Leestijd: < 1

Groot Probleem

Man ontspant in kantoor met laptop en boeken.

“Ik heb een Heel Groot Probleem”. Dit kun je zomaar denken als je bijvoorbeeld je online project-tool niet in kunt. Of je meent je inlog van je webmail kwijt te zijn. Of … vul iets willekeurigs in.

Heb jij weleens dit gevoel? En kom je er dan de volgende dag achter dat het in werkelijkheid een klein irritant ding was? Je logt probleemloos in, die tool werkt weer naar behoren…

Maar tussen je gevoel van dat Grote Probleem en de volgende dag is er van alles gebeurd. Je hebt met paniek je VA gebeld, je bent zelf in een krampachtige actiemodus geschoten, je hebt je webbouwer op zijn vakantie gebeld, of wat dan ook.

Terwijl er – als er tijd overheen is gegaan of enige afstand van genomen wordt – er niets aan de hand was. Als in: er kwam geen bloed uit. Er is geen mensenleven verloren gegaan. Er gebeurde alleen iets wat je totaal niet wilde.

Mijn ervaring is dat – hoe voller jouw hoofd zit – hoe groter ‘problemen’ ervaren worden. Hoe minder rust je hebt om er afstand van te nemen, diep adem te halen, voor mijn part naar buiten te gaan en het dan met frisse zin weer eens te bekijken.

Het kan helpen om af en toe je hoofd te ‘legen’. En weet dat Grote Problemen erg meevallen als je je ogen even sluit en weer opent. (En soms lossen dit soort dingen zich zelfs helemaal zelf op ;-))

De volgende stap kan zijn: lees of beluister mijn e-book ‘Dat volle ondernemershoofd’. Dan kom je erachter waarom je hoofd zo vol zit en hoe het komt dat er altijd zoveel te doen is rondom jouw corebusiness.

In mijn e-book “Dat volle ondernemershoofd – hoe het komt dat er altijd zoveel te doen” is lees je precies wat ik bedoel met een vol ondernemershoofd. Je kunt ‘m gewoon meteen downloaden en lezen via de knop hieronder.