De maand september is bijna voorbij. Veel ondernemers die ik deze maand sprak hoorde zeggen dat ze een soort inhaalslag probeerden te maken. Alsof ze de vakantie-uren wilden inhalen… Waardoor dat ontspannen gevoel meteen weg ebde en het leek alsof de vakantie alweer wéken geleden was.

Herken je dat? Je bent niet de enige ondernemer met dit gevoel. Het is ook logisch dat je denkt dat het nodig is dat je je tijd moet ‘inhalen’. Je moet immers na je vakantie gewoon weer aan het werk. Je klanten willen iets van je, die opdrachtgever wacht op antwoord. De plannen die je voor je eigen bedrijf bedacht (op je strandstoel) spoken ook rond in je hoofd… Wat nu? Hoe krijg je weer wat ontspanning terug?

Ga je hoofd legen, bij voorkeur in de online tool Asana. Die zorgt voor overzicht voor jezelf. Je kunt bij elke taak/to do heel makkelijk subtaken eraan hangen. En ook deadlines. Wat het weer heel makkelijk maakt om zaken over te dragen – als je bijvoorbeeld een Virtuele Assistent hebt.

Je kunt prima volstaan met de gratis versie (https://asana.com/nl/pricing > basic). Asana heeft/is ook een app, dus als je die op je telefoon zet, kan je tussentijds-bedachte acties meteen op 1 plek noteren :-).