Sanne (niet haar echte naam) mailde me met de vraag: “Ken jij systeem x?” Ze noemde een op het oog handig lijkend website-ontwerp-systeem met geïntegreerde shoppingcart en ik nodigde haar uit voor een gesprek.

Ze vertelde me aan de telefoon over het superleuke idee voor haar nieuwe bedrijf en na haar vurige pleidooi waarom dit een succes ging worden (en ik het daar helemaal mee eens was) kwam ze met de vraag uit haar mail.

Ik vertelde Sanne dat het te vroeg is om al aan de slag te gaan met de beslissing over dit systeem, omdat ze eerst toestemming nodig heeft van de gemeente om haar bedrijf verder uit te rollen. Pas als dat officieel rond is, vind ik het tijd, c.q. vroeg genoeg om over zoiets groots te gaan beslissen.

Uiteraard heb ik Sanne verteld wat ik de do’s and dont’s vind van het betreffende systeem en mijn idee over hoe het ook kan (en goedkoper) maar de kern van de zaak is: first things first. Want in het ergste geval komt er geen toestemming en moeten er eerst andere besluiten genomen worden voordat er überhaupt een website in de lucht kan komen.

En dus houden Sanne en ik contact en duim ik hard voor de toestemming 🙂