vaak in tijdnood. Of had ze een heel ontevreden gevoel over de werkweek. Ze heeft nu goed in de gaten hoe haar week realistisch ingedeeld kan worden: “De combinatie loondienst/ondernemen is soms veel en ik heb geleerd hoe ik dit beter in balans krijg in mijn weekplanning. Doordat Mira me leerde om stap voor stap bepaalde dingen aan te pakken en structuur aan te brengen, komt er vanzelf meer rust en weet ik ook hoe ik dit vast kan blijven houden.”

Dit allemaal bij elkaar zorgde er voor dat Jaleesa ging aanvoelen dat ze bepaalde dingen weer veel te moeilijk aan het maken was, terwijl het meestal helemaal niet zo ingewikkeld is. Als je hoofd meer ontspannen is, wat rustiger, leger zo gezegd, kan je namelijk beter voelen wat je lijf je te vertellen heeft. Hoor je duidelijker wat je intuïtie je meldt.

De volgende stap kan zijn: lees of beluister mijn e-book ‘Dat volle ondernemershoofd’. Dan kom je erachter waarom je hoofd zo vol zit en hoe het komt dat er altijd zoveel te doen is rondom jouw corebusiness.

In mijn e-book “Dat volle ondernemershoofd – hoe het komt dat er altijd zoveel te doen” is lees je precies wat ik bedoel met een vol ondernemershoofd. Je kunt ‘m gewoon meteen downloaden en lezen via de knop hieronder.