Leestijd: 2 minuten

Leuke mensen graag

Ik wil alleen maar werken met leuke mensen. Ondernemers met wie ik een klik voel, die ik aardig vind, van wie ik ‘aan’ ga. Wiens bedrijf ik begrijp, van wie ik kan voelen dat zij óók op deze aardkloot zijn om anderen te helpen. Die het heerlijk vinden om geld te verdienen, maar dat komt altijd op de 2e of 3e plaats.

Dat geldt niet alleen voor de ondernemers die ik gratis match aan een van de meiden in mijn match-team, maar ook voor de mensen die komen voor coaching. Ik wil ook alleen maar werken met een webbouwer die ik begrijp en aardig vind. Dito voor mijn accountant, grafisch ontwerper enzovoorts. En natuurlijk ook voor de mensen in mijn match-team, ik moet iets magisch bij iemand voelen. Bij iemand door wie ik me laat coachen enzovoorts.

Dit klinkt simpel, dat is het eigenlijk ook en tegelijkertijd in de praktijk soms lastig.

Jaren geleden startte ik met een boekhouder die de vader was van een schoolvriendin. Die werd me dus op een presenteerblaadje aangereikt. Echt aardig vond ik ‘m nooit, ik had altijd een beetje buikpijn als ik weer met mijn map moest verschijnen.

Af en toe liet ik een VA toe in het match-team die keurig door alle vragenlijsten heen ging, de gewenste antwoorden gaf in het kennismakingsgesprek en van wie ik ‘het’ niet voelde. Maar dan zei ik tegen mezelf dat ik niet met iedereen een klik hoefde te hebben, toch?!

Eh ja, dus wel.

Zo kan ik nog wat voorbeelden geven, maar ik denk dat je strekking van dit verhaal wel begrijpt: werk met mensen met wie je een klik voelt, van wie je aan gaat. Het leven is wat mij betreft veel te kort om het door te brengen met types waar je je aan ergert, waar je buikpijn van krijgt of die op papier ok lijken en het in de praktijk niet zijn.

Dit gaat wat mij betreft over altijd ja zeggen tegen jezelf. Gaan staan en blijven staan voor wat jij wilt. Met wie jij dat wilt.

Ja zeggen tegen anderen kunnen de meeste mensen heel goed en makkelijk. Tegen onszelf is dat gek genoeg vaak lastiger. Ik zou zeggen: ga eens oefenen met ‘ja’ tegen jezelf, neem afscheid van mensen om je heen waar je niet van aan gaat.

En lijkt het je lastig, dat ja zeggen tegen jou? Of raak je nu al in paniek bij het idee dat je bijvoorbeeld afscheid moet nemen van je accountant? Neem gerust contact met me op, grote kans dat ik iemand in mijn netwerk heb die wél bij jou past, waar jij rustig ja tegen kunt zeggen 😉

De volgende stap kan zijn: lees mijn boek “De ontspannen ondernemer – rust in je hoofd en je bedrijf”

Je leest o.a. in dit boek:
✓ Hoe je meer tijd en ruimte krijgt, zodat je je beste ideeën eindelijk kunt uitvoeren.
✓ Wat een Ondernemersfundament nou eigenlijk is, welke pijlers je nodig hebt en hoe je dat zelf al kunt gaan neerzetten
✓ Hoe je de juiste mensen vindt om je te ondersteunen, zodat jij je kan focussen op wat er echt toe doet.
✓ Hoe je aan marketing kan gaan doen die wél bij jou past.