Leestijd: 2 minuten

Van wandelend hoofd naar intuïtie

Ik gun niemand (ernstige) ziektes om van te ‘leren’, ik vond het zelf namelijk best een rough way.

Tot pakweg mijn 30e was ik vooral een wandelend hoofd. Ik dacht veel na over alles. Dat is op sommige foto’s (zoals deze) voor mij duidelijk te zien.

Toen vond ik dat ik veel te zwaar was. Datzelfde hoofd bedacht dat leven op één boterham, sigaretten en een incidentele appel mij slanker zoud maken. Dat was ook zo. Ik negeerde – voor mijn gevoel met succes – alle tekenen van mijn lijf. Het hongergevoel was er vooral om te overwinnen. Dat was mijn succes. Winnen van mijn gevoel. “Mind over body” en dus totaal ongezond.

Ik deed – nadat ik weer een beetje normaal ging eten – nog steeds alles met mijn verstand en was om de haverklap ziek. Migraine, bij- en voorhoofdsholteontstekingen, exceem, spastische dikke darmissues, you name it. En ik kreeg de ziekte van Graves (te snelle schildklier).

Toen begon er iets te dagen. Dat ‘iets’ viel helaas ook nog door mij te ontkennen en te overwinnen (mijn hoofd ging goed op overwinnen), want er echt naar luisteren deed ik nog altijd niet. Tot ik op mijn 40e opnieuw werd uitgeschakeld: schildklierkanker.

Ik weet natuurlijk helemaal niet of het zo is dat mijn lijf er alles aan heeft gedaan om nu voor eens en altijd naar haar te gaan luisteren.

Grote kans dat het helemaal niet zo werkt in het leven en dat dit gewoon domme pech was. Het doet er ook helemaal niet toe wat het was.

Het heeft me opgeleverd dat ik vanaf toen niet anders meer ging doen dan luisteren naar de signalen die mijn lijf en dus mijn intuïtie mij geeft.

Ik transformeerde van een wandelend hoofd naar een wandelend lijf.

Het interessante is dat de geluiden, tekenen van mijn lichaam, steeds luider worden. Geen kriebeltjes meer, maar meestal verdomd duidelijke signalen om iets wel of niet te doen.

Na bijna 19 jaar ondernemerschap en met dus letterlijk vallen en opstaan, weet ik, leef ik voor en draag ik uit dat juist dat ondernemershoofd rust nodig heeft. Een vol ondernemershoofd wordt (of is) altijd een wandelend hoofd.

Sinds mijn koppie contact ging maken met dat lijf, is er overzicht en rust. Altijd. Dat volle ondernemershoofd kan nogal luid aanwezig zijn en dan is luisteren naar je lichaam niet altijd even makkelijk. Een wat leger en rustiger (ondernemers)hoofd helpt je enorm op weg om weer te luisteren naar wat jouw innergut jou te vertellen heeft.

De volgende stap kan zijn: lees of beluister mijn e-book ‘Dat volle ondernemershoofd’. Dan kom je erachter waarom je hoofd zo vol zit en hoe het komt dat er altijd zoveel te doen is rondom jouw corebusiness.

In mijn e-book “Dat volle ondernemershoofd – hoe het komt dat er altijd zoveel te doen” is lees je precies wat ik bedoel met een vol ondernemershoofd. Je kunt ‘m gewoon meteen downloaden en lezen via de knop hieronder.