Om je bedrijf zo te ‘krijgen’ als jij het hebben wilt, is er overzicht nodig. Dat is best moeilijk – hoor ik van de ondernemers die ik spreek. Ik zeg altijd dat het helpt als je Ondernemersfundament op orde is. Dat bestaat uit 5 S’en: structuur, sales en marketing, selfcare, support en systemen. Vandaag zoom ik even in op de S van Support, want in deze tijd van het jaar hebben veel ondernemers goede voornemens, jij misschien ook wel. En mijmer je wellicht over een goede webbouwer, de juiste accountant, een betrouwbare Virtuele Assistent en misschien ook wel een fijne hulp in je huis…

Die bestaan! Laat ik dat als eerste zeggen. Maar het tweede ‘ding’ hiermee is dat je soms geduldig moet zijn voordat je de juiste support vindt. Dat is mijn tip voor vandaag: geduld. Want je moet soms veel mensen spreken én ‘uitproberen’ voordat je de juiste mensen op de juiste plek hebt in en om je bedrijf.

Fijne dag én alvast een fijne jaarwisseling!