Workshop

 

Van vol naar leeg ondernemershoofd
Voor ondernemers die zich regelmatig te druk voelen in hun hoofd, leven en/of bedrijf

Een vol ondernemershoofd, herken je dat?

Je weet dat je als ondernemer veel mag en moet doen, maar:

 • Je raakt regelmatig het overzicht kwijt
 • Je to do lijst is lang en blijft lang
 • Je ideeën voer je vaak niet uit door tijdgebrek of op z’n minst het gevoel dat je de rust er niet voor hebt
 • Je weet niet waar je mee moet beginnen als je je laptop opent
 • Je twijfelt of je wel of niet een Virtuele Assistent moet nemen
 • Je wordt onzeker door de succesverhalen die je om je heen hoort, van al die ondernemers die elk idee omzetten in ‘goud’ en ook nog heel veel tijd hebben voor leuke dingen

Mocht je je in dit alles of in sommige aspecten herkennen, dan is deze workshop interessant voor jou.

Ondernemen in alle rust en met een leger hoofd

Hoe komt het toch dat je soms niet die rust in je hoofd ervaart? Dat je het lastig vindt te beslissen waarmee je je werkdag moet beginnen? Of soms eigenlijk niet eens weet wat het belangrijkste is wat nodig is? Dat komt omdat je een vol hoofd hebt, vol met acties en vol met beslissingen die je moet nemen.

Je bent niet de enige ondernemer die hiermee zit. Ik heb een e-book erover geschreven, waarin ik je precies uitleg hoe dit komt. Je kunt ‘m hier downloaden.

Ik weet zeker dat elke ondernemer diep van binnen weet wat er wel en niet nodig is. Je hebt helder wat je wel en niet moet doen voor jezelf, voor je bedrijf en voor je klanten. Zonder dat je heel lange werkweken maakt of een 3-koppig team om je heen hebt. Ik ben er van overtuigd dat je kunt ondernemen in alle rust en dat je toch alles bereikt waar je zin in hebt.

De eerste stap om te ondernemen met een leeg hoofd is je hoofd leger maken. Zonder dat al je mooie plannen verloren gaan.

Daarom gaan we samen naar 4 gebieden in jouw bedrijf kijken zodat er ruimte en rust komt (sales, systemen, structuur en support – daarover verderop meer). Daarvoor is deze workshop. En we kijken er niet alleen naar, nee, je gaat ze op orde brengen.

 

Wat heb je aan een leger ondernemershoofd?

Je bent misschien bang dat je met een leger hoofd niet meer van die briljante plannen hebt. Of dat mensen je dan minder serieus nemen. Niets is minder waar. Met een leger hoofd gebeurt er dit: 

 

 • Je kunt meer klanten helpen. Omdat je hoofd rustiger wordt zal je merken dat je ook ruimte ervaart om meer mensen te gaan helpen. Niet alleen omdat je sales op de manier verloopt die bij je past maar ook omdat jouw potentiële klanten je makkelijker weten te vinden.
 • Het zou ook zomaar kunnen dat je meer gaat doen in minder tijd. Waar je eerst eindeloos in overleg was met jezelf, weet je inmiddels elke ochtend wat je moet en ook gaat doen. Je ervaart eindelijk de rust en de zin om aan je bedrijf te werken in plaats van alleen maar eraan.
 • Al je ideeën zorgen niet meer voor verlamming. Waar je jezelf eerst verlamde met alle briljante ideeën die in je opkwamen, weet je nu precies wat haalbaar is en wat niet. Waardoor je alleen aan de slag gaat met brainwaves die nú bij jou en je bedrijf passen.
 • Je hebt een rustig hoofd: Je ervaart rust in je hoofd. En die rust zorgt ervoor dat je – afhankelijk van wat jij wilt – meer leuke dingen in je vrije tijd gaat doen.

  Ontdek hoe je jouw volle ondernemershoofd leger maakt

  Als je weet hoe dat werkt met jouw bedrijf en je ondernemershoofd, dan wordt ondernemen ineens makkelijker en lichter. Je onderneming draait het makkelijkste als je op 4 gebieden datgene doet of laat wat er nodig is. Je gaat kijken naar hoe het zit in jouw bedrijf zodat jij meer tijd kunt gaan besteden aan wat je het liefste doet, namelijk meer klanten helpen.

  Als je weet wat je kunt doen aan op deze 4 gebieden, namelijk je systemen, structuur, support en sales wordt het ondernemen leuker en wordt vooral jouw hoofd leger. En met een leger hoofd ontstaat er meer vrijheid, plezier en ontspanning.

  Waarom die 4 gebieden?
  Een bedrijf draait goed als de basis op orde is. Wanneer als het ware jij binnen je bedrijf je vrij voelt te doen waar je zin in hebt en je overzicht hebt op alles wat er speelt. Als je weet wat nodig is om meer klanten te helpen. Als je weet wat je kunt laten zodat je kunt relaxen. Meer info over deze basis, het 4 S-en model, lees je in dit artikel.

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is geschikt voor jou als je dienstverlener bent, dus wanneer je bijvoorbeeld een freelance HRM-specialist bent, maar ook als je coach, VA, trainer of consultant bent.

De praktische informatie

Wat gaan we doen?

Tijdens de workshop ruimen we samen je shit op 😉 >

 • Kijken we naar je systemen: welke heb je? En welke kunnen erbij of eraf?
 • Praten we over support. Heb je alle support die je wilt of ontbreekt het je bijvoorbeeld aan een goeie accountant? Mijmer je al een tijdje over een VA? We hebben het erover.
 • Laat ik je zien wat structuur met je werkdag, werkweek maar ook bijvoorbeeld in je inbox doen en hoe dat het verschil in je hoofd kan maken.
 • Ontdek je hoe sales en marketing doen op jouw manier veel fijner voelt dan hoe je het nu doet.
 • Is er voldoende tijd en ruimte om jouw vragen te stellen. Ik werk met een kleine groep ondernemers zodat ik zeker weet dat ik iedereen voldoende aandacht kan geven. En zodat iedereen aan ’t einde weet wat er nodig is in haar/zijn bedrijf om een leger hoofd te krijgen.
Zin gekregen? Je kunt je hieronder aanmelden.

Direct aanmelden

Via bovenstaande knop kom je in mijn beveiligde online betaalomgeving en kan je kiezen voor betalen via Ideal of Bancontact (als je in België woont). Je krijgt – zodra je betaling binnen is – meteen een e-mail met alle informatie in je inbox.

We zijn met maximaal 7 mensen (dus 6 deelnemers).

Er kunnen maximaal 6 deelnemers aan deze online workshop meedoen. Bij 3 aanmeldingen gaat het door. Ik werk dus altijd met een kleine groep en in een grote zaal zodat we ons aan de huidige maatregelen kunnen houden.

Alles wat handig is te weten:

Datum: woensdag 9 december
Aantal: maximaal 6 deelnemers
Duur: een dagdeel: 9.30 – 12.30u (met natuurlijk plas- en theehaalpauzes tussendoor)
Locatie: Vanuit je eigen huis via Zoom
Investering: 250 euro excl btw

Veelgestelde vragen

ONZICHTBAAR

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Heb je nog even alle info in het kort?

De workshop vindt plaats op woensdag 9 december a.s.

Hij is écht coronaproof want volledig online.

De workshop gaat door bij 3 deelnemers.

We werken van 9.30 tot 12.30 uur.

Natuurlijk zorg ik voor water, koffie, thee en wat lekkers. Maar dat moet je dus thuis voor jezelf even regelen 🙂

Mira, wat zijn die 4 S-en waar je het telkens over hebt?

Het begon in het werken met mijn klanten, ik werk sinds 2006 met ondernemers. Ik ga altijd eerst tot op de bodem van iemands bedrijf om te weten hoe het zit. Dus ik keek naar hoe de laptop was ingericht, hoe mijn klant aan marketing deed. We praatten over de omzet, over de ideale klant van mijn klant, doelstellingen maar ook dingen als hoe je meer rust in je hoofd krijgt. Of hoe vakantie ook echt vakantie kan zijn.

Ik ontdekte dat eigenlijk elke ondernemer een vol hoofd heeft. En veel baat heeft bij overzicht en inzicht in 4 gebieden in je bedrijf, namelijk sales, structuur, support en systemen. Het is voor veel ondernemers lastig hun hoofd leeg of leger te krijgen omdat er zoveel dingen zijn die ze moeten doen. Die ze willen doen maar ook al die dingen waar jij altijd in je eentje als ondernemer een besluit over moet nemen.

Dat is soms heel zwaar en kan zelfs de lol uit je bedrijf halen. Ik vind het echt zonde als een ondernemer ermee wil stoppen omdat hij of zij het allemaal niet overziet. Of minder mensen kan helpen dat hij of zij wil. Daarom heb ik deze workshop ontwikkeld, zodat meer mensen ontdekken wat er nodig is om je bedrijf soepel te laten verlopen. Om je hoofd leger te maken, om meer rust te krijgen en elke dag met plezier aan het werk te gaan. Ik nodig je daarom van harte uit om naar deze workshop te komen. Ik garandeer je dat het je veel zal opleveren.

Ik ben een startende ondernemer, is deze workshop dan ook voor mij interessant?

Ja juist! Als je nu al werkt aan het fundament van je bedrijf, geeft dat je helderheid en rust. Daardoor zul je jezelf minder snel met een overvol ondernemershoofd over een paar jaar tegenkomen, omdat je elke keer weet wat je moet doen of laten om weer die rust te creëren.

Ik twijfel tussen een 1-op-1 sessie met jou en deze workshop. Wat kan ik het beste als eerste doen?

Als je basis van je bedrijf op orde is, helpt dat bij een 1-op-1 sessie. Dus als je toch al twijfelt: kom dan eerst naar de workshop. Dan leer je mij en mijn model en hoe ik werk meteen kennen. Of neem even contact met mij op. Dan bespreken we samen wat de juiste eerste stap is.

************************************

Heb je een andere vraag?

Heb je vragen? Twijfels? Wil je overleggen of deze workshop is wat je nodig hebt? Neem dan gewoon contact met me op. Stuur me een mailtje via mira [a] mirasaia.nl. Of stuur een appje naar 06 48 44 33 01.

Wil je meedoen? Dan kun je je direct aanmelden via de knop hieronder, waarmee je in mijn beveiligde betaalomgeving komt. 

 

Direct aanmelden

Via bovenstaande knop kom je in mijn beveiligde online betaalomgeving en kun je je direct aanmelden. Je kunt hierbij kiezen voor betalen via Ideal of overmaken. Je krijgt daarna meteen een e-mail met alle informatie in je inbox.

 

(Nu) nog niet aanmelden?

Kun je niet op de datum waarop de workshop gegeven wordt? Of wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe data? Of is het (nu) nog te vroeg om je aan te melden omdat je me eerst wat beter wilt leren kennen?

Meld je dan aan voor mijn blogs, die komen dan vanzelf in je inbox. Die stuur ik zo ongeveer om de 2 weken en daarin zal ik ook de nieuwe datum melden. Ik stuur trouwens geen reclamemails ;-).

Probeer het gewoon eens uit – je kunt je ook weer supersnel afmelden.