Leestijd: < 1

De Club van Nuttig Bezig Zijn

Als je net zo bent als de meeste van mijn klanten, dan hoor je bij de “Club van Nuttig Bezig Zijn”. Je werkt graag, je werkt hard, je werkt veel. En geniet van je werk. Maar ook is er altijd een stemmetje wat zegt dat je niet zomaar even op je lauweren kunt gaan rusten. Want je moet wel nuttig bezig zijn.

Soms hoor je het stemmetje bijna letterlijk, als je op weg bent naar de bank met een boek midden op de dag: “hoho, het is pas 15 uur, je kunt toch nog wel wat nuttigs doen?!” Als je ‘m hoort, kun je er even mee praten (helpt meestal beter dan negeren is mijn ervaring ;-)) en vervolgens toegeven aan je drang om te bankhangen.

Het is echter vaker het geval dat je dat stemmetje niet hoort, dat je je niet realiseert dat je jezelf zo opjut, zo aanjaagt. Met als gevolg dat je moe bent en vaak een heel ontevreden gevoel overhoudt aan je werkdag.

Wat nodig is is slechts je te realiseren dat je lid bent van de Club. Er is geen Exit Strategie, er is slechts te zien (of te horen ;-)) dat je van jezelf altijd meer moet dan dat wat je hebt gedaan. En vooral je innerlijke beweging naar rust te volgen als dat is wat er nodig is.

De volgende stap kan zijn: lees of beluister mijn e-book ‘Dat volle ondernemershoofd’. Dan kom je erachter waarom je hoofd zo vol zit en hoe het komt dat er altijd zoveel te doen is rondom jouw corebusiness.

In mijn e-book “Dat volle ondernemershoofd – hoe het komt dat er altijd zoveel te doen” is lees je precies wat ik bedoel met een vol ondernemershoofd. Je kunt ‘m gewoon meteen downloaden en lezen via de knop hieronder.