Bestaat er zoiets als teveel weggeven? Een deel van mij zegt van niet, een ander deel vindt van wel. Ik doel hierbij op gesprekken die ik regelmatig voer met ondernemers die op mijn pad komen en bijvoorbeeld twijfelen of het inhuren van een Virtuele Assistent een slimme zet is.

Of ze hebben het idee dat ik hen verder kan helpen bij de chaos die op dat moment in hun hoofd en bedrijf heerst.

Een kennismakingsgesprek mondt bij mij vaak uit in het geven van een paar tips en daar zit ‘m voor mij vaak de crux. Want ik ben bang dat ik soms teveel weggeef waardoor iemand juist geen klant wordt.

Ik kan tegelijkertijd niet anders dan voelen/aanhoren of iemand mij nodig heeft of een VA of gewoon iets of iemand anders. Maar als ik ergens twijfel wat het moet zijn, schiet ik klaarblijkelijk in de overdadige geef-modus waardoor ik mijn jarenlange ervaring en expertise gratis weggeef in het gesprek.

De ander kan door, heeft weer focus en ik zit met een beetje een leeg gevoel…

Ik ben er nog niet uit of teveel weggeven bestaat, ik vermoed van niet. Maar ik mag wel wat minder zomaar weggeven heb ik besloten en ga ik dus vanaf nu mijn gesprekken iets anders inrichten ;-).

Wat vind jij, kan je teveel weggeven?