Leestijd: < 1

Waar is dat ene document?

Je laptop is al een tijdje een zooitje. Een warboel aan mappen en documenten. Soms weet je niet meer waar iets is. En soms weet je ook niet waar je een nieuw document of sheet moet opslaan dus doe je maar wat. Het wordt nu toch écht eens tijd om alles te herordenen. Meer structuur erin. Dingen weggooien ook. Maar je doet het niet, want het komt telkens niet goed uit. Of eigenlijk:  je schuift het voor je uit.

Herkenbaar? Dan heb je een van de 5 S’en van jouw Ondernemersfundament niet op orde, in dit geval Structuur. Wil je als ondernemer ontspannen kunnen ondernemen, dan is het belangrijk dat je je bedrijf op orde hebt (dus ook je Sales&Marketing, Support, Selfcare en Systemen).

Het is overigens logisch dat je deze klus voor je uit schuift: het is namelijk een heel grote actie, zeker als je al een tijd een bedrijf hebt. Het helpt enorm om het in kleine stappen op te delen. Dus 1 map per week ordenen.

Plan elke week er tijd voorin, ga er op je gemak mee aan de slag en als je dat een paar weken doet, misschien wel het hele jaar, zal je zien dat daarna je laptop is opgeruimd. Want niemand zegt je dat je hier binnen 1 dag of week moet klaar zijn toch?!

De volgende stap kan zijn: lees mijn boek “De ontspannen ondernemer – rust in je hoofd en je bedrijf”

Je leest o.a. in dit boek:
✓ Hoe je meer tijd en ruimte krijgt, zodat je je beste ideeën eindelijk kunt uitvoeren.
✓ Wat een Ondernemersfundament nou eigenlijk is, welke pijlers je nodig hebt en hoe je dat zelf al kunt gaan neerzetten
✓ Hoe je de juiste mensen vindt om je te ondersteunen, zodat jij je kan focussen op wat er echt toe doet.
✓ Hoe je aan marketing kan gaan doen die wél bij jou past.