Volgende week is het zover: Kerstvakantie. Als je net als ik min of meer kinderloos leeft, werk je misschien gewoon door. De meeste ondernemers nemen echter vrij. En dan gebeurt er de aankomende week iets wonderlijks – althans, dat is mijn observatie.  Er ontstaat een soort rush/stress/druk om ‘alles nog even af te krijgen’. Alleen al die zin geeft mij klotsoksels 😉

De dagen voor Kerst prop je misschien vol met afspraken met klanten die ‘echt nog even moeten’. Daarbij wil je vooruit werken met je nieuwsbrief en social media en dat moet je ook nog even allemaal schrijven en inplannen… Als je pech (of geluk) hebt, wordt Kerst bij jou gevierd en moet je daar dus de aankomende week alles voor regelen.

Kortom: ik zie veel stress en gedoe. Terwijl dat niet nodig is. Het helpt om je te realiseren dat je deze neiging hebt. Of misschien al je agenda hebt volgeplempt. Hierbij de uitnodiging (of eigenlijk keiharde tip ;-)) ermee te stoppen: alles en iedereen kan best wachten. Dus je kunt nu best her en der wat afspraken verzetten of afzeggen.

Ga alsjeblieft nu niet de week ná je vakantie volstoppen. Want dan rol je alsnog van je relaxte vakantiehouding zó hulp de drukte in. Verspreid de dingen die je wilt en moet doen over de maand januari. En neem het jezelf niet kwalijk: je bent geen supermens en niemand verwacht dat van je. (Het helpt je misschien ook te weten dat de meeste ondernemers die ik spreek deze neiging hebben, heel menselijk dus, én onnodig)

Een fijne week gewenst!

Groetjes, Mira

P.S. Mocht je dat opgejaagde gevoel willen ‘aanpakken’, dat kan: ik help je er graag bij én ik heb ook tijd voor jou de aankomende weken. Kijk op https://mirasaia.nl/werk-met-mira/ wat ik voor jou zou kunnen betekenen.